The Vampire Diaries'ı Twilight'tan İyi Yapan 10 Neden
01 Aralık 2011 Perşembe - 09:57
Önceki Sonraki
1 / 11

 

Alacakaranlık (Twilight) çılgınlığı ilk başladığında, edebiyat ve sinema dünyasının ardından televizyon dünyası da yeniden vampirlere kucak açtığında; True Blood ve The Vampire Diaries gibi iki roman serisinin televizyon uyarlamaları yapıldı.

 

The Vampire Diaries için başlarda herkes, "Twilight çakması" tabirini kullanıyordu. İlk bakışta öyle görünebilir; sonuçta her iki hikaye de bir lisede; ölümlü bir genç kızın ölümsüz bir vampire aşık olmalarıyla başladı. Ancak iki roman serisinin yazılması arasında 15 yıllık bir zaman farkı var ve The Vampire Diaries serisi Twilight’tan önce yazılmış. Tabii farklar bu kadarla bitmiyor. İşte bizce The Vampire Diaries’ı, Twilight’tan daha iyi yapan 10 neden:

Önceki Sonraki
Yorumları gör

Yorumlar

  • Devrim Aylin Kaya

    bu kadar da uyduruk farklar yakalamaya calısmayın yahu..yok o daha guzel yok bu daha yakısıklı ..komik bir ozel dosya olmus

  • Mr_Iso

    Aslında aslında The Vampire Diaries in daha iyi olduğunu anlatmak için neden sıralamaya gerek yok!
    "Oysa Twilight bir vampir filmi olmaktan çok, romantik bir film olmanın peşinde ve baygın bakışlarla izleyiciyi çileden çıkartıyor."..bu yorum benim için geçerli tabi ki..
    Twilight vampir kurt adam filmi olmaktan uzak, içinde romantizm barındıran bir seri..

  • greendestiny

    bence twilight filmleri saçma ötesi bu dosyada bu saçmalıklar için güzel olmuş

  • greendestiny

    kadın başrol konusuna katılmam imkansız...bikere kristen stewart her şekilde nina dobreyden kat be kat güzel...nina dobreyden bir sürü var arap gibi nerdeyse)))

  • greendestiny

    bu gelgit olayıda doğru...o kadar saçmaydıki yani ağlamak istedim o sahnelerde nerdeyse...bide jacobı oynayan tam bi kalas kasıntı beceriksiz

  • greendestiny

    birkere bu incelemede temel bir yanlışlık var birisi film diğeri dizi...ikisini karşşılaştırmak oldukça saçma yani bir film nasıl bir diziyle karşılaştırılırki filmde yapımcı arkadaşlar ticari olarak sömürdükçe sömürüyolar bizim şu içi boş genç arkadaşları...ama dizi öylemi bir bölüm zaten 45 dakika istediğin gibi senaryoyu oturtabilirsin...gerçi twilightta ne senaryo ne yönetmenlik ne oyunculuk var o ayrı konu...bence kusura bakmayın ama bu incelem sorlama ve absürt olmuş

  • Enes Ş.

    Aslında baya uzun yazardım ama özet geçeyim.Tabiki baya bir fark var , Twilight izleyicilerinin %90'ı kız film başlı başına aşk meşk.Efsaneleri yıkıp geçen saçma sapan kurgulanmış bir film fakat filme kötü demiyorum , film romantik yönünden güzel.2 kişiye aşık olması seçim yapma süreci heyecanlı olduğu kadar çok saçma , zaten izleyen %90 kız dedim bunun en küçük yaşı 12 ye inmiş bellanın çifte ilişki yaşaması oldukça kötü bir örnek bla bla bla..

  • gizem652

    bence de vampir karakteri olarak vampir günlükleri daha güzel ama dolunay olayına kimse inanmamaya başladı artık o bakımdan alacakaranlıktaki kurtlar daha hoş bence

  • monster

    Her şeyden önce bir "dizi" ve bir "sinema filmi"ni karşılaştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Eleştiri kriterleriniz inanılmaz düşük. Tamamen duygusal yaklaşmışsınız olaya. Twilight'ın bir hayranı gelip 4 saat boyunca filmi size övmüş, siz de sinirden köpürüp böyle bir şey yapmışsınız gibi duruyor. Çamur at izi kalsın misali, inanılmaz uyduruk sebepler. Hikayeleri karşılaştırmak ne demek? Onlar hikaye! "TVD'deki erkekler daha yakışıklı."... Pardon yaşınız kaç? Oturup adam gibi oyunculuk, yönetmenlik vb. konularda eleştirilerde bulunsaydınız ya... Nefret ettiğim filmi bana savundurttunuz, helal olsun.

