Hesabım
    The Vampire Diaries
    1. Sezon
    Puanım :
    The Vampire Diaries
    Üyeler
    3,3 21 oy

    Sezon bilgisi:

    22 Bölüm
    orijinal kanal: CW
    İlk yayın tarihi: 10 Eylül 2009
    Nina Dobrev
    Nina Dobrev
    Rolü : Elena Gilbert
    Paul Wesley
    Paul Wesley
    Rolü : Stefan Salvatore
    Ian Somerhalder
    Ian Somerhalder
    Rolü : Damon Salvatore
    Steven R. McQueen
    Steven R. McQueen
    Rolü : Jeremy Gilbert
    1. sezon bölümleri
    Pilot
    S01E01 - Pilot
    Night of the Comet
    S01E02 - Night of the Comet
    Friday Night Bites
    S01E03 - Friday Night Bites
    Elena, Bonnie’nin Stefan hakkındaki uyarılarını görmezden gelir. Tyler futbolda Stefan’ı küçük düşürmeye çalışır ancak Stefan yeteneği ile herkesi kendine hayran bırakır. Bay Tanner isteksizce Stefan’ın futbol takımına katılmasına izin verir. Elena yakınlaşmaları için Stefan ve Bonnie’yi akşam yemeğine davet eder. Ancak beklenmeyen ve pek de istenmeyen Damon ve Caroline’ın gelmesiyle akşamları bozulur. Bu arada kasabada vahşi bir saldırı yaşanır.
    Family Ties
    S01E04 - Family Ties
    Elena Stefan’dan kasabanın kuruluş yılı partisinde ona eşlik etmesini ister. Vicki Tyler’ı ilişkilerini ailesinden saklamakla suçlarken Zach Stefan’a oldukça işe yarar bir sır verir. Damon partide Elena’ya Salvatore ailesinin geçmişini anlatır. Stefan soruları cevaplamayı reddederek Elena’yı soru işaretleri ile bırakır. Sonunda Stefan Damon’ı hayatından çıkarmak için harekete geçer.
    You're Undead to Me
    S01E05 - You're Undead to Me
    Lost Girls
    S01E06 - Lost Girls
    Haunted
    S01E07 - Haunted
    162 Candles
    S01E08 - 162 Candles
    Doğum gününde, eski arkadaşlarından Lexi’nin ziyareti Stefan’ı şaşırtır. Cadılar bayramında perili köşkte yaşananlardan dolayı hala kızgın olan Elena, Stefan’dan uzak durmak için elinden geleni yapar. Ancak Lexi alışılmadık bir ilişki önerisinde bulunur. Elena ve Jenna, Jeremy’nin davranışlarındaki değişiklik ve Damon’un ısrarı karşısında şaşırırken, Caroline Bonnie’den madalyonu geri almaya çalışır. Diğer yandan Damon’un Şerif Forbes’a yaptığı yardım teklifi beklenmedik ve trajik sonuçlar doğurur. Gilmore Girls’ten hatırlayacağınız Arielle Kebble, Lexi rolüyle bu bölüme konuk oluyor.
    History Repeating
    S01E09 - History Repeating
    The Turning Point
    S01E10 - The Turning Point
    Bloodlines
    S01E11 - Bloodlines
    Damon Georgia’ya doğru bir yolculuğa çıkar ve orada karşılaştığı eski sevgili Bree eski bir mezarı açmasında ona yardımcı olur. Bu sırada Damon geçmişte yaptığı hataların bedelini ona ödetmeye kararlı eski bir dostla yüzleşmek zorundadır. Stefan korkularının üstesinden gelmesi ve sahip olduğu güçleri kabullenmesi konusunda Bonnie’ye yardımcı olmaya çalışır. Jeremy kütüphanede tarih notlarını ararken sevimli ama aşırı çalışkan Anna isimli bir kızla tanışır. Anna’nın Mystic Falls’un gizemi hakkında kendine özgü teorileri vardır. Damon, Georgia’ya yaptığı seyahatten dönerken Stefan hepsinin dünyasını değiştirecek bilgilerle onu beklemektedir.
