Hesabım
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    1. Sezon
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi

    Özet

    Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisi, 1169 ile 1193 yılları arasında Suriye ve Mısır Sultanlığı'nı yöneten, Eyyubiler devletini kuran Selahattin Eyyubi'nin yaşam öyküsünü anlatan bir yapım olacak.

    Sezon bilgisi:

    22 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    İlk yayın tarihi: 13 Kasım 2023
    126 Fotoğraf | 18 Video
    Uğur Güneş
    Uğur Güneş
    Ekin Türkmen
    Ekin Türkmen
    Dilin Döğer
    Dilin Döğer
    Mehmet Ali Nuroğlu
    Mehmet Ali Nuroğlu
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21.Bölüm Fragman VCRH STCRH
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21.Bölüm Fragman VCRH STCRH
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm Fragman (2) VCRH STCRH 1:08
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm Fragman (2) VCRH STCRH
    602 gösterim
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm Fragman VCRH STCRH 1:40
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm Fragman VCRH STCRH
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    • Fotoğraf Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
    1. sezon bölümleri
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 1.Bölüm
    S01E01 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 1.Bölüm
    Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılar’a yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Bu sebeple devlet divanından Selahaddin’e izin çıkmaz
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2.Bölüm
    S01E02 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2.Bölüm
    Turanşah'ın aldığı yanlış karar, savaşın seyrini değiştirmiş, Şehinşah'ı da ölümün eşiğine getirmiştir. Askalan'daki olaylar Zengi Devleti'nde kargaşaya yol açarken, Hac Yolu'nun güvenliği de tehlikeye girmiştir. Yaşanan bu hadise Selahaddin’in divanda yargılanmasına sebep olurken diğer taraftan büyük sırrı açılmaya doğru ilerletiyordur.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 3.Bölüm
    S01E03 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 3.Bölüm
    Selahaddin, Haçlılarla olan mücadelesinde eline güçlü bir koz geçirmiş ve Viktorya ile Baş Üstad’ı yakalamıştır. Fakat Askalan için yapmayı planladığı takas sırasında hiç beklenmedik bir olay yaşanır ve Hac Yolu güvenliği tehlikeye düşer. Selahaddin’i çok zor duruma düşüren bu hadise hem Sultan Nureddin’in hem de Süreyya’nın tepkileriyle karşılaşmasına neden olur.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 4.Bölüm
    S01E04 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 4.Bölüm
    Süreyya’nın beklenmedik ihaneti hem Selahaddin’i pusuya düşürmüş hem de esirlerin kaçmasına sebep olmuştur. Sultan Nureddin de ağır yaralanmış ve ameliyata alınarak ölüm kalım savaşına girer.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 5.Bölüm
    S01E05 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 5.Bölüm
    Askalan’ı fetheden ve Müslümanlara büyük acılar yaşatan Gabriel, Selahaddin’le girdiği düelloda ölmüştür. Tekrar hayata dönen Nureddin ise oldukça öfkelidir. Buna sebep olanları cezalandırmak için harekete geçer ve Nusreddin’e hain ithamında bulunarak idamına karar verir.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 6.Bölüm
    S01E06 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 6.Bölüm
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 7.Bölüm
    S01E07 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 7.Bölüm
    Selahaddin ve yoldaşları, Gregor ve en güçlü adamlarıyla kanlı bir savaşa tutuşmuştur. Selahaddin, Gregor’u mağlup edip Askalan’ı almak üzeredir ancak sarayda gerçekleşen Türkmen beyleri suikastı her şeyi alt üst eder. Haçlılara karşı birlik sağlanması maksadıyla çağırılan obalar şimdi kılıçlarını intikam için çekmiş ve Sultan Nureddin’in karşısına dikilmişlerdir.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 8.Bölüm
    S01E08 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 8.Bölüm
    Dağın Efendisi’nin kurduğu tuzağa düşen Selahaddin, İzzeddin’in cesedi başında Nusreddin’e yakalanmıştır. Sultan Nureddin ise Böriler’le kılıç kılıca gelmişken hiç beklenmedik bir şekilde Dağın Efendisi “Raşidüddin Sinan” kimliğiyle çıkagelmiştir. Selahaddin tutuklanıp yargılanmak üzere saraya götürülürken Nusreddin’in elinden kaçar ve kendisi üzerinden devlete kurulan oyunu bozmak için Reyhani’nin peşine düşer.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 9.Bölüm
    S01E09 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 9.Bölüm
    Selahaddin’in büyük çabalarıyla haşhaşi olduğu ortaya çıkan Reyhani yakalanmış ve idamı bizzat Sultan Nureddin tarafından gerçekleşmiş, hemen sonrasında Sultan Nureddin, Selahaddin’in kendisinin değil Eyyub’un oğlu olduğunu herkesin ortasında dillendirmiştir.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 10.Bölüm
    S01E10 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 10.Bölüm
