Hesabım
    Kuruluş Osman
    2. Sezon
    Puanım :
    Kuruluş Osman
    Üyeler
    2,7 5 oy

    Sezon bilgisi:

    40 Bölüm
    orijinal kanal: Atv
    İlk yayın tarihi: 7 Ekim 2020
    269 Fotoğraf | 38 Video
    Burak Özçivit
    Burak Özçivit
    Nurettin Sönmez
    Nurettin Sönmez
    Rolü : Bamsi Beyrek
    Ragıp Savaş
    Ragıp Savaş
    Rolü : Dündar Bey
    Emre Basalak
    Emre Basalak
    Rolü : Gündüz Bey
    Kuruluş Osman 64.Bölüm Fragmanı 0:49
    Kuruluş Osman 64.Bölüm Fragmanı
    74 gösterim
    Kuruluş Osman 63.Bölüm Fragmanı 0:50
    Kuruluş Osman 63.Bölüm Fragmanı
    10 gösterim
    Kuruluş Osman 62.Bölüm Fragmanı 0:50
    Kuruluş Osman 62.Bölüm Fragmanı
    17 gösterim
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    • Fotoğraf Kuruluş Osman
    2. sezon bölümleri
    Kuruluş Osman 28.Bölüm
    S02E01 - Kuruluş Osman 28.Bölüm
    Kulucahisar Kalesi fethiyle, Konstantiniye'nin ve imparatorun öfkesini üzerine çeken Osman Bey, uç bölgesinde huzuru tesis etmiştir. Osman Bey'e karşı harekete geçen ve en deneyimli kumandanlarından Aya Nikola'yı bölgeye gönderme kararı alan Bizans İmparatoru, başarılarıyla tüm obalara umut olan bu Türk beyini saf dışı bırakmaya kararlıdır.
    Kuruluş Osman 29.Bölüm
    S02E02 - Kuruluş Osman 29.Bölüm
    Babasıyla buluşmak üzere Kayı Obası’ndan ayrılan Osman Bey kendisine kurulan tuzaktan kurtulmak için mücadele ederken; uç bölgesindeki faaliyetlerine başlayan Nikola ve Flatyos, Kayı Obası’na geliyor. Savcı Bey’in obaya gelişi heyecan yaratırken, Osman Bey’in akıbetinin belirsizliği Bala Hatun’u endişeye sürüklüyor.
    Kuruluş Osman 30.Bölüm
    S02E03 - Kuruluş Osman 30.Bölüm
    Osman Bey uzun zamandır hasretini çektiği babası Ertuğrul Bey’le nihayet kavuşuyor. Osman Bey, kendisini tuzağa düşüren Kuzgun’un izini sürerek bu planın arkasında kimin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışırken, obada kontrolü ele almaya çalışan ağabeyi Savcı Bey’le karşı karşıya gelir. ‘Uçan Ateş’in Türklerin eline geçtiğini öğrenen Nikola yeni bir ordu kurmak için tedbirler alırken; Yavlak Arslan, Geyhatu ve Moğollar’ı Osman Bey’in üzerine çekecek planını uygulamaya koyar.
    Kuruluş Osman 31.Bölüm
    S02E04 - Kuruluş Osman 31.Bölüm
    Bamsı Bey’ın dönüşü ise Nikola ve Flatyos’un planlarına darbe vuracaktır. Osman Bey, kendisine kurulan oyunları bozabilecek mi? Göktuğ, zindandan kurtulabilecek mi? Bamsı Bey’in dönüşü Kayı Obası’nda dengeleri nasıl değiştirecek?
    Kuruluş Osman 32.Bölüm
    S02E05 - Kuruluş Osman 32.Bölüm
    Bamsı Bey, Kayı Obası'na dönerek Ertuğrul Bey'le buluşurken; Nikola ve Flatyos, Göktuğ'un zindandan kaçışına karşılık Gündüz Bey'e sürpriz bir saldırı düzenler ve anlaşmayı bozar. Yavlak Arslan ise Osman Bey'e karşı Nikola ile ittifaka gider. Geyhatu nökerleriyle birlikte Kayı Obası'na gelir, onu durdurabilecek tek kişi ise Osman Bey'dir.
