Hesabım
    68. Berlin Film Festivali’ni Wes Anderson İmzalı Isle of Dogs Açıyor

    Berlinale açılışını ilk kez bir animasyon filmle yapıyor

    Fox

    15 Şubat’ta sinema severlerle buluşmaya hazırlanan 68. Berlin Film Festivali’nin açılışını, Wes Anderson’ın yeni filmi Isle of Dogs yapacak. Animasyon yapıt, festivalin ana merkezi Berlinale Palast’ta yapılacak gösterimle dünya galasını gerçekleştirecek.

    Berlin Film Festivali’ne yabancı bir isim olmayan Wes Anderson 2002’de The Royal Tenenbaums, 2005’te The Life Aquatic with Steve Zissou, 2014’te ise Gümüş Ayı Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan The Grand Budapest Hotel filmleriyle ana yarışmadaki yerini almıştı.

    Festival direktörü Dieter Kosslick, festivalin ilk kez bir animasyon filmle açılacağını söylerken Isle of Dogs’u “Wes Anderson cazibesiyle izleyenlerin kalplerini fethedecek bir film” olarak tanımladı.

    12 yaşındaki Atari Kobayashi’nin hikayesini ele alan Isle of Dogs, Megasaki City şehrinde geçiyor. Şehirdeki tüm köpekler devasa bir çöplüğe gönderilir. Atari’nin çok sevgili köpeği de bu talihsiz hayvanlar arasındadır. Atari bunu öğrendiğinde hayattaki tek dostunu aramak üzere Çöp Adası’nda sonlanacak zorlu bir yolculuğa çıkar. Buraya vardığında ise yeni tanıştığı arkadaşlarıyla, tüm şehrin kaderini değiştirecek epik bir maceraya atılır.

    Filmin yıldız isimlerden kurulu orijinal seslendirme kadrosunda Bryan Cranston, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Greta Gerwig, Frances McDormand, Yoko Ono ve Harvey Keitel gibi isimler var.

    Fox Searchlight Pictures dağıtımında vizyona girecek olan film, 23 Mart’ta Amerika’da; Nisan’dan itibaren ise dünya çapında izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top