Hesabım
    Kalk Gidelim
    2. Sezon
    Kalk Gidelim

    Sezon bilgisi:

    44 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    208 Fotoğraf | 42 Video
    Kalk Gidelim 73.Bölüm Fragmanı 0:41
    Kalk Gidelim 73.Bölüm Fragmanı
    27 gösterim
    Kalk Gidelim 72.Bölüm Fragmanı 0:41
    Kalk Gidelim 72.Bölüm Fragmanı
    7 gösterim
    Kalk Gidelim 71.Bölüm Fragmanı 0:43
    Kalk Gidelim 71.Bölüm Fragmanı
    11 gösterim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    • Fotoğraf Kalk Gidelim
    2. sezon bölümleri
    Kalk Gidelim 30.Bölüm
    S02E01 - Kalk Gidelim 30.Bölüm
    Mustafa Ali ve Nurcan oğulları Canberk’le İstanbul’daki lüks evlerine geri dönmüşlerdir. Mustafa Ali yeni işler kovalarken, Nurcan da eski günlerdeki gibi evlilik yıldönümünü şaşaalı bir biçimde kutlayıp, eşe dosta, özellikle de sosyeteye muhteşem dönüşlerini gösterme peşindedir.
    Kalk Gidelim 31.Bölüm
    S02E02 - Kalk Gidelim 31.Bölüm
    Mustafa Ali ve Nurcan evlilik yıldönümleri için köyden kalkıp gelenlerle küçük çaplı bir parti düzenlerken eve Meryem gelir. Beklenmedik bir misafir olan Meryem’in ev halkına, özellikle de Nurcan’a büyük bir sürprizi vardır. Nurcan, Meryem’in hamlesi sonucu kendini oldukça kötü hisseder. Nurcan kötü hissedince haliyle Mustafa Ali’ye de Nurcan’ı teselli etmek düşer.
    Kalk Gidelim 32.Bölüm
    S02E03 - Kalk Gidelim 32.Bölüm
    Seyfettin, Damat Halil’le bir olup kardeşini bunalımdan çıkarmak için türlü planlar yapar. Sevda ve Nuriye cephesinde de durum farklıdır. Nurcan’ın dönmeyecek olmasını fırsata çevirmek için Meryem’le Mustafa Ali’nin arasını yapmak için kolları sıvarlar. Meryem ise Mustafa Ali’nin acısını depreştirmek için köyde davul zurna çaldırır. Ercan ise Meryem’le daha fazla yakın olmanın yollarını ararken bir yandan da Mustafa Ali’ye yakalanmamaya çalışır.
    Kalk Gidelim 33.Bölüm
    S02E04 - Kalk Gidelim 33.Bölüm
    Seyfettin’in ayırttığı büyük danaya köyden başka bir talip daha çıkar ve işler karışır. Şakir de damat olarak Hacı Amcalarla ortak kesmek istediğini söyler. Dudu bunu fırsat bilip Duru’yu kıskandırır. Veli de ortak olmayı talep eder ama ummadığı bir engelle karşılaşır. Damat adayları Şakir, Halim ve Veli sözlülerine bayramlık koç alıp aynı zamanda Dudu, Duru ve Badegül’ü de alıp bayram alışverişine çıkarlar.
    Kalk Gidelim 34.Bölüm
    S02E05 - Kalk Gidelim 34.Bölüm
    Meryem ve Mustafa Ali arasındaki gerilimi yumuşatma çabasında baltayı taşa vurmuşlardır. Bayram günü köye Nurcan’ın dışında gizemli birileri daha gelmiştir. Bu kişiler önce Şakir’in sonra Seyfettin’in peşine düşerken bütün köyü aksiyon dolu bir maceraya da sürükleyecektir. Köyde Kurban Bayramı tüm neşesiyle, ev ziyaretleriyle, et dağıtımıyla, muhabbetle kutlanırken, Şakir peşindeki adamlardan kurtulmanın derdine düşer.
    Kalk Gidelim 35.Bölüm
    S02E06 - Kalk Gidelim 35.Bölüm
    Köye intikam için gelen Mustafa Ali’nin dünürleri, Şakir’den sonra Seyfettin’i yakalamak için adamlarıyla peşine düşer. Seyfettin oğulları Halim ve Samim’le daha baskın çıkar ve adamları teker teker avlamaya devam eder. Fakat bu olayların içine Nurcan’ın kardeşi Ercan da karışınca Seyfettin ummadığı bir sonla karşılaşır. Seyfettin ve oğullarının başı derde girince Mustafa Ali, Damat Halil, Muhtar ve Veli Demir kriz masasını oluşturup kurtarma planı yapmaya başlarlar.