    Selahaddin, Gabriel’in tuzağına düşmüş ve Gabriel ile Gregor tarafından ölümcül şekilde yaralanmıştır. Sultan Nureddin ise isyan bayrağını çeken kardeşi Nusreddin’i öldürüp devletin bölünmesi tehlikesinin önüne geçmiştir. Sultan Nureddin artık Askalan’a yürümesinin önünde hiçbir engel kalmadığını düşünürken Selahaddin’in karargahının baskına uğradığı bilgisiyle Askalan fethini erteler.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 11.Bölüm
    S01E11 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 11.Bölüm
    Beklenmedik bir mucize gerçekleşmiş ve Karategin’in kurtardığı Selahaddin sağ salim bulunmuştur. Yarım bıraktığı işi tamamlayıp Selahaddin’i öldürmek isteyen Gabriel ise Selahaddin’in yoldaşları ve ağabeyi Turanşah tarafından kıskıvrak yakalanmıştır.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 12.Bölüm
    S01E12 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 12.Bölüm
    Devletleri ve orduları parasıyla yönetecek kadar zengin bir Yahudi olan Avram, daha önce görülmemiş büyüklükte bir haçlı ordusuyla yeni bir haçlı seferi başlatır ve Gazze’de Müslümanları katletmeye girişir. Büyük kıyımı önceden sezen Selahaddin, Gazze’deki mazlumları kurtarmak için harekete geçerken, savaşçılığıyla diyara nam salmış “Musul Kaplanı” lakaplı Melik Mevdud, Askalan’a gelir ve Selahaddin ile Nureddin’in tüm planları alt üst olur. ​
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13.Bölüm
    S01E13 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13.Bölüm
    Esir altında ve işkence içinde olan Selahaddin, Avram'a tek kelime etmez. Ne olursa olsun buradan kurtaracak ve en başından beri Yahudi olduğunu bildiği Avram’ın büyük gücünün nereden geldiğini öğrenecektir. Avram ise Selahaddin’i obasına saldırmakla tehdit eder. Selahaddin ya devletin sırlarını verecek ya da Gregor onun obasını yakıp kül edecektir.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 14.Bölüm
    S01E14 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 14.Bölüm
    Avram, Selahaddin’in kendisini yakaladığını düşünürken, Selahaddin ve adamları ayaklanarak savaşmaya başlar ve Sırlılar'ın yardımıyla bu savaştan kurtulur. Oba saldırısı için hazırlıklara başlayan Gregor, obaya saldırmak üzereyken Zengi ordusuyla karşılaşır. Üstelik ordunun başında Melik Mevdud bulunmaktadır.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 15.Bölüm
    S01E15 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 15.Bölüm
    Yaşanan olaylardan haberdar olan Sultan Nureddin hem devletini hem de Selahaddin’in obasındakileri düşünerek Mevdud’un Gregor ile anlaşma fikrine sıcak bakar. Gregor ve Avram ile aralarında anlaşma imzalayacaklarken Selahaddin bir fırtına gibi gelir. Bu anlaşma asla olmayacaktır.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 16.Bölüm
    S01E16 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 16.Bölüm
    İçine düştüğü zor durumu gözleriyle gören Selahaddin, Melik Mevdud ile anlaşmadan obasını kurtaramayacağını anlar. Melik Mevdud’un huzuruna çıkıp ona obasını kurtarması için müsaade etmesini ister.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 17.Bölüm
    S01E17 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 17.Bölüm
    Selahaddin ile karşı karşıya gelen Gregor, ağır bir yenilgiyle obadan kaçar. Mevdud ise Avram’ın oyununu bozmakla kalmaz, altınlara da el koyarak Avram’ı serbest bırakır. Obasını kurtaran Selahaddin Gazze fethi için hazırlıklara başlayacakken Mevdud’un verdiği bir kararla bir kez daha şok olur.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 18.Bölüm
    S01E18 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 18.Bölüm
    Ahit sandığını ele geçiren Avram, Sultan Nureddin’in öldürülme emrini vermiştir. Nureddin’i kurtarmak için harekete geçen Selahaddin tüm çabalarına rağmen başarılı olamamıştır. Sultan Nureddin, Gregor tarafından ağır yaralanmış ve ırmağa düşmüştür.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 19.Bölüm
    S01E19 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 19.Bölüm
    Büyük bir haçlı ordusunun ortasında kalan Selahaddin ve Sultan Nureddin onların karşısında korkusuzca direnirken Ömer Mella’nın gelişiyle bütün kozlar Selahaddinlere geçer. Ömer Mella ve Selahaddin’in önceden kurdukları plan onları bu ölüm çemberinden kurtarırken Viktorya adeta çılgına döner. Bir kez daha kaybetmiştir.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm
    S01E20 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.Bölüm
    Taht şehri olan Şam’ı ele geçirdiği için mutlu olan Bernard ve Viktorya Selahaddin’in kurtulmasından dolayı tedirgin olur. Zira Viktorya’ya göre Selahaddin’in hayatta olması onlar için büyük bir tehdittir. Şam’ın alınması ve kızları Rabia dahil diğerlerinin de esir olması Eyyübi ailesine de şok etkisi yaratır.
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21.Bölüm
    S01E21 - Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 21.Bölüm
    Mevdud’un ordunun önünü kesmesi Sultan Nureddin’i zor durumda bırakır. Bernard ve Haçlı askerleri karşısında direnen Sultan Nureddin son anda gelen Karategin ve adamlarının yardımıyla kurtulmayı başarır. Selahaddin de Viktorya ve haçlı askerleri karşısında direnirken son anda Süreyya ve Rabia’yı kurtarmayı başarır.

    Hayran tepkileri

    Back to Top