    Kuruluş Osman 33.Bölüm
    S02E06 - Kuruluş Osman 33.Bölüm
    Kulucahisar Kalesi Bizans’ın eline geçiyor, Osman Bey ağabeyi Savcı Bey’le karşı karşıya geliyor. Oğlu Mönke’yi, Geyhatu’ya teslim ederek Kayı Obası’nı büyük bir tehlikeden kurtaran Osman Bey, Nikola’nın sürpriz bir baskınla Kulucahisar Kalesi’ni ele geçirdiği haberi ile sarsılır. Kulucahisar’ı her ne pahasına olursa olsun geri almaya karar veren Osman Bey, ağabeyi Savcı Bey’in tüm itirazlarına rağmen Nikola ve Flatyos’la yüzleşmeye gider.
    Kuruluş Osman 34.Bölüm
    S02E07 - Kuruluş Osman 34.Bölüm
    Kulucahisar’a İstanbul’dan destek birliklerin geldiği haber alan Osman Bey, bir Türk beyinin kızı olan Targun Hatun’un da Bizans tarafından kaçırıldığını öğrenir. Osman Bey, Targun Hatun’u kurtarıp Kulucahisar Kalesi’ni geri almanın yollarını ararken, Nikola ise Söğüt’e yapacağı saldırıyı planlamaktadır.
    Kuruluş Osman 35.Bölüm
    S02E08 - Kuruluş Osman 35.Bölüm
    Bala Hatun, Osman Bey tarafından Targun Hatun'u izlemekle görevlendirilirken, Aygül, Hazal Hatun'la yüzleşmek için fırsat kollamaktadır. Osman Bey, Söğüt'e yapılacak saldırıya engel olabilecek mi? Nikola ölecek mi?
    Kuruluş Osman 34.Bölüm
    S02E09 - Kuruluş Osman 34.Bölüm
    Osman Bey tarafından küçük düşürülmenin acısını Flatyos'tan çıkaran Nikola, Yavlak Arslan'dan gelen buluşma teklifini lehine çevirmenin yollarını arar. Nikola ile barışması için yapılan teklife, hedefine Kulucahisar'ı koyan Osman Bey'in hamlesi çok farklı olacaktır. Osman Bey, Targun Hatun'la evlenecek mi?
    Kuruluş Osman 36.Bölüm
    S02E10 - Kuruluş Osman 36.Bölüm
    Kuruluş Osman 37.Bölüm
    S02E11 - Kuruluş Osman 37.Bölüm
    Nikola kendisini Yavlak Arslan’ın düzenlediği toplantıda beklerken, yoluna tuzak kuran Flatyos’un da yokluğundan faydalanarak Kulucahisar Kalesi’ni yeniden eline geçiren ve Kayı bayrağını surlara diken Osman Bey, bu başarısıyla Savcı Bey ve Dündar Bey’i telaşa sürüklüyor. Osman Bey’in Kayı Obası’nı ateşe attığını iddia eden Savcı Bey kardeşi ile yollarını ayırırken; Yavlak Arslan, Cerkutay’ın Osman Bey’in eline geçtiğini öğrenince kurduğu tuzağın kendisini vuracağını anlayarak harekete geçiyor.
    Kuruluş Osman 38.Bölüm
    S02E12 - Kuruluş Osman 38.Bölüm
    Osman Bey'in yokluğunda Dündar Bey ve Savcı Bey'in girişimleri ile Kayı Obası'nda yeni bey seçimi için Toy toplanmasına karar verilir. Kulucahisar Kalesi'ni kaybetmenin acısıyla Geyhatu'ya giderek kendisine tuzak kuranın Yavlak Arslan olduğunu açıklayan Nikola, Targun Hatun'u ise Kayı beylerinin yemeğini zehirlemesi için görevlendirir. Osman Bey, Moğol tehdidine karşı Geyhatu'yla yüzleşmek zorunda kalırken, Ertuğrul Bey'den gelen haber obada bomba etkisi yaratır.
