Hesabım
    Camelot
    1. Sezon
    Puanım :
    Camelot
    Üyeler
    3,1 1 oy

    Sezon bilgisi:

    10 Bölüm
    orijinal kanal: Starz
    Sezon yapım tarihi: 2011
    13 Fotoğraf
    Joseph Fiennes
    Joseph Fiennes
    Rolü : Merlin
    Eva Green
    Eva Green
    Rolü : Morgan
    Jamie Campbell Bower
    Jamie Campbell Bower
    Rolü : King Arthur
    Tamsin Egerton
    Tamsin Egerton
    Rolü : Guinevere
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    • Fotoğraf Camelot
    1. sezon bölümleri
    Homecoming
    S01E01 - Homecoming
    Kral Uther’in beklenmedik ölümünün ardından kaos tüm Britanya’yı sarar. Krallık için karanlık bir gelecek öngören büyücü Merlin, Uther’in gizlice bir köylü gibi yetiştirilen oğlu ve varisi genç Arthur’u göreve çağırır. Ancak Arthur’un acımasız, hırslı üvey kardeşi Morgan taht için doğaüstü güçleri kullanmaktan çekinmeyecek ve ne pahasına olursa olsun Arthur ile savaşacaktır. Yeni Kral’ı zor günler beklemekte, tek tesellisi ise güzeller güzeli Guinevere idir. Ahlaki çelişkilerle karşı karşıya kalan Arthur, savaşla bölünmüş bir krallığı bir araya getirmek için akıl almaz bir sınava tabi tutulacaktır. Bildiğiniz her şeyi unutun... Camelot’un hikayesini hiç böyle izlemediniz. Kadrosunda Jamie Campbell Bower (New Moon, The Prisoner, Harry Potter and the Deathly Hallows), Joseph Fiennes (Shakespeare in Love, FlashForward) ve Eva Green (Casino Royale, The Golden Compass, Franklyn) gibi sinema ve TV’de ses getiren yapımlarda yer alan oyuncuları toplayan yapımın arkasındaki isim The Tudors’ın yaratıcısı Michael Hirst.
    The Sword And The Crown
    S01E02 - The Sword And The Crown
    Guinevere
    S01E03 - Guinevere
    Guinevere ve Leontes düğün planları yaparken Guinevere’nin evi yağmalanır. Arthur bir kral olarak onları evlendirmek zorunda kalırken birbirlerine karşı olan hisleri ile baş etmek zorundadırlar. Kay ve Leontes’ın ihtiyaçları olan savaşçıyı bulmak üzere yola çıkarlar. Sonunda Gawain adında güvenilir ve iyi bir savaşçıyı Camelot için savaşmak üzere kendi saflarına dahil ederler. Morgan, Arthur ve Merlin’i sarayda bir şölene davet eder ancak gizli planları vardır.
    Lady of the Lake
    S01E04 - Lady of the Lake
    Kay ve Leontes’ın ihtiyaçları olan savaşçıyı bulmak üzere yola çıkarlar. Sonunda Gawain adında güvenilir ve iyi bir savaşçıyı Camelot için savaşmak üzere kendi saflarına dahil ederler. Morgan, Arthur ve Merlin’i sarayda bir şölene davet eder ancak gizli planları vardır.
    Justice
    S01E05 - Justice
    Arthur artık suçluların cezalandırılması için kanunların olması gerektiğine karar verir. Merlin ise gölde yaşanan olaydan sonra harap haldedir. Kabuslar gören ve Camelot’un derinliklerine gizlenen Merlin bir yandan da yaptığı büyünün sonucu olarak fiziksel acı çekmektedir. Pendragon Kalesi’nde artan kalabalığın içinde Sybil, Tomal’ı fark eder ve Morgan’a bir problem yaşayabilecekleri konusunda uyarır. Morgan, kalabalığa dönerek zamanı geldiğinde kendisinin bu korkuya karşı demir yumruk kraliçe olacağını ve kimseye merhamet göstermeyeceğini söyleyecektir...
    Three Journeys
    S01E06 - Three Journeys
    Guinever, babasının ölmek üzere olduğuna dair halasından bir haber alır. Ancak Leontes dahil tüm savaşçılar uzakta olduklarından Guinever korumasız olarak Camelot’tan ayrılır. Bunu öğrenen Arthur yola koyulur ve bir barda ona yetişir ancak Guinever, Caemelot’a geri dönmeyi reddedince Arthur’un onunla birlikte gitmekten başka seçeneği kalmaz.
    The Long Night
    S01E07 - The Long Night
    Morgan, Arthur’un yönetiminden insanları bir kutlama için kalesine davet eder. Görünürde Morgan, Arthur’a sadakatini göstermek ister, oysa ki Morgan’ın gizli başka bir planı vardır. Arthur’un adamları Morgan’a güvenmedikleri gibi Kale’ye de gitmek istemezler; ancak Arthur gitmeleri gerektiği konusunda ısrar eder. Kutlama sırasında Arthur ve Morgan birbirlerine iyi niyetlerini sunarlar. Bir süre sonra birden yanan oklarla bir saldırı başlar. Arthur ve Merlin yangını söndürmeyi başarırlar. Ne varki kale kuşatma altında kalacaktır...
    Igraine
    S01E08 - Igraine
    Morgan artık Camelot’a girmeyi başarmıştır. Arthur ve Leontes ise birlikte avlanmaya çıkar. Igraine de Pendragon Kalesi’nde tutsaktır ve çaresizce kaçmak için bir fırsat aramaktadır. Av sırasında Leontes’in ormanda tam karşısında bir kurt belirir. Leontes korkudan donup kalmışken kurt yine aniden kaybolacaktır... Bir diğer sürpriz ise Igraine!
    The Battle of Bardon Pass
    S01E09 - The Battle of Bardon Pass
    Igraine ve Morgan büyük salonda yüzyüze gelirler. Gerçek Igraine gördükleri karşısında bunun nasıl mümkün olduğuna inanamaz. Morgan kaçmak ve Pendragon Kalesi’ne geri dönmek için onun şakınlığından yararlanacaktır. Ancak Arthur’un aniden ortadan kaybolması ve ihanetiyle ilgili söylentiler halkının ona olan güvenini sarsacak şüphe tohumlarını ekmeye başlayacaktır.
    Reckoning
    S01E10 - Reckoning
    Arthur Bardon Pass’ta tek başınadır. Ancak Harwel ve adamları henüz bunu bilmemektedir. Arthur ona saldırdıklarında kendisine bir avantaj sağlaması umuduyla tuzak kurar. Harwel Arthur’u yakalayacak bir asker gönderir ve tüm saldırıların arkasında Morgan’ın olduğunu öğrenir. Kay ve diğer adamları harabe bir eve sığınırlar ve sonunda Arthur’un onları takip etmediği ortaya çıkar. Arthur sonuna kadar savaşmaya kararlıdır. Morgan Camelot’u ele geçirir ve sadık kızkardeş rolünü oynarken aynı zamanda Arthur ve Guinevere ile ilgili söylentileri körükler. Her şey planladığı gibi gitmektedir; Arthur ölecek ve o da böylelikle onaylanarak taç giyebilecektir.

    Hayran tepkileri

    Back to Top