    Kalk Gidelim 36.Bölüm
    S02E07 - Kalk Gidelim 36.Bölüm
    Hatice, Sevda ve Nuriye ne konuştuklarını merak ederler. Acaba kendilerini Meryem ile Mustafa Ali’nin arasını yapma hususunda ispiyonlamış mıdır? Hacı Hüseyin’in talimatıyla dünürlere gelinin gıyabında vaat edilen altınlar takılırken Mustafa Ali’den, Seyfettin ve Halil’in yerine de bilezik almasını ister. Düğün masrafları takılar derken Mustafa Ali’nin elinde avucunda ne varsa bu düğün için tüketmiş olur.
    Kalk Gidelim 37.Bölüm
    S02E08 - Kalk Gidelim 37.Bölüm
    Seyfettin ile Halil, ayrı eve çıkan Nurcan’ı evden soğutmak için Nurcan ve Mustafa Ali’ye bir oyun oynamak isterler. Oyunu adım adım işleyen Halil ve Seyfettin hiç beklemedikleri bir anda kendi kurdukları oyunun içine düşerler. Bu sırada Mustafa Ali, Nurcan’ı memnun etmek için yeni evlerinde her istediğini yaparken Nurcan’ın bir isteği Mustafa Ali’de şalterlerin atmasına sebep olur.
    Kalk Gidelim 38.Bölüm
    S02E09 - Kalk Gidelim 38.Bölüm
    Hacı Hüseyin’e çaktırmadan temizlik yapmamak için Halil bir plan yapar. Bu planı duyan Seyfettin de Sevda’yı kurtarmaya çalışır ve işler sarpa sarar. Veli ve Duru ise evlenmek için Mustafa Ali’den gizli son sürat hazırlıklara devam ederler. Sadece Mustafa Ali’den değil aynı zamanda Şakir ve Dudu’dan da gizli hareket ederler. Dudu birtakım ipuçlarını birleştirip Veli ve Duru’nun bir şeyler çevirdiğini anlamaya başlar. Halim ve Badegül cephesinde ise her şey yolunda giderken bazı ellerin devreye girmesiyle karabulutlar dolaşmaya başlar.
    Kalk Gidelim 39.Bölüm
    S02E10 - Kalk Gidelim 39.Bölüm
    Gözlerini Veli ve Duru hırsı bürüyen Şakir ve Dudu’nun başlarına açtıkları iş Seyfettin ve Sevda’ya patlayınca devreye Muhtar girmek zorunda kalır. Mustafa Ali ise Seyfettin’in başına gelenlerden habersiz süt çiftliğine İstanbul’dan gelecek olan dondurma firmasının yöneticilerini beklemektedir. Büyük bir iş görüşmesi olacaktır ve ortada Seyfettin yoktur.
    Kalk Gidelim 40.Bölüm
    S02E11 - Kalk Gidelim 40.Bölüm
    Şakir ile Dudu, Veli ile Duru’dan önce evlenmek için hamle üstüne hamle yaparken, Veli de Şakir’in ataklarına karşı boş durmaz elbette. Fakat Şakir’in Veli’yi atlatmak için bambaşka bir planı vardır. Halim ise Badegül’le evlenmesinin tek yolunun onu kaçırmak olduğuna kanaat getirir. Dedesinden de icazet alan Halim, Badegül’ü kaçırıp nikah salonuna götürmek için büyük bir gizlilik içinde planını yürütür. Dudu ve Duru düğün için hazırlıklarını yaparken kız babası olan Mustafa Ali ile Halil de kızlarının evden uçup gideceği için apayrı bir duygusallık içine girerler.
    Kalk Gidelim 41.Bölüm
    S02E12 - Kalk Gidelim 41.Bölüm
    Şakir ile Dudu, Veli ile Duru’dan önce evlenmek için hamle üstüne hamle yaparken, Veli de Şakir’in ataklarına karşı boş durmaz elbette. Fakat Şakir’in Veli’yi atlatmak için bambaşka bir planı vardır. Halim ise Badegül’le evlenmesinin tek yolunun onu kaçırmak olduğuna kanaat getirir. Dedesinden de icazet alan Halim, Badegül’ü kaçırıp nikah salonuna götürmek için büyük bir gizlilik içinde planını yürütür.