    Kuruluş Osman 39.Bölüm
    S02E13 - Kuruluş Osman 39.Bölüm
    Hasta yatağından kalkarak herkesi şaşırtan Ertuğrul Bey, topladığı toyla Osman Bey ve Savcı Bey arasındaki çatışmaya son verirken; kendisinden sonra kimin bey olacağına karar vermek üzere Aksakallılar'la bir araya gelir. Targun Hatun, Nikola'nın Kayı beylerini zehirlemesi için yaptığı planı Osman Bey'e anlatırken; Osman Bey, Nikola'ya karşı zekice bir oyun kurar. Vasiyetini hazırlayan Ertuğrul Bey'in ölümü Kayı Obası'nda büyük bir acıya sebep olur.
    Kuruluş Osman 40.Bölüm
    S02E14 - Kuruluş Osman 40.Bölüm
    Osman Bey'in Kayı beyi olmasıyla 'Kuruluş Osman'da yeni bir dönem başlayacağı bu bölümde; kadroya katılan üç yeni oyuncu da ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Kayı Obası'nı yeni beyini seçmek üzere kurulacak toya hazırlanırken, Dündar Bey bazı beyleri altınla kandırıp tarafına çeker. Osman amcasının oyununu bozmayı başarıp Bey seçilirken, bu gelişme uç bölgesinde büyük coşkuyla karşılanır. Osman Bey'in, Bey olması üzerine köşeye sıkıştığını düşünen Nikola, sürpriz bir destekle yeniden güç kazanır.
    Kuruluş Osman 41.Bölüm
    S02E15 - Kuruluş Osman 41.Bölüm
    Flatyos'un kaçışından alp başı görevini verdiği Göktuğ'u sorumlu tutan Osman Bey, Dündar Bey'in Nikola ile gizlice görüştüğünü öğrendiğinde ise çılgına döner ve amcasını cezalandırır. Papa'nın ajanları Bamsı Bey'i tuzağa düşürerek emanetleri ele geçirmek için hamle yaparken, Flatyos'un dönüşüyle güçlenen Nikola ise İstanbul'dan gönderilen yeni birlikler sayesinde Osman Bey'i gafil avlamak üzere plan kurar.
    Kuruluş Osman 42.Bölüm
    S02E16 - Kuruluş Osman 42.Bölüm
    Kuruluş Osman 43.Bölüm
    S02E17 - Kuruluş Osman 43.Bölüm
    Bala Hatun, Osman Bey'in evlilik kararının ardından acısını kalbine gömerek ona uygun bir eş bulabilmek için harekete geçer. Nikola'nın Bayhoca'nın hayatı karşılığında Kulucahisar Kalesi'ni istemesi ile Osman Bey'i hayati bir seçime zorlayacaktır.
    Kuruluş Osman 44.Bölüm
    S02E18 - Kuruluş Osman 44.Bölüm
    Osman Bey'in kararı ile obadan sürülen Göktuğ ve Targun, intikam için Bizans'la ittifak yapar ve güçlerini Flatyos'la birleştirir. Dündar Bey, Nikola ile görüşmek üzere bir kez daha İnegöl Kalesi'nin yolunu tutarken, çaresiz kalan Lena, Bayhoca'yı geri alabilmek için Flatyos'tan yardım ister. Savcı Bey'in oğlunu kurtarmak için yaptığı hamle pahalıya mal olurken; tüm cephelerde baskı altında kalan Osman Bey, Nikola'yı hiç beklemediği bir yerden vurmak üzere herkesi şaşırtacak bir strateji kurar.
    Kuruluş Osman 45.Bölüm
    S02E19 - Kuruluş Osman 45.Bölüm
    Kurduğu zekice planla yeğeni Bayhoca'yı kurtarıp Kulucahisar Kalesi'ne hakim olmayı başaran Osman Bey, Nikola'nın Moğolların ardından Kumanlarla yaptığı ittifaktan haberdar olur. Bölge tekfurlarının da desteği ile Osman Bey ve Kayı Obası'na öldürücü darbeyi indirmeyi planlayan Nikola, Papa'nın ajanlarının yanı sıra, Dündar Bey'den de destek talep eder.
    Kuruluş Osman 46.Bölüm
    S02E20 - Kuruluş Osman 46.Bölüm
    Peşinde olduğu emanetleri eline geçiren ve Bala, Hazal, Lena hatunlarla birlikte Dündar Bey’i esir alan Targun; Kayı Obası’ndan kaçmayı başarır. Nikola’nın tuzağına düşen ve Bamsı Bey’le birlikte ölüm kalım savaşı veren Osman Bey, Malhun Hatun’un sürpriz desteği ile Bizans saldırısını savuşturur. Flatyos ve askerlerinin tuzağına düşen Savcı Bey ve oğlu Bayhoca ise son gücüyle direnmektedir.