    Unpleasantville
    S01E12 - Unpleasantville
    Stefan ve Damon şehre gelen yeni vampirin kimliğini ortaya çıkarmaya çalışırken, Stefan ailesini ve arkadaşlarını koruyabilmesi için Elena’ya içi güvercinotu dolu bir mücevher verir. Zar zor geçimini sağlayabilen Matt; lisedeki futbol takımının yıldızı Ben’in barmen olarak çalıştığı Mystic Grill’de işe başlar. Damon’ın Bonnie’yi rahatsız ettiğini fark eden Ben, Bonnie’nin yardımına koşar. Damon ve Stefan 1950’ler temalı okul dansına giden Elena’ya eşlik ederler ve Alaric okul dansında Damon ile tanışır.
    Children of the Damned
    S01E13 - Children of the Damned
    Fool Me Once
    S01E14 - Fool Me Once
    Stefan, Elena ve Bonnie’yi düştükleri güç durumdan kurtarır. Jeremy Anna’ya ormanda bir parti teklifinde bulunur ancak Anna’nın onunla buluşmak için Stefan’ın bilmediği başka nedenleri vardır. Stefan, Damon ve Elena, Bonnie ve Grams ile birlikte mezarı açarlar ve gördükleri karşısında şaşkına dönerler.
    A Few Good Men
    S01E15 - A Few Good Men
    There Goes The Neighborhood
    S01E16 - There Goes The Neighborhood
    Anna Damon’ı görmeye yanında sürpriz bir ziyaretçiyle gider. Elena ve Stefan, biraz beceriksizce de olsa Caroline ve Matt’le çiftler buluşması yaparlar. Ancak Stefan ve Matt ortak bazı yönlerinin olduğunu fark ederler. Jenna eski dostu Kelly ile bir araya gelirken Jeremy ve Anna’nın ilişkileri umulmadık bir yönde ilerler.
    Let The Right One In
    S01E17 - Let The Right One In
    Under Control
    S01E18 - Under Control
    Miss Mystic Falls
    S01E19 - Miss Mystic Falls
    Kuruluş Günü Galası’nda Elena ve Caroline, Amber Bradley’nin de içinde olduğu kasabadaki diğer kızlara karşı "Miss Mystic Falls" unvanı için yarışırlar. Elena Bonnie’nin kasabaya dönmesinden dolayı mutludur. Ancak Bonnie’nin çalışmakla ilgili hala sorunları vardır. John Gilbert Damon’ı yıldırmaya çalışır. Ancak planları istenen etkiyi yaratmaz. Damon, Stefan’ın kasabadaki herkesi etkileyecek tehlikeli bir sır sakladığını öğrenir. Bu bölümde Amber Bradley rolünde Resident Evil’dan Spencer Locke, John Gilbert rolünde ise David Anders konuk oyuncu olarak yer alıyorlar.
    Blood Brothers
    S01E20 - Blood Brothers
    Isobel
    S01E21 - Isobel
    Founder's Day
    S01E22 - Founder's Day
    Nihayet Kuruluş Günü gelmiştir ve herkes son dakika hazırlıkları ile meşguldür. Stefan, Damon’ın Elena’ya karşı olan yeni tutumundan oldukça rahatsızdır. Elena, Jeremy ile ilişkisini düzeltme konusunda endişelidir. Jeremy ise Anna için endişe etmektedir. Ancak onun gelecekle ilgili planlarında olup olmadığından emin değildir. Caroline kutlamanın kraliçesi olmanın tadını çıkarırken aynı zamanda Matt ve Tyler’a eski dostluklarını tekrar kazanabilmeleri için yardım etmeye çalışır. Damon ve Alaric onu durdurmak için elinden geleni yapmasına rağmen John Gilbert Kuruluş Günü’nde büyük bir yıkım ve kaosa neden olacak bir plan yapar.

    Hayran tepkileri

    Back to Top