    Kalk Gidelim 42.Bölüm
    S02E13 - Kalk Gidelim 42.Bölüm
    Nikahlar kıyılır, imzalar atılır fakat özellikle Şakir ile Dudu, Veli ile Duru için apayrı bir maceraya ve sorunlar yumağına imza attıklarını çok sonraları anlayacaklardır. Ertesi gün Badegül teyzesinin küs olmasına üzüldüğü için Halim ile el öpmeye gitmek ister. Hacı Hüseyin’in de icazetiyle el öpmesine giden Halim ile Badegül, Meryem tarafından beklenmedik bir şekilde karşılanır.
    Kalk Gidelim 43.Bölüm
    S02E14 - Kalk Gidelim 43.Bölüm
    Halim ile Badegül evliliğin keyfini çıkarırken normal hayatlarına dönüp tarla, bahçe işlerinden de geri durmazlar. Meryem’in keskin olumsuz tavrı Badegül’ü üzer ve Kahya Sadık da bu durum karşısında Meryem’in yanında yeri olmadığını anlayıp, tasını tarağını toplayıp evden ayrılır.
    Kalk Gidelim 44.Bölüm
    S02E15 - Kalk Gidelim 44.Bölüm
    Adliyeden boynu bükük ayrılan gençler bu yanlıştan kurtulmaya çalışırken devreye Hacı Hüseyin girer ve Seyfettinlerin şehirdeki apartman dairesinde aile meclisini toplar. Buradan çıkacak kararla yeni bir yol izleyeceklerdir. Seyfettin’in derdi ise çok farklıdır. O apartman dairesinde değil de köyünde, babasını evinde eski yaşamına dönmek istemektedir. Önündeki tek engel ise Sevda’dır. Sevda, apartman hayatından hoşlanmaya başlamış hatta köydekileri de ufaktan küçümsemeye başlamıştır bile. Seyfettin, Sevda’yı bu sevdadan vazgeçirmek için Mustafa Ali’den yardım ister.
    Kalk Gidelim 45.Bölüm
    S02E16 - Kalk Gidelim 45.Bölüm
    Nurcan’ın yoğurtları artık istediği gibi tutmamaktadır. Bu duruma hayıflanırken Hacı Hüseyin, gelininin Meryem’in formülünü çalarak yoğurt yapmaya çalıştığını öğrenir ve Meryem’den helallik almasını ister. Nurcan helallik almak için kolları sıvar ama Meryem’de kapı duvardır. O ise formülü çalanın peşine düşmeyi kafaya koyar.
    Kalk Gidelim 46.Bölüm
    S02E17 - Kalk Gidelim 46.Bölüm
    Meryem, yeğeni Badegülle barışmasına vesile olan Nurcan’a şok bir yaklaşım sergiler. Bu husus Nurcan’ı memnun etse de yine olmadık yerde Ercan olmadık bir girişimde bulunacaktır.
    Kalk Gidelim 47.Bölüm
    S02E18 - Kalk Gidelim 47.Bölüm
    Sevda, Nurcan, Nuriye evde kadın kadına rahat ederiz kocalarımız burunları sürtünce zaten pişman olup geri gelirler diye düşünürken erkekler cephesinde ise durum farklıdır. Seyfettin kontrolü ele alıp Sevda’ya nispet yapınca durum gitgide farklı bir hal almaktadır. Diğer yandan Hatice ise oğullarının gelinleri tarafından evden uzaklaştırmasına gönül koyup, Badegül’ü de yanına alıp gizlice yemek götürme planları yapmaktadır.
    Kalk Gidelim 48.Bölüm
    S02E19 - Kalk Gidelim 48.Bölüm
    Meryem’in süt almamasından sonra Dal ailesi çeşitli yerlere süt satsa da işler istedikleri gibi gitmemektedir. Bunun için bir çıkış yolu aramak için kolları sıvarlar. Süt çiftliği üzerine planları olan başka biri daha vardır. Ercan, elindeki Seyfettin Dal imzalı belgeyi dondurmacılara verip komisyonunu alıp uzamak isterken Meryem’in sıkıştırma hamleleri sonucu bocalamaya başlar. Bocaladığı durumu düzeltmek isterken saplandığı çamura biraz daha batarken ummadığı bir durumla karşılaşacaktır.
