Hesabım
    Alparslan: Büyük Selçuklu
    1. Sezon
    Alparslan: Büyük Selçuklu

    Sezon bilgisi:

    34 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    İlk yayın tarihi: 28 Eylül 2020
    251 Fotoğraf | 32 Video
    Barış Arduç
    Barış Arduç
    Fahriye Evcen
    Fahriye Evcen
    Barış Bagcı
    Barış Bagcı
    Ferit Kaya
    Ferit Kaya
    Uyanış: Büyük Selçuklu 34.Bölüm Fragmanı 1:05
    Uyanış: Büyük Selçuklu 34.Bölüm Fragmanı
    70 gösterim
    Uyanış: Büyük Selçuklu 33.Bölüm Fragmanı 1:00
    Uyanış: Büyük Selçuklu 33.Bölüm Fragmanı
    25 gösterim
    Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm Fragmanı 1:00
    Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm Fragmanı
    33 gösterim
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    1. sezon bölümleri
    Uyanış: Büyük Selçuklu 1.Bölüm
    S01E01 - Uyanış: Büyük Selçuklu 1.Bölüm
    Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın hain bir suikast sonucunda şehit olmasının ardından oğlu Melikşah tahta geçer. Aynı gün Hatunu Başulu'yu da kaybeden Melikşah derinden sarsılır. Selçuklular dışarıda Bizanslılar ve Fatimi Devleti ile durmadan çatışırken, içerde de Hasan Sabbah’ın başını çektiği Batıniler her tarafa yayılmış halde Selçuklu’yu içten içe kemiriyorlardır. Melikşah’ın bu yolda en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları ve irfan sahibi kişiler olacaktır.
    Uyanış: Büyük Selçuklu 2.Bölüm
    S01E02 - Uyanış: Büyük Selçuklu 2.Bölüm
    Yıllar önce devletinin selameti uğruna oğlundan vazgeçen Melikşah, Nizamülmülk’e oğlunu kendisine göstermesi hususunda ısrar eder. Melikşah’ın oğlunu görmesinin devlet için yeni tehlikelerin doğmasına yol açacağının farkında olan Nizamülmülk ne yapacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 3.Bölüm
    S01E03 - Uyanış: Büyük Selçuklu 3.Bölüm
    Saraya gelişiyle dikkatleri üzerinde toplayan ve adım adım Melikşah’a yaklaşarak Terken’in hışmını üzerine çeken Elçin, ağabeyi Kılıçarslan’ı kurtarmak için nasıl bir yol izleyecektir? Elçin’in sarayda misafir edilmesi ve Melikşah ile kurduğu yakınlık, Terken’i tedirgin ederken yapacağı hamle de büyük merakla beklenir.
    Uyanış: Büyük Selçuklu 4.Bölüm
    S01E04 - Uyanış: Büyük Selçuklu 4.Bölüm
    Casus olduğundan şüphelendiği iki kişinin peşinden yolladığı adamların öldüğünü öğrenip çılgına dönen Andreas, askerlerinin intikamını nasıl alacaktır? Casus olduklarını bildiği iki adamın aslında Melikşah ve Kamaç olduğunu öğrenecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 5.Bölüm
    S01E05 - Uyanış: Büyük Selçuklu 5.Bölüm
    Batınilerden aldığı istihbarat neticesinde Andreas, askerlerini öldüren Melikşah’tan intikam almak için Kuvel civarında gizlenen özel birliği kılıçtan geçirmişti. Baskına uğrayan özel birlikten bir kişi sağ kalmıştı. O da Melikşah’ın hassa askeri Yalman’dı. Yalman çetin bir yolculuktan sonra Isfahan’a varmayı başarmıştı. Yalman, Hasan Sabbah’ın ihanetini ayyuka çıkarabilecek midir? Hasan Sabbah, Yalman’ın kendini ele vermesini engelleyebilecek midir? Melikşah özel birliğin intikamını nasıl alacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 6.Bölüm
    S01E06 - Uyanış: Büyük Selçuklu 6.Bölüm
    Kendisine verilen suikast emrini yerine getirmek zorunda kalan Sencer, elindeki tatar yayını medreseden Nizamülmülk’le birlikte ayrılmakta olan Gazali’nin tam kalbine nişanlar ve tetiği çeker. Kalbine ok saplanan Gazali ölecek midir? Ebulkasım’ın Anadolu’da birliği sağlayabilmek için, aralarında uzlaşmaz bir düşmanlık bulunan Elçin ile evlilik isteğini Melikşah kabul edecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 7.Bölüm
    S01E07 - Uyanış: Büyük Selçuklu 7.Bölüm
