Hesabım
    Mehmetçik Kut'ül Amare
    1. Sezon
    Mehmetçik Kut'ül Amare

    Sezon bilgisi:

    19 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    69 Fotoğraf | 19 Video
    Serdar Gökhan
    Serdar Gökhan
    Rolü : Hüsrev
    Kaan Taşaner
    Kaan Taşaner
    Rolü : Süleyman Askeri
    İsmail Ege Şaşmaz
    İsmail Ege Şaşmaz
    Rolü : Mehmet
    İlker Aksum
    İlker Aksum
    Rolü : Cox
    Mehmetçik Kut'ül Amare 19.Bölüm Fragmanı 0:32
    Mehmetçik Kut'ül Amare 19.Bölüm Fragmanı
    236 gösterim
    Mehmetçik Kut'ül Amare 18.Bölüm Fragmanı 0:39
    Mehmetçik Kut'ül Amare 18.Bölüm Fragmanı
    176 gösterim
    Mehmed Bir Cihan Fatihi 17.Bölüm Fragmanı 0:28
    Mehmed Bir Cihan Fatihi 17.Bölüm Fragmanı
    163 gösterim
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    • Fotoğraf Mehmetçik Kut'ül Amare
    1. sezon bölümleri
    Mehmetçik Kut'ül Amare 1.Bölüm
    S01E01 - Mehmetçik Kut'ül Amare 1.Bölüm
    Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kûtulamâre destanının mimarı olacaktır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 2.Bölüm
    S01E02 - Mehmetçik Kut'ül Amare 2.Bölüm
    İstanbul’da başarıya ulaşamayan P. Cox’un yeni hedefi Kilikya bölgesi. Peki, Kilikya bölgesinde Cox’un yeni müttefikleri kimler olacak? Bağdat’a doğru yola çıkan Osmancık Taburunu durdurmak için nasıl bir plan yapacak? Eğitimlerini tamamlayarak Osmancık Taburuna girmeye hak kazanan askerler, hiç ummadıkları anda uğradıkları saldırıyla sarsılıyor. Peki, Osmancık Taburu ilk sınavından nasıl bir sonuçla çıkacak?
    Mehmetçik Kûtulamâre 3.Bölüm
    S01E03 - Mehmetçik Kûtulamâre 3.Bölüm
    Süleyman Askeri hemen Mehmet’in bulunması için emir vermiştir. Mehmet’i neler beklemektedir? Said kardeşi Mehmet’i Süleyman Askeri’ye söyleyecek mi? Hüsrev’i bekleyen büyük sürpriz nedir?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 4.Bölüm
    S01E04 - Mehmetçik Kut'ül Amare 4.Bölüm
    Taburun girdiği çatışmada Mehmet’te büyük bir kahramanlık göstermiştir. Yaralı ayağına rağmen verdiği mücadeleyle Osmancık taburunu ne kadar çok istediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Diğer taraftan Bağdat’a doğru giden Hüsrev kervansarayda Cox ile karşılaşır. Ancak her ikisi de birbirini tanımaz. Cox’un yeni hedefi bir an önce Bağdat’a vararak planlarına orada devam etmektir. Mehmet ise her şey yolunda gidiyor diye sevinirken kardeşi Said’in bir kez daha sert tepkileriyle karşılaşır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 5.Bölüm
    S01E05 - Mehmetçik Kut'ül Amare 5.Bölüm
    Baskın haberini alan Süleyman Askeri ise hem Mehmet’in nerede olabileceğini hem de mektupların akıbetini düşünmektedir. Mehmet mektuplarla birlikte çölde bacağındaki yaradan dolayı baygın düşer. Karşısına rüyalarında gördüğü Zeynep çıkmıştır. Süleyman Askeri ise Mehmet’in yerini öğrenmiş çölde Zeynep’in çadırında karşısına çıkmıştır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 6.Bölüm
    S01E06 - Mehmetçik Kut'ül Amare 6.Bölüm
    Askeri’nin elinden yaralı olarak kurtulan Cox, İngiliz karargâhına gelerek General Barrett ile buluşmuştur. Ona getirdiği önemli bilgileri dikkate almayan ve Cox’u küçümseyen General Barrett, ordusunun üstünlüğüne inanmaktadır. Cox ise General’in büyük bir hata yaptığının farkındadır. Peki, bu hata savaşın seyrini değiştirecek midir?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 7.Bölüm
    S01E07 - Mehmetçik Kut'ül Amare 7.Bölüm
    Süleyman Askeri cephede bacağından yaralanırken, Yüzbaşı Cemil ise korkusuzca düşmana saldırdığı sırada şehit düşer. Düşman askerlerinin sayıca çok fazla olmasına rağmen Rota’yı İngiliz ordusuna bırakmayan Osmancık Taburu muharebeden galip çıkar. Mehmet, Mevlüt ve Niyazi’de bu çatışmanın sonunda esir düşerek kampa götürülür.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 8.Bölüm
    S01E08 - Mehmetçik Kut'ül Amare 8.Bölüm