    Kalk Gidelim 49.Bölüm
    S02E20 - Kalk Gidelim 49.Bölüm
    Seyfettin’in süt çiftliğini sattığına dair Ercan’ın hazırlattığı imzalı kağıt Halil’in eline geçince bunu Nuriye ile paylaşır. Abilerim benden habersiz hakkımı da satıyor diye düşünen Nuriye, abilerine gönül koyar ve bunu adım adım hissettirir. Seyfettin, Sevda’nın verdiği gazla yönetim kurulu başkanlığı sağlamlaştırmak için aileden gizli birtakım hamleler yapar. Amacı babasından aferini koparmaktır.
    Kalk Gidelim 50.Bölüm
    S02E21 - Kalk Gidelim 50.Bölüm
    Seyfettin, süt çiftliğini kendi adıyla imzalayıp satmaya teşebbüs edenin peşine dört koldan düşer. Nurcan el yazısından bu sahtekarlığı yapanın kardeşi Ercan olduğunu Mustafa Ali’ye söyleyince, Mustafa Ali çıldırır. Ercan’ı Seyfettin ve oğullarından önce bulup köyden def etmeye çalıştıkça işler Mustafa Ali ve Nurcan için daha da sarpa saracaktır.
    Kalk Gidelim 51.Bölüm
    S02E22 - Kalk Gidelim 51.Bölüm
    Cennet uzun bir aradan sonra köye abisiyle gelir ve Sevda’nın gelin getirme heyecanını katlarken diğer yandan Samim ile Cennet arasında umulmadık bir durum cereyan eder. Artık herkes Cennet yüzünden Samim’in ince hastalığa tutulduğunu düşünür. Mustafa Ali de abisi Seyfettin’i Samim’in değişik halleri hususunda uyarınca, Samim’in kendine zarar vereceğini düşünen Sevda ve Seyfettin oğullarını gözlem atına alırlar. Diğer yandan Halim ise Badegül’e bir çift bebek patiği hediye eder. Badegül oldukça duygulansa da asıl niyetleri yeni alacakları arabanın dikiz aynasına asmaktır. Nuriye bebek patiğini Badegül’ün odasında görür ve bir anda Badegül’ün hamile olduğu kadınlar arasında yayılır.
    Kalk Gidelim 52.Bölüm
    S02E23 - Kalk Gidelim 52.Bölüm
    Nurcan ile Mustafa Ali farklı bir plan yapmak zorundadır. Artık yakalanmaları ve aile içinde böylesi bir oyunla ifşa olmaları an meselesidir. Nurcan ile Mustafa Ali, kurtuluş yolunu Meryem ile kendi ailesini barıştırmaktan geçtiğini düşünürler. Bunun için değişik atraksiyonlara girdikçe Meryem ve Seyfettin cephesinde farklı karşılık bulurlar. Diğer yandan Seyfettin’in başına beklenmedik bir dert açılır. Hacı Hüseyin’in baba yadigarı, gözü gibi baktığı, gün gelecek sana emanet edeceğim dediği köstekli saatini bir kaza sonucu kırar ve dünyası başına yıkılır. Babasına hissettirmeden bu antika saati tamir ettirmek bir yana babasına da saati unutturmak için hayli zorlu bir maceranın içine atılır.
    Kalk Gidelim 53.Bölüm
    S02E24 - Kalk Gidelim 53.Bölüm
    Yeşilyurt Köyü’nde seçim heyecanı vardır. Hacı Hüseyin, Sefer Zeytin’in tekrar muhtar adayı olmayacağını söyleyince evde bir hareketlenme olur. Başta Seyfettin, ardından Mustafa Ali ve Halil, Hacı babalarından izin alarak aile adına muhtar adayı olmak isterler. Hacı Hüseyin ise madem öyle aile adına bir kişi aday olsun der ve aile içinde bir ön seçim yapmaya karar verilir. Sevda muhtar karısı olmak için Seyfettin’i gaza getirirken, Nurcan da Mustafa Ali’nin aday olabilmesi için Sevda cephesini karıştırması gerektiğini bilir. Nuriye ise Halil’in aileyi etkileme işini beceremeyeceğini düşünüp ipleri kendi eline alır.