    Ağabeyini kurtarmak için harekete geçen Elçin, Terken’in oyununa gelmişti, ağabeyini bulmayı umduğu yerde kendisini Melikşah’ın beklediğini görüp hayal kırıklığına uğramıştı. Elçin’in ihanetine öfkelenen Melikşah, Elçin’e nasıl bir ceza verecektir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 8.Bölüm
    S01E08 - Uyanış: Büyük Selçuklu 8.Bölüm
    Seferiye, Firdevs’ten Terken’in tüm sırlarını öğrenecek midir? Onu Terken’in aleyhinde şahitlik etmeye ikna edebilecek midir? Kurduğu oyunların açığa çıkmasından endişelenen Terken, Seferiye’ye engel olabilecek midir? Isfahan’da halkı galeyana getirenleri açığa çıkarıp cezalandırılmalarını sağlayan Hasan Sabbah, kuşkuların odağı haline gelmişti. Yakayı ele vermenin eşiğine gelen Hasan Sabbah, Melikşah’ın kendisine yönlendirdiği kuşku oklarını savuşturabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 9.Bölüm
    S01E09 - Uyanış: Büyük Selçuklu 9.Bölüm
    Kutsal Emanetleri arayan Tapar, Ebulkasım’ın tertibiyle bir tuzağa çekilmiştir. Kutsal Emanetlerin peşinden Anadolu istikametine giden Tapar’ın önünü Asi Obaların beyleri keser. Tapar’ın tuzağa çekildiğini öğrenen Elçin, askerleriyle birlikte tuzağa düşen Tapar’a yetişir. Obalı kılığına girmiş Hıristiyanların da olduğu bu tuzaktan Tapar ve Elçin kurtulabilecekler midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 10.Bölüm
    S01E10 - Uyanış: Büyük Selçuklu 10.Bölüm
    Seferiye’nin sayıklamaları sonucu Melikşah’ın Başulu’dan bir çocuğu daha olduğuna dair şüpheler edinen Terken, araştırmaları sonucu Başulu’nun mezarına ve sürgün günlerinde saklandığı eve ulaşmış, evde gördüğü beşik Terken’in şüphelerini alevlendirmişti. Terken peşine düştüğü büyük sırrı öğrenebilecek midir? Nizamülmülk devletin selameti adına sakladığı büyük sırrı Terken’den muhafaza edebilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 11.Bölüm
    S01E11 - Uyanış: Büyük Selçuklu 11.Bölüm
    Sencer üzerinden Nizamülmülk’ü köşeye sıkıştırmaya çalışan Hasan Sabbah, peşinde olduğu Nizamülmülk’ün hususi yiğitlerinin listesini ele geçirmeyi başaracaktır. Hasan Sabbah bu gizli evrakın içindeki hangi büyük sırrı öğrenecektir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 12.Bölüm
    S01E12 - Uyanış: Büyük Selçuklu 12.Bölüm
    Arslantaş’ın Sencer’i vurduğu haberini alan Terken, Nizamülmülk’ün gücünü kırmak adına hususi yiğitlik müessesini Melikşah’ın gözünden düşürmek için harekete girişir. Nizamülmülk, oğulları mesabesinde gördüğü hususi yiğitlerini nasıl müdafaa edecektir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 13.Bölüm
    S01E13 - Uyanış: Büyük Selçuklu 13.Bölüm
    Melikşah’ın Şelemzar’da tuttuğu çeliklerin bulunduğu ambar da dâhil olmak üzere birçok kritik yer telafi edilemez hasar alacaktır. Melikşah nezdinde itibarı sarsılan İlteber’i alacakları için gelip daha da zor duruma düşürecek olan tacir kimdir? Alacaklarına karşılık İlteber’den istediği ve alması durumunda İlteber’i zorlu duruma düşürecek olan şey nedir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 14.Bölüm
    S01E14 - Uyanış: Büyük Selçuklu 14.Bölüm
    Şelemzar’daki çelik ambarının patlaması sonucunda Melikşah’ın öfkesini üzerine çeken İlteber’in zor günleri devam edecektir. Borçlarından ötürü kendisini köşeye sıkıştıran Faysal’ın darülhicreyi istemesi İlteber’i içinden çıkılmaz bir kıskacın içine hapsetmişti. İçine düştüğü durumdan çıkmak için başkaca çaresi kalmayan İlteber, darülhicreyi Faysal’a verecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 15.Bölüm
    S01E15 - Uyanış: Büyük Selçuklu 15.Bölüm