  • bojtkah

    Çok absürd olmuş. Karşılaştırma dediğinizde böyle bir siteden hikayesini yönetmenliğini karakterlerin derinliğini falan karşılaştırmanızı beklerdim. Hiç yakıştıramadım bu kadar bayağı bir kıyaslamayı.

  • yasemin y?lmaz

    kesinlikle öyle bu yüzden the vampire diaries bambaşka....

  • yasemin y?lmaz

    demi

  • greendestiny

    bencede vampire diaries daha iyi daha heyecanlı ve daha kaliteli ama sonuçta dizi ama diğeri film hemde en kötü vampir filmi bence

  • Salih Y.

    Böyle bir saçmalık görmedim gelgelelim hangisi daha iyi,bu filmin efekt,yapım ve oyuncularına bağlıdır.Eleştiri mi istiyorsunuz,işte sizin yorumlarınız ve eleştirilerinize karşılık!
    2-Tenlerinin ışıltılaşması deniliyor fakat şöyle de bir durum var,tenleri onları ele veriyor,hadi bunu geçelim
    3-Nina Dobrev ve Kristen'i nasıl karşılaştırabilirsiniz! Bu çok büyük bir haksızlık olur öncelikle de Kristen'e,kadının oyunculuğu iyi olmasına karşın güzellik görecelidir ve eğer kör değilseniz Kristen'in daha güzel minyon ve insan tipi olduğunu göreceksiniz pekala bu göreceli bir şey,biri oyuncu diğeri işe manken olarak başlamıştır!
    4-Sadakat konusu çok saçmaydı,her insan birilerini aldatabilir fakat Bella ikisine de aşık bu yüzden kararsız kalmış ve sonradan vampir olmak istediğinin farkına varmıştır.VE DE EVLENMİŞLERDİR!
    5-Görsel ikiz? Siz saftirikmisiniz,bu bir film ve ikizleri yok!
    6-Aşk Üçgeni,Jacob'da ona tamamen aşık fakat filmin sonunda Edward'la uğraşmıyor ve kızına mühürlenmiş oluyor hatırlatırım kısaca bu Bella'nın kararsızlığından oluyor.
    7-Aksiyon de gidin ya saftirikler,sallıyorsunuz her şeyi!
    8-Peter Facinelli,Ashley Greene,Nikki Reed bunlar yeter sanırım!
    9-O kadar saçmalamışsınız ki artık intihar edicem
    10-(Bkz.ilk defa bu kadar saçmalamışsınız) diyorum artık!

  • Seride T.

    cok merak ediyom bu alaca karanlıgın safak bvaktı devamı gelcekmi gelsin boyle unutmusuz vampir fılımlerını askı gızemı

En çok görüntülenen diziler
Fallout

Oyuncular: Ella Purnell, Aaron Moten
Tüm videolar | Casting

Prens

Oyuncular: Giray Altınok, Ceyda Düvenci
Tüm videolar | Casting

Kuş Uçuşu

Oyuncular: Birce Akalay, Miray Daner
Tüm videolar | Casting

En çok görüntülenen diziler
En Yeni Özel Dosyalar
"Engelsiz Filmler Festivali" Yönetmeni Ezgi Yalınalp Sorularımızı Yanıtladı
"Engelsiz Filmler Festivali" Yönetmeni Ezgi Yalınalp Sorularımızı Yanıtladı
Tweet  
 
Vizyondaki Filmler: "Gulliver Dönüyor", "Kadın Kral", "Cadılar Bayramı Sona Eriyor"
Vizyondaki Filmler: "Gulliver Dönüyor", "Kadın Kral", "Cadılar Bayramı Sona Eriyor"
Tweet  
 
"Cadılar Bayramı Sona Eriyor"dan Önce İzlenmesi Gereken 10 Film
"Cadılar Bayramı Sona Eriyor"dan Önce İzlenmesi Gereken 10 Film
Tweet  
 
Vizyondaki Filmler: "Kim Bu Aile?", "Amsterdam", "Komutan"
Vizyondaki Filmler: "Kim Bu Aile?", "Amsterdam", "Komutan"
Tweet  
 
Ekim'de Amazon Prime Video'da Neler Var?
Ekim'de Amazon Prime Video'da Neler Var?
Tweet  
 
Vizyondaki Filmler: "Yanlış Anlama 2", "Gülümse", "Vesper"
Vizyondaki Filmler: "Yanlış Anlama 2", "Gülümse", "Vesper"
Tweet  
 
Tüm özel dosyalar