    Kalk Gidelim 54.Bölüm
    S02E25 - Kalk Gidelim 54.Bölüm
    Seyfettin, Mustafa Ali ve Halil süt çiftliğinde kriz masası oluşturup seçim çalışmaları için özgün ve çarpıcı fikirler üretirken, Nurcan’ın başını çektiği kadınlar cephesinde de fikirler havada uçuşmaktadır. Şakir ise babasının aday olmamasından dolayı başka bir yakınını muhtar yapmak için kolları sıvar.
    Kalk Gidelim 55.Bölüm
    S02E26 - Kalk Gidelim 55.Bölüm
    Seyfettin ile Mustafa Ali başta olmak üzere tüm aile Canberk’e siper olup koruma altına alır. Fakat kız tarafının gıyabi düğünde takılan altınları göndermesiyle aile içinde başka bir huzursuzluk baş gösterir. Seyfettin, Mustafa Ali ve Nuriye altınların pay edilmesi meselesinden birbirine girerler. Üstüne bir de altınlar kaybolunca üç kardeş baba evinde birbirlerini suçlar.
    Kalk Gidelim 56.Bölüm
    S02E27 - Kalk Gidelim 56.Bölüm
    Şakir ile Dudu, Veli ile Duru da belediyede nikah kıyıp evlerine geçmeyi planlarken Seyfettin ve Mustafa Ali’nin geliştirdiği bir plan sonrası gençlere coşkulu bir düğün yapmaları icap edecektir. Canberk bir yandan borçlarını ödemek için işine dört elle sarılırken diğer yandan amca ve babasına Halim ve Samim’le birlikte yardım edecektir. Fakat bu plan tıkır tıkır işliyormuş gibi dursa da ummadıkları bir sonla şok olacaklardır. Tüm bunlar olurken Sefer Zeytin’de gizemli birtakım haller vardır.
    Kalk Gidelim 57.Bölüm
    S02E28 - Kalk Gidelim 57.Bölüm
    Canberk önemli bir iş için şehir dışına giderken bir anlık dikkatsizlik sonucu Nehir’in arabasına çarpar. Nehir, annesinin vasiyeti üzerine babasının izini bulmak için Sefer Zeytin’in yanına gelmektedir. Bu iz sürme Nehir için yepyeni bir maceranın da kapısını aralayacaktır. İstanbul’da başarılı olduğu işini, kariyerini bırakıp babasını bulmak için Muğla’nın Yeşilyurt Köyü’ne gelen Nehir, ilk olarak Canberk’le karşılaşır ve o karşılaşmanın sonucundaki kazada Nehir’in arabası tamirciye çekilir. Canberk şehir dışındaki işi koşturmak istedikçe karşısına Nehir çıkacaktır.
    Kalk Gidelim 58.Bölüm
    S02E29 - Kalk Gidelim 58.Bölüm
    Hacı Hüseyin oldukça kararlı bir şekilde sağken çocuklarına mirasını dağıtır. Bu kararlılık karşısında özellikle Seyfettin oldukça üzülür. Mustafa Ali ile Nurcan bunun kendilerine aslında kibarca gidin demek olduğunu düşünür. Miras dağıtımından tek memnun kişi Damat Halil’dir. Seyfettin onca emeğine rağmen mirası eşit olarak paylaşmak istese de Sevda bu duruma karşı çıkar ve kocasının daha fazla alması gerektiğini savunur.
    Kalk Gidelim 59.Bölüm
    S02E30 - Kalk Gidelim 59.Bölüm
    Nehir, Duru ile Veli’nin arasının bozuk olduğunu öğrenince kendisini suçlu hisseder ve Canberk’le birlikte kardeşlerini barıştırmak için çeşitli romantik oyunlara başvururlar. Şakir ve Dudu da kendi yöntemleriyle Duru ile Veli’yi barıştırmaya çalışınca ortaya oldukça ilginç durumlar çıkacaktır. Halim ise kirada oturduğu evin Meryem’in olduğunu öğrenince gurur yapar ve Badegül’le tartışır. Meryem’e gidip evi kendisine satmasını ister fakat Meryem’in cevabı Halim’i bir kez daha yaralayacaktır.