    Faysal’ın kafilesini durdurup Rüstem’i yakalamaya çok yaklaşmış olan Sencer, Tapar tarafından engellenmiş, Rüstem’i yakalamaktan son anda alıkonulmuştu. Tapar ve Sencer saraya geldikleri vakit, Arslantaş, Rüstem’i saraya getirmeyi başarmıştı. Arslantaş, Rüstem’i nasıl yakalamıştır? Rüstem’in Şelemzar’dan çıkarmayı başardığı Sırlar Kitabı’nı ele geçirebilmiş midir? Altın kervanıyla Rüstem’i kaçıran Faysal’ın Batıni olduğu ortaya çıkacak mıdır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 16.Bölüm
    S01E16 - Uyanış: Büyük Selçuklu 16.Bölüm
    Elçin, Terken’in işlediği tüm suçları canı pahasına Melikşah’a anlatmıştı. Suçları aşikâr olmak üzere olan Terken, içine düştüğü bu durumdan nasıl kurtulacaktır? Adının karıştığı affedilemez suçlar neticesinde başhatunluk makamından azledilecek olan Terken’in yerine geçecek olan yeni başhatun kim olacaktır? Gelecek olan yeni başhatunla birlikte saraydaki dengeler hangi yönde değişecektir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 17.Bölüm
    S01E17 - Uyanış: Büyük Selçuklu 17.Bölüm
    Yakın dostu Eynar’ı öldüren Sencer’den intikam almak için harekete geçen Markus, intikamı için Başulu’yu ağır yaralamıştı. Başulu, aldığı ağır yaradan ötürü kıyısına kadar geldiği ölümden kurtulabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 18.Bölüm
    S01E18 - Uyanış: Büyük Selçuklu 18.Bölüm
    Saldırıya uğrayan Başulu’ya Melikşah’ın teşvik etmesiyle geçmiş olsun için giden Zübeyde büyük bir sürprizle karşılaşmıştı. Zira Sencer’in annesi diye gittiği Başulu, yıllar önce saraydan sürgün edilmiş Kıpçakların kızı Başulu’dan başkası değildi. Başulu’yu gördüğü ilk anda tanıyan ve sırrı öğrenecek olan Zübeyde’nin tutumu ne olacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 19.Bölüm
    S01E19 - Uyanış: Büyük Selçuklu 19.Bölüm
    Sarayda görev yaptığı yıllarda Selçuklu’nun birçok gizli belgesini kaçırmayı başarmış olan Hasan Sabbah, bu gizli belgeleri Selçuklu’yu yıkmak için harekete geçmiş olan Haçlı kontlarına ve Selçuklu topraklarında dehşet saçan Markus’a teslim edebilecek midir? Sencer, bu belgeleri ele geçirmeyi başarıp Sabbah ile Haçlı kontlarının ortaklaşa girişeceği yıkım faaliyetlerine engel olabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 20.Bölüm
    S01E20 - Uyanış: Büyük Selçuklu 20.Bölüm
    Sencer, Sabbah’ın Selçuklu’nun gizli evraklarını haçlı kontlarına teslim edeceğini öğrenmişti. Bu teslimatın gerçekleşeceği yeri de öğrenen Sencer, Nizamülmülk ve yiğitleriyle beraber teslimat yerine bir baskın yapmıştı. Sencerler, Sabbah, Markus ve haçlı kontlarından Selçuklu’nun birçok sırrını içeren evrakları almayı başarabilecekler midir? Sencer, Markus’u ve Sabbah’ı yakalayıp intikamını alabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 21.Bölüm
    S01E21 - Uyanış: Büyük Selçuklu 21.Bölüm
    Melikşah’ın kardeşi Melik Tekiş, taht şehri olan Isfahan’a gelmişti. Melikşah’ın huzuruna çıkmış ve Melikşah’a herkesten sakladığı gizli oğlunun kim olduğunu sormuştu. Sarayda yeni bir fitne ateşinin yanmasına sebep olacak olan Tekiş’in yeni hamlesi ne olacaktır? Melik Tekiş’in ortaya attığı bu tehlikeli iddia neticesinde Tapar’ın aklına şüphe tohumları atılmıştı. Ana hasreti yeniden alevlenen Tapar ne yapacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 22.Bölüm
    S01E22 - Uyanış: Büyük Selçuklu 22.Bölüm
    Melikşah’ın ordu pazarından ayrıldığı haberini alan Markus oraya bir baskın düzenlemişti. Markus’un baskını neticesinde ağır yaralanan Tapar ölecek midir? Oğluyla son konuşması çok sert geçen ve ona tokat atan Melikşah’ın içi vicdan azabıyla dolacaktır. Kalbini intikam ateşi bürüyen Melikşah, Markus’tan intikamını alabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 23.Bölüm
    S01E23 - Uyanış: Büyük Selçuklu 23.Bölüm
