Hesabım
    Cevapsız Arama
    Cevapsız Arama
    23 Temmuz 2004 Sinemada | 1s 52dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Takashi Miike
    |
    Senarist Minako Daira
    Oyuncular: Kô Shibasaki, Shinichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi
    Orijinal adı Chakushin ari
    Üyeler
    3,3 297 Puanlama, 79 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İnsanlar bir anda kendi gelecekteki hallerinden, gizemli telefonlar almaya başlarlar. Kendi sesleri onlara, ölümden söz eder. Nasıl vahşice öldürüleceklerini ve tam olarak hangi tarihte bu olayın gerçekleşeceğini söylerler. Örneğin bir gün Yumi’nin arkadaşı Yoko’ya bir telefon gelir ardından da sesli mesaj bırakılır. Mesaj üç gün sonraya ait olup Yoko’nun kendi numarasından gelmektedir. Sesli mesaj şöyledir : “Hayır, yağmur yağıyor!” Hemen ardından da bir çığlık duyulur. Başta bunu ciddiye almasa da üç gün sonra Yoko, tren yoluna atlar ve intihar eder. Aynı şekilde başka bir arkadaşı da boğularak öldürülmüştür kendisinden önce. Benzer bir olay daha yaşanınca konudan haberdar olan gençler korkmaya başlarlar. Polise haber verseler de ikna edemezler. Bir ölüm daha yaşandıktan sonra bir gün nihayet aynı telefon Yumi’ye de gelir. O noktada iki seçeneği vardır Yumi’nin ya kaderine razı olmak ya da kardeşi boğulan Hiroshi ile birlikte bu çağrıların ilk çıkış noktasının peşine düşeceklerdir. Çok beğenilen Japon Yönetmen Takashi Miike’nin filminde korku kavramının insan hayatında nelere mal olabildiğine dair eşsiz bir yolculuk söz konusu.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Cevapsız Arama

    <b>Cevapsız Arama</b>?nız Var!

    Yazar: Sanem Türk
    Japonca korkmaya devam ediyoruz.Japon sinemasının en üretken yönetmenlerinden -senede 6-7 film yapıyor- Takashi Miike'nin yeni filmi Cevapsız Arama huzurlarınızda. Yeni film tabirini Miike için kullanmak o kadar zordur ki, siz daha yeni duymuşken ya da henüz vizyona giriyorken başka bir filmi bitirmiştir bile Miike.Özellikle Japon sinemasıyla ilgilenmiyorsanız, Miike'yi tanımış olma ihtimaliniz de düşük çünkü festivaller hariç gösterimde olan ilk filmi Ölüm Provası daha iki hafta önce vizyona girdi. Miike günleri Cevapsız Arama ile devam ederken biz de korkmanın keyfini sürdüreceğiz. "Açıklanamaz hiçbir ölüm yoktur" diyor filmdeki açıklanamayan ölümleri soruşturan dedektif. Filmi seyrederken bizim açıklayamadığımız da neden insanların birbirlerine bu kadar duyarsızlaştıkları, inanmadıkları ve popüler televizyon kültürünün -Japonya'da bile- insanları nasıl yalnızlaştırdığı. Eğlenceli ve d
    Öneriler

    Oyuncular

    Kô Shibasaki
    Rolü : Yumi Nakamura / Kommissar Motomiya
    Shinichi Tsutsumi
    Rolü : Hiroshi Yamashita
    Kazue Fukiishi
    Rolü : Natsumi Konishi
    Anna Nagata
    Rolü : Yoko Okazaki

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Soner Ç.
    Soner Ç.

    Takipçi 126 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Mart 2009 tarihinde eklendi
    İlk başta sıkıcı ve saçma gelse de sonunu iyi bağlamışlar. Gerildim mi gerildim,film amacına hizmet etti mi etti. puanım 7/10.
    xhero1905
    xhero1905

    Takipçi 167 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Eylül 2004 tarihinde eklendi
    genel olarak başarılı.bir gerilim korku filmi olarak amacına ulaşmış.fakat sonlara doğru konuda açıklık yerine birtakım sapmalar ve anlamsızlaşmalar var.sonuç olarak iyi tamamlansa çok daha başarılı olacakmış...Bu arada "Ring" den esinlenme açıkça farkediliyor.
    tutti35
    tutti35

    Takipçi 58 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    17 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    türü seven herkese tavsiye ederim, karanlık bi ambiyansta daha etkili olur, sonu mmmm ehhh bence...
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    21 Kasım 2005 tarihinde eklendi
    film başlarda çok değişik bir senaryo ve başarılı bir senaryo olarak göründü gözüme. Harikaydı konu çok güzeldi. Ancak sonunda yine yapmışlar yapacaklarını. çok anlamsız ve saçma bitti sonu. bir kızın laneti olayı yani. Ancak filmi izlerken çok korktuğumu itiraf etmeliyim. özellikle son sahnelerde kızın annesinin hayaleti beni çok ürküttü.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Japonca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top