    Kalk Gidelim 60.Bölüm
    S02E31 - Kalk Gidelim 60.Bölüm
    Süt bekleyen firmalar teker teker ararken bu duruma erkeklerin başı inekleri aramadan dolayı kalabalık olduğu için kadınlar el atar. Nurcan firmaları idare ederken sözleşmeler fesih olmasın diye Sevda ve Nuriye de dışardan süt bulmaya çalışırlar. Bu süt arama meselesine Şakir ve Veli de dahil olunca işlerin sarpa sarması kaçınılmazdır.
    Kalk Gidelim 59.Bölüm
    S02E32 - Kalk Gidelim 59.Bölüm
    Seyfettin Dal ve ailesi ineklerin bulunmasından dolayı mutludur. Fakat asıl sorun inekleri kimin çaldığıdır. Meryem’den şüphelenseler de durum daha farklı bir boyut kazanacaktır. Meryem ise bu töhmet karşısında beklenmedik bir tavır sergileyecektir. Yoğurthanede işçiler arasında da bazı söylentilerden dolayı huzursuzluk oluşur. Ercan ve Sadık, Meryem’in yanında dimdik dururken, Ercan kendi yöntemleriyle yoğurthanedeki işçileri çalıştırmanın bir yolunu bulur.
    Kalk Gidelim 62.Bölüm
    S02E33 - Kalk Gidelim 62.Bölüm
    Mustafa Ali, uzun zamandır yaşamadığı beyaz yakalı, zengin iş adamı duygularını Ali Demir’le hatırlayınca kendisine yakınlık duyar. Ali Demir’e dünür olan Mustafa Ali, ona atfedilen hiçbir kötü yakıştırmayı kabul etmez.
    Kalk Gidelim 63.Bölüm
    S02E34 - Kalk Gidelim 63.Bölüm
    Nehir, babasına bir adım yaklaştığı sırada İstanbul’daki arkadaşından beklenmedik bir haber alır. Bu haber aslında sadece Nehir’i değil aslında Canberk’i de etkileyecek bir haberdir. Canberk ise Nehir’e açılmak ona aşık olduğunu söylemek için gerekli cesareti toplar hatta köye gelen gençle Nehir’e sürpriz hazırlar. Fakat asıl sürprizi Canberk kendisine yaptığını anlamakta gecikmez.
    Kalk Gidelim 64.Bölüm
    S02E35 - Kalk Gidelim 64.Bölüm
    Halil, damadı Şakir’le oldukça farklı bir yatırıma imza atarak spor kulübü satın alırlar. Kendi köylerinin takımını alan Şakir kahveyi lokal yapar ve asıl hedefine odaklanır. Fakat bu alışverişte atladıkları çok önemli bir detay başlarını derde sokar ve Nuriye ile Dudu’nun gazabına uğrarlar. Nehir bir yandan babası hakkındaki iddiaların aslını araştırırken diğer yandan Canberk ve Sinan’ın hamlelerini boşa düşürüp, onları da çok ilginç bir oyunun içine dahil eder.
    Kalk Gidelim 65.bölüm
    S02E36 - Kalk Gidelim 65.bölüm
    Canberk ve Sinan, Nehir’in gönlünü kazanmak için hummalı bir aşk yarışına girerler fakat Nehir, köyden ayrılmaya karar verir. Babasının insanlara zarar verdiğinden dolayı kimsenin kendisini görüp de üzülmesini istemez.
    Kalk Gidelim 66.Bölüm
    S02E37 - Kalk Gidelim 66.Bölüm
    Dal Ailesi’ndeyse miras paralarını kaptırmanın yankıları devam etmektedir… Halil tepki olarak Nuriye’ye vermek üzere hesabındaki tüm parayı nakit olarak çekip bir valize koyarak eve getirir. Bunu gören Seyfettin ve Mustafa Ali, içgüveysi damada bir oyun kurmak ister.
    Kalk Gidelim 67.Bölüm
    S02E38 - Kalk Gidelim 67.Bölüm
    Sevda, Seyfettin’in kız çocuk istediğini anlar ve Hatice Ana’ya durumu iletir. Hatice de kendi kocakarı yöntemleriyle kız olsun diye türlü girişimlerde bulunur. Dal Ailesi’nde bunlar yaşanırken köyde ise bambaşka bir heyecan vardır. Halil’in satın aldığı, Şakir’in hoca olduğu köyün futbol takımı önemli bir maça çıkacaktır. Tüm köy bu maç için kenetlenir.