    Mehmet’ten ümidini kesmeyen ve onu kurtarabilmek her yolu deneyen Zeynep, Cox’un planı dahilinde gönderdiği Musap’ın sözlerinden etkilenmiş, Kumandan Askeri Bey’i takasa ikna etmesi için Hüsrev Bey’le konuşmuştur. Hüsrev Bey’in çabalarına rağmen takas konusu kapanmış Zeynep bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 9.Bölüm
    S01E09 - Mehmetçik Kut'ül Amare 9.Bölüm
    Üsküplü’nün tertiplediği oyun başlamıştır. Mehmet, Mevlüt ve Niyazi diğer esirleri de dahil ederek isyanı başlatır. Bir paravan görevi gören isyan gittikçe büyür. Yüzbaşı Robert ile görüşmek için içeri giren Üsküplü ise bulduğu ilk fırsatta Bernard’ın boğazını jiletli yılanı ile keser ve onun kıyafetlerini giyerek kamptan çıkmayı başarır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 10.Bölüm
    S01E10 - Mehmetçik Kut'ül Amare 10.Bölüm
    Üsküplü şehre ulaşmayı başarır. Kaymakamlık binasına ulaştığında ise duygu dolu anlar yaşar. Uzun süredir esir olan Üsküplü özgürce dalgalanan Türk bayrağını gördüğünde hürriyetin değerini anlar. Şifreli mesajın ulaşmasıyla Üsküplü Ali’nin kurtulup geldiğini anlayan Şefik büyük bir mutluluk yaşar.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 11.Bölüm
    S01E11 - Mehmetçik Kut'ül Amare 11.Bölüm
    Hürriyetlerine kavuşan askerler, uzun süren esaretten sonra rahat bir nefes alır. Artık tek hayalleri düşmanı topraklarından atmaktır. Ama öncelikle uzun süredir yollarını gözleyen sevdiklerine kavuşacaklardır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 12.Bölüm
    S01E12 - Mehmetçik Kut'ül Amare 12.Bölüm
    Esaretten dönen Mehmet, Zeynep ile yeniden bir araya gelir. Birbirlerine açamadıkları sevdaları onları bir çıkmazın içine sürüklemiştir. Savaş devam ederken, Memleket yangın yeriyken her şeye rağmen büyüyen aşkları artık bir neticeye ulaşabilecek midir?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 13.Bölüm
    S01E13 - Mehmetçik Kut'ül Amare 13.Bölüm
    Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kûtulamâre destanının mimarı olacaktır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 14.Bölüm
    S01E14 - Mehmetçik Kut'ül Amare 14.Bölüm
    Victoria’nın dönüp gelmesiyle şoke olan Cox, Victoria’yı saatli bir bomba olarak görmektedir. Şayet Neccar ile karşılaşırsa her şeyi mahvedeceğini bilmektedir. Cox’un Victoria için kalıcı bir çözüm bulması gerekecektir. Peki bu çözüm ne olacaktır?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 15.Bölüm
    S01E15 - Mehmetçik Kut'ül Amare 15.Bölüm
    Emre uymamak ve Devlete ait silahlara el koymaktan tutuklanan Ali, Mehmet ve Said’in yardımıyla hapisten kaçmayı başarmıştır. Ancak bu Şefik’in daha da öfkelenmesine sebep olur. İşler çığırından çıkmıştır.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 16.Bölüm
    S01E16 - Mehmetçik Kut'ül Amare 16.Bölüm
    Şamil çavuş ve askerler, Ali kumandanı ve onunla beraber kaçan neferleri Hüsrev Bey’den aldıkları bilgi ile yakalamak üzere çadıra gelirler. Ancak Üsküplü çadırda yoktur. Mehmet ve beraberindekilerin de teslim olmaya niyeti yoktur. Bu karşılaşma kan dökülmeden sonuca ulaşabilecek midir?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 17.Bölüm
    S01E17 - Mehmetçik Kut'ül Amare 17.Bölüm
    General Barrett’in zehirlenmesi Robert ile Cox arasında gerilime sebep olur. Robert General’i Cox’un zehirlediğini düşünmektedir. Cox ise bu işi yapmadığına emin olduğu için asıl yapanın kim olduğunu bulmaya çalışır. Daha da önemlisi bunu yapanlar neden buraya sızmıştır?
    Mehmetçik Kut'ül Amare 18.Bölüm
    S01E18 - Mehmetçik Kut'ül Amare 18.Bölüm
    Harekat planını Üsküplü’nün öğrenmesine engel olamayan Cox, bu bilginin Şefik’e ulaşmasına engel olabilecek midir? Aksi taktirde tüm planları boşa gidecek olan Cox için bu durum geri dönüşü olmayan felaketlere yol açabilir.
    Mehmetçik Kut'ül Amare 19.Bölüm
    S01E19 - Mehmetçik Kut'ül Amare 19.Bölüm
    Kut şehri, şimdiye kadar görmediği bir acıya şahit olacaktır. Şehir için karanlık günler daha yeni başlamıştır. Ancak hala bir umut vardır. Sonu şehadet olan bir umut.

    Hayran tepkileri

    Back to Top