Hesabım
    Sınır(da)
     Sınır(da)
    13 Haziran 2008 Sinemada | 1s 48dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Xavier Gens
    |
    Senarist Xavier Gens
    Oyuncular: Karina Testa, Samuel Le Bihan, Aurélien Wiik
    Orijinal adı Frontière(s)
    Üyeler
    3,4 354 Puanlama, 81 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Paris’te tutucu bir adayın başkanlık seçimi neticesi çıkan ayaklanma sırasında, bir grup genç suçlu soygun peşindedir. Çıkan ayaklanmalardan ötürü her tarafta hareket artmış ve hatta alevler yükselmektedir. Bu durumdan faydalanmak odaklı hareket eden bu soyguncular, amaçlarına ulaşırlarsa yurt dışına kaçacaklardır. Ellerine geçen para ile de grubun kadın üyesinin çocuğunu, yanlarına aldırabileceklerdir. İşler planladıkları gibi gitmez. Polisten kaçmaya çalışan bazı çete üyeleri, Lüksemburg sınırı yakınında köhne bir pansiyona saklanırlar. Aslında otel sahipleri, eski bir Nazidir. Yeni dünya düzeni kurmak için, faşist fantezilerini bu kişiler üzerinde gerçeğe dönüştürmek için her şeyi yapmaya hazırdırlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Sınır(da)

    Sınır(da)

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    70'lerin Jean Rollin'li eurohoror çağını hatırlatan Fransız Yeni Korku Sineması'nın son gözdesine gelmeden önce vizyondaki başka bir filmle ilgili küçük bir soru soralım: Bir M. Night Shyamalan filminden ne bekliyoruz? Belki yersiz ama önemli bir soru. İnternet siteleri, dergiler ve forumlar mistikleştirilmiş yeni bir isme sahip film hakkındaki olumsuz eleştirilerle dolu. Önemli yayınlarda çıkan bazı eleştirileri topladığımızda yönetmenin, Carpenter, Kubrick ve hatta Romero olmaya çalıştığı, ama yavaş yavaş 21. yüzyılın Ed Wood'u olmaya başladığı gibi bir sonuç çıkıyor. Shyamalan'ın Hollywood'un genç korku ve dehşet ustası olması beklenirken, yönetmen yavaş yavaş sanatsal bir istismar sinemasına doğru yelken açıyor. Şüphesiz hiçbir yönetmen tercihlerinden dolayı eleştirilemez. Mistik Olay'da amaçlanan ama becerilmeyen bir şey olduğunu sanmıyorum. Ortada fena halde Avustralya yapımı kült

    Fragmanlar

    Sınır(da) Orijinal Fragman 2:04
    Sınır(da) Orijinal Fragman
    5.857 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Karina Testa
    Rolü : Yasmine
    Samuel Le Bihan
    Rolü : Goetz
    Aurélien Wiik
    Rolü : Alex
    David Saracino
    Rolü : Tom

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    4 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Konusunda anlaşılmayacak bir şey yok. aksine çok basit.. film sürükleyicilik ve vahşet açısından gerekeni veriyor. böyle filmler piyasada çok. hostel mesela. ama bu filmide izleyeyim derseniz bişey kaybetmmezsiniz. fransızlar gerilim yapmasını biliyor.
    Sdk-JK
    Sdk-JK

    Takipçi 158 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    3 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Filmin bu kadar olumsuz yorum almasını haksızlık olarak görüyorum.Bence geride bıraktığımız 2008 yılının en kaliteli korku filmlerinden birisi Sınırda...Gerek konusu gerek oyunculuğu gerekse de sürükleyiciliği ile çok başarılı bir film.Aldığı puanı da düşük buldum.En 8 rahathakediyor.10/9
    monopoly
    monopoly

    Takipçi 283 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    Ben filmi açıkçası beğendim,fransızlar gün geçtikçe sinemada öne çıkarıyorlar isimlerini,kamera açıları başarılı.Hitler tarzını oyuncuya iyi adepte ettirmişler izlerken hitleri görür gibi oldum en azından ,kurgu başarılı oyunculuklar iyi ,ben beğendim tavsiye ederim.
    sugarly-2
    sugarly-2

    Takipçi 84 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    13 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    senaryoda kopukluklar olsa da film fena değil ama "yüksek tansiyon" dan iyi olduğunu söyleyemem..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İsviçre
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 3 000 000 $
    Dil Fransızca, Almanca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • ANTON
      Bu tazrz korku filmlerinin konuları birbirinin kopyası gibi.Hikayeler şöyle başlar ya bir grup arkadaş toplanırlar bir adaya tatile çıkarlar ve birer birer ölmeye başlarlar,katil ya aralarından biridir ya da dışardan biri intikam için onları öldürür örneğin korku adası, wildverness vs. veya araları bozuk bi çift şehir dışındaki şehir dışındaki ailelerinin evine giderken araçları bozulur ve bir otelde kalmak zorunda kalırlar ötel sahibi bir sapık çıkar ve onları öldürmeye çalışır örn.vacancy/boş oda.Bu filmde verdiğim örnrklerle çok benzer yine şehir dışına çıkan bir arkadaş grubu var diğerlerinden farklı olarak biraz siyasi konularla süslenmeye çalışılmış fransa seçimlerinden nazilere kadar giden bir konu var,bunun filme bişey kattığını düşünmüyorum filmde bana göre zeka ve yaratıcılıktan bir eser yok ,film ne korkutuyo ne de hatırı sayılır bir gerilim sahnesi var,hatta bazı sahneler inandırıcılıktan çok uzak amatörce çekilmiş gibi.Bu filmler artık korkutan değil tiksindiren filmler olarak adlandırılmalı.
    Back to Top