    Kalk Gidelim 68.Bölüm
    S02E39 - Kalk Gidelim 68.Bölüm
    Şakir ise futbol takımının borcundan sebep eve gelen ihtar kağıdını Dudu’ya göstermeden almanın peşindedir. Yalnız kağıdın nerede olduğunu bilemez ve bulmaya çalışırken hiç beklenmedik bir yerde çıkacaktır.
    Kalk Gidelim 69.Bölüm
    S02E40 - Kalk Gidelim 69.Bölüm
    Seyfettin, Mustafa Ali ve Damat Halil mecburen Meryem’in gerçek ailesinin peşine düşerler. Bu üçlüye Ercan da dahil olur. Gerçek aileyi bulmak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır çünkü Hacı Baba’ya sormayı bırak, hissettirmeden halletmeleri gerekmektedir. Bu arama sürecinde Mustafa Ali ve Seyfettin aynı zamanda yeminlerini bozdukları için 3 günlük de kefaret orucu tutmaktadırlar. Ev halkına yakalanmadan sahur ve iftar yapmaya çalışırken bir de Meryem’in rahmetli babası için verdiği hayır yemeğinde ecel terleri dökerler.
    Kalk Gidelim 70.Bölüm
    S02E41 - Kalk Gidelim 70.Bölüm
    Ramazan dolayısıyla Hacı Hüseyin ve Sefer’in öncülüğünde köyün tüm ileri gelenleri tarafından toplanan paralarla yardıma muhtaç olanlar için kumanya paketleri hazırlanır. Bu durumla özellikle Hacı Hüseyin ilgilenir ve sessizce zamanında dağıtım yapılması için titizlenir. Fakat Seyfettin ve Mustafa Ali yine olmadık bir iş yaparken kumanyaların da sahiplerine ulaşmadıkları ortaya çıkar. Bu durumu düzeltmek için Meryem’le beraber hareket etmekten başka yol yoktur.
    Kalk Gidelim 71.Bölüm
    S02E42 - Kalk Gidelim 71.Bölüm
    Hacı Hüseyin, ailenin erkeklerini karşısına alıp tatlı sert fırçalar. Herkes payına düşeni alır. Hacı ise Allah’tan başımızı soktuğumuz baba yadigârı evimiz var diye düşünür. Halil çöp vergisini yatıracağı sırada evle ilgili bir aksilik olduğunu anlar ve durumu Seyfettin’e iletir. Seyfettin mevzuyu kurcalar ve hiç beklenmedik bir durumla karşılaşır. Evle ilgili bu durum bütün aileyi derinden etkileyecektir. Seyfettin ve Halil bir yandan evle ilgilenirken diğer yandan hanımlarıyla da ilgilenmeleri icap eder. Mustafa Ali, Nurcan’ı tatile götürmüş, Nurcan da tatilden kadınları kıskandıracak fotoğraflar paylaşmaktadır.
    Kalk Gidelim 72.Bölüm
    S02E43 - Kalk Gidelim 72.Bölüm
    Seyfettin, Mustafa Ali ve Halil baba ocağını kaybetmemek için her şeylerini ortaya koyup mücadele vermek edeceklerine söz verirler. Belki de ilk defa babalarına karşı bir işi tam olarak başarıp gururla karşısına çıkmak istiyorlardır. Fakat Dal sülalesinin diğer aile üyeleri paylarını almakta ısrarcı davranırlar. Ve Mustafa Ali’yi tanımadıkları için onun üzerinden bir plan yapıp işi kolayca halletmeye çalışırlar.
    Kalk Gidelim 73.Bölüm
    S02E44 - Kalk Gidelim 73.Bölüm
    Seyfettin ve Mustafa Ali ata yadigarı baba evini kaybetmemek için ellerinden geleni yapsalar da Dal sülalesinin eve ve araziye ortak bazı fertleri fiyatı yükselttikçe yükseltirler. Evin akıbetini köydeki herkes öğrenir. Sefer, Meryem ve diğer köylüler de kendilerince yardım etmenin yolarını ararlar. Şakir de kendi yöntemleriyle gerekli parayı bulmaya çalışır. Diğer yandan Nusrettin ve Celil’i Seyfettin ve Mustafa Ali ikna etmeye çalışsalar da nafiledir. Dedelerini üzgün ve çaresiz gören torunlar Samim, Halim ve Canberk de ellerinden geleni yaparlar.

    Hayran tepkileri

    Back to Top