    Kuruluş Osman 47.Bölüm
    S02E21 - Kuruluş Osman 47.Bölüm
    urulu
    Kuruluş Osman 48.Bölüm
    S02E22 - Kuruluş Osman 48.Bölüm
    Nikola ve Flatyos tarafından tuzağa düşürülerek Alpleriyle birlikte çembere alınan Osman Bey, bir ölüm kalım savaşının ortasında kalır. Bayhoca'nın yaralanması ile sarsılan Kayı Alpleri, Bizans kuvvetlerine karşı hayatta kalma mücadelesine girişir. Savcı Bey, Flatyos'un attığı oklarla yaralanan oğlunu savaş meydanından çıkarmaya çalışırken; Osman Bey çemberi yarabilmek için beklenmedik bir hamle yapar.
    Kuruluş Osman 49.Bölüm
    S02E23 - Kuruluş Osman 49.Bölüm
    Kara Şaman Togay'ın uç bölgesine gelerek dengeleri değiştirmesinin ardından Türk obalarının birliğini sağlamak için harekete geçen Osman Bey, Söğüt'te toplanacak Toy için Türk obalarının beylerine çağrıda bulunur.
    Kuruluş Osman 50.Bölüm
    S02E24 - Kuruluş Osman 50.Bölüm
    Kuruluş Osman 51.Bölüm
    S02E25 - Kuruluş Osman 51.Bölüm
    Türk obalarına sancağı altında toplanmaları için çağrı yapan Osman Bey, İnegöl Kalesi'ni fethedebilmek için ordusunu kurmak üzere hazırlığa girişir. Umur Bey ise Osman Bey'in tüm uyarılarına rağmen kızını kurtarabilmek için kendi planı doğrultusunda Nikola ile bir araya gelir.
    Kuruluş Osman 52.Bölüm
    S02E26 - Kuruluş Osman 52.Bölüm
    Osman Bey, Umur Bey'in İnegöl Kalesi'ne teslim edeceği atlara el koyarken; Togay'ın saldırısını püskürten Kayılar, başta Abdurrahman Gazi olmak üzere şehitlerin acısıyla sarsılır. Umur Bey, İnegöl Kalesi'ne sızmak için Nikola ile ticarete devam kararı alır ancak bu planını Osman Bey'le paylaşmadığı için ikili arasındaki gerilim devam eder
    Kuruluş Osman 53.Bölüm
    S02E27 - Kuruluş Osman 53.Bölüm
    Şeyh Edebalı'nın dergahındaki buluşmada obadaki hainle ilgili kanıta ulaşan Osman Bey, derhal amcası Dündar Bey'in peşine düşer. Umur Bey'e kanıtı kendisinden sakladığı için tepki gösteren Osman Bey, Dündar Bey'in ne pahasına olursa olsun bulunması için Alplerine talimat verir.
    Kuruluş Osman 54.Bölüm
    S02E28 - Kuruluş Osman 54.Bölüm
    Kurduğu oyunla Dündar Bey'in İnegöl Kalesi'nden kaçarak kendisine gelmesini sağlayan Osman Bey, amcasını obaya getirir. Dündar Bey'i Papa'nın ajanları Süleyman ve Melik'le yüzleştiren ve ihanetlerini tek tek itiraf ettiren Osman Bey, hainin cezasının tez elden verilmesine hükmeder.
    Kuruluş Osman 55.Bölüm
    S02E29 - Kuruluş Osman 55.Bölüm
    Moğolların baskısı nedeniyle ağır vergiler koyan Yarhisar, Tekfuru'nun gaddarlığı, Yarhisar halkının Osman Bey'e sığınmasına neden olur. Togay'ın sığınmacıların geri gönderilmesini talebini reddeden Osman Bey, Bizans-Moğol ittifakının yeniden kurulmasına neden olur.