    Kılıçarslan’ın Anadolu’ya gitmekte olduğu yanlış bilgisini duyurarak Markus’u tuzağa çeken Melikşah, onu öldürüp Tapar’ın intikamını almıştı. Markus’un ölümüyle kutsal mızrak da Selçuklu’nun eline geçmişti. İzakyos, Bizans için hayati öneme sahip olan ve Hristiyanlığın kutsallarından biri kabul edilen bu mızrağı Melikşah’tan almak için ne yapacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 24.Bölüm
    S01E24 - Uyanış: Büyük Selçuklu 24.Bölüm
    Uyanış: Büyük Selçuklu 25.Bölüm
    S01E25 - Uyanış: Büyük Selçuklu 25.Bölüm
    Sencer, tuzağa çektiği Tomas’ın da kendine tuzak kurduğunu anlamıştı. Tekiş’in ihanetini itiraf etmeyi teklif eden Tomas; bunun karşılığında Livya’yı Sencer’den istemişti. Sencer, kendisine sığınan bir kadını düşmanlarına teslim edecek midir? Türkmen Beylerinin katili olan Tekiş’in suçunu ispatlayabilmek için Tomas’ı alıkoymayı başarabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 26.Bölüm
    S01E26 - Uyanış: Büyük Selçuklu 26.Bölüm
    Uyanış: Büyük Selçuklu 27.Bölüm
    S01E27 - Uyanış: Büyük Selçuklu 27.Bölüm
    Livya daldığı ölüm uykusundan uyanıp Efruz’un ve Faysal’ın bir Batıni olduğunu söyleyecek midir? Bu vesileyle Turna, babası İlteber’in Batınilerce öldürüldüğünü öğrenecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 28.Bölüm
    S01E28 - Uyanış: Büyük Selçuklu 28.Bölüm
    Melikşah, yanına kadar yükselip yine de kendisinden saklanan Sencer’i ve Melikşah’ın kendisini öldü bilmesine tahammül edip saklanmayı sürdüren Başulu’yu affedecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 29.Bölüm
    S01E29 - Uyanış: Büyük Selçuklu 29.Bölüm
    Sır açılmış; bu giz Selçuklu hanedanına ayan olmuştu! Bunun üzerine Turanşah intikam aramaya Isfahan’a gelmişti. Zira babası Kavurd’un ölümünü bu sırra bağlamakta ve babasının ölümünde baş failin Nizamülmülk olduğunu düşünmekteydi. Bu yüzden Sencer ile Tapar’ın operasyonunun başarıya ulaşabilmesi için süratle Şelemzar’a hareket eden Melikşah’ın önünü Turanşah kesmişti! Turanşah, Nizamülmülk’ü Melikşah’ın önüne getirmiş ve Nizamülmülk’ü öldürmekle tehdit etmişti. Turanşah, Nizamülmülk’ü öldürmeyi başarabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 30.Bölüm
    S01E30 - Uyanış: Büyük Selçuklu 30.Bölüm
    Melikşah ordusuyla birlikte ikinci defa Şelemzar önlerine vardığında Turanşah ve Tekiş’in kendisinden önce davranıp Şelemzar’ı zapt ettiğini görmüştü. Melikşah, töre gereği daha önceden Tapar’a vermiş olduğu Şelemzar’ı kılıç hakkı olarak Tekiş’e bırakmak zorunda kalacaktır. Bu duruma Tapar’ın tepkisi nasıl olacaktır? Kendisine açıkça bir haksızlık yapıldığını düşünecek olan Tapar, nasıl bir fevri harekete girişecektir? Ona kim engel olacaktır?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 31.Bölüm
    S01E31 - Uyanış: Büyük Selçuklu 31.Bölüm
    Mitras’a paralel olarak Sabbahların tutulduğu yeri öğrenecek olan Sencer, Sabbahları yakalayabilecek midir? Sencer, Faysal’dan İlteber’in ve Ayaz’ın intikamını almayı başarabilecek midir?
    Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm
    S01E32 - Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm
    Uyanış: Büyük Selçuklu 33.Bölüm
    S01E33 - Uyanış: Büyük Selçuklu 33.Bölüm
    Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.
    Uyanış: Büyük Selçuklu 34.Bölüm
    S01E34 - Uyanış: Büyük Selçuklu 34.Bölüm
    Sabbah ve Mitras, Baturalp ve Başulu ile birlikte Sencer ve Tapar’ı da tuzağa düşürmüştür. Selçuklulara altın darbeyi sonunda vurabileceklerini düşünen Sabbah ve Mitras, karşılarında birden Melikşah’ı bulmuştur. İki taraf arasında yaşanacak mücadele sonucunda taraflar önemli bir yara alacaktır. Melikşah, sonunda Sabbah ve Mitras’ı ortadan kaldırmayı başarabilecek midir?

    Hayran tepkileri

    Back to Top