    Kuruluş Osman 56.Bölüm
    S02E30 - Kuruluş Osman 56.Bölüm
    Çevre tekfurlardan asker toplayan Nikola, Malhun Hatun'un Osman Bey'le savaşmasına karşılık olarak Umur Bey'in obasına baskın düzenlemeyi planlar. Umur Bey ise Nikola ilişkilerini düzeltmeye çabalarken, emrine karşı çıkan kızı Malhun Hatun'u ağabeyinin yanına sürgün etmeye karar verir.
    Kuruluş Osman 57.Bölüm
    S02E31 - Kuruluş Osman 57.Bölüm
    Osman Bey'in Moğollara ödenecek vergiyi almak üzere obaya gelen elçiyi kapı dışarı etmesi Togay'ın aradığı kozu eline geçirmesine neden olur. Dönüşü olmayan bir yola girdiğinin farkında olan Osman Bey'in bu hamlesi, Selçuklu başkentinde dahi yankılanır. Selçuklu sultanı, Moğolların gazabından kurtulabilmek için Osman Bey'i cezalandırmak üzere başkente çağırır.
    Kuruluş Osman 58.Bölüm
    S02E32 - Kuruluş Osman 58.Bölüm
    Osman Bey, Göktuğ ve Alpleri elçi göndererek Togay'a anlaşmaya sadık kalacağını bildirirken; Şeyh Edebalı, evlilik konusunda Umur Bey'i ikna etme görevini üzerine alır. Osman Bey ise Şeyh Edebalı'nın tavsiyesini beylerle istişare ettikten sonra Malhun Hatun'la evlenmeye karar verdiğini Bala Hatun'a açıklar.
    Kuruluş Osman 59.Bölüm
    S02E33 - Kuruluş Osman 59.Bölüm
    Togay'ın komutanı Camuha da nökerleri ile birlikte savunmasız kalmış Umur Bey obasına baskın düzenler. Malhun Hatun ve bir avuç alp obayı savunmak için ölüm kalım mücadelesine girer.
    Kuruluş Osman 60.Bölüm
    S02E34 - Kuruluş Osman 60.Bölüm
    Uç bölgesinin Türk beylerinin de katıldığı görkemli bir düğün yapılırken, Bala Hatun bu evliliğe olur vermesine rağmen acısını içine atmaya çalışır. Mevsimin gelmesi ile düğün toyu ertesinde Kayı obasının Domaniç yaylasına göçmesine karar verilir.
    Kuruluş Osman 61.Bölüm
    S02E35 - Kuruluş Osman 61.Bölüm
    Bamsı Bey'in şehit düşmesinin ardından, Osman Bey, Togay'dan intikam almak için and içer. Osman Bey'i can evinden vurduğunun farkında olan Togay ise Nikola ile ittifakını geliştirip Kayılara son darbeyi vurmak için büyük bir ordu kurar.
    Kuruluş Osman 62.Bölüm
    S02E36 - Kuruluş Osman 62.Bölüm
    Osman Bey, kurduğu oyunla eline geçirdiği ve Söğüt'e getirdiği Togay'ın cezasını keserek Bamsı Bey'in intikamını alır. Togay'ın elinden kaçırılıp infaz edilmesi ise Moğol Valisi Yargıcı'nın tepkisini çeker. Vali Yargıcı, gönderdiği elçi vasıtasıyla Kayı Obası'nın üç yıllık vergisini üç gün içinde ödemesini talep ederek Osman Bey'i zor durumda bırakır.
    Kuruluş Osman 63.Bölüm
    S02E37 - Kuruluş Osman 63.Bölüm
    Malhun Hatun'dan evlat müjdesi alan Osman Bey, efsanevi komutan Dukas'la birlikte uç bölgesine gönderilen Bizans ordusuna karşı vereceği büyük savaşa hazırlanmak üzere harekete geçer.
    Kuruluş Osman 64.Bölüm
    S02E38 - Kuruluş Osman 64.Bölüm
    Dukas ve ordusunun uç bölgesine gelişiyle kaçınılmaz hale gelen büyük savaş öncesinde Osman Bey, Türkmen beylerinin desteğini arkasına almıştır ve Selçuklu Sultanı Mesud'un söz verdiği gibi ordusuyla gelmesini beklemektedir.

    Hayran tepkileri

    Back to Top