Hesabım
    Georgia Yasası
    Georgia Yasası
    3 Ağustos 2007 Sinemada | 1s 53dk | Dramatik komedi
    Yönetmen Garry Marshall
    |
    Senarist Mark Andrus
    Oyuncular: Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman
    Orijinal adı Georgia Rule
    Üyeler
    3,3 183 Puanlama, 31 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ele avuca sığmayan son derece asi bir kız olan Rachel, davranışları ile annesi Lilly’yi çileden çıkarmaktadır. Kızının kontrol edilemeyen bu halleri ile başa çıkamayan Lilly’nin sabrı, Rachel’in yaptığı son araba kazası ile iyice taşar.

    Çarelerinin tükenmiş olmasının umutsuzluğu ile Rachel’ı yıllar evvel bir daha dönmemeye yemin ederek ayrıldığı annesinin evine götürmeye karar verir. Fakat son derece sarsılmaz kurallara sahip olan Büyükanne Georgia, hiç de klasik sevimli büyükanne modellerine benzememektedir.

    Kendi yöntemleri ile torunu Rachel’ın sorunlarının temeline inmeye çalışırken ailenin üç nesil kadınları arasında eskinin defterleri açılacak ve bütün sırlar açığa çıkacaktır.

    Özel Bir Kadın, Kaçak Gelin, Acemi Prenses gibi romantik komedi türünde başarılı filmlere imza atmış olan yönetmen Garry Marshall, Felicity Huffman, Jane Fonda ve Lindsay Lohan gibi isimlerden kurulu bir kadro ile bir ailenin üç nesil kadınlarının hayatlarına mercek tutuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Georgia Yasası

    Vizyona Bir Bomba Düştü...

    Yazar: Bige Akdeniz
    Yılın eleştirmenlerce yerden yere vurulan Hollywood filmi Türkiye sınırları içinde artık. Bu derece kötü bir not alan bir filmden bize de pay düşmesine üzülmeliyim, çünkü kötü filmden de öğrenilecek çok şey var. Georgia Yasası'nın alnında "bir gişe faciasıdır" yazıyor. Peki bu filmin yapımcıları bu alın yazısını nasıl okuyamamışlar? Filmin başrolünde oynayan Lindsay Lohan'ın anti-profesyonel tavırlarını herkesin duyabileceği şekilde lanse etmek yerine, keşke, kendi anti-iyi film tavırlarına bakabilselerdi. İğne ve çuvaldız ilişkisinden pek haberleri yok anlaşılan.Bir dram filmi mi, bir komedi filmi mi olduğunu anlatamayan Georgia Yasası, bir bağımsız Amerikan filmi tadında olmaya çalışan, ama aslında gişeyi hedefleyen bir film. Etrafında döndüğü hassas konu ise aile içi cinsel taciz. Birçok başarılı bağımsız filmin altından tereyağından kıl çeker gibi kalktığı bu konu, Georgia Yasası'nda
    Öneriler

    Son Haberler

    Özel Bir Yönetmenden Her Nesle Özel
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    20 Nisan 2006 Perşembe

    Oyuncular

    Jane Fonda
    Rolü : Georgia
    Lindsay Lohan
    Rolü : Rachel
    Felicity Huffman
    Rolü : Lilly
    Dermot Mulroney
    Rolü : Simon

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    dolunay1903
    dolunay1903

    Takipçi 191 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    son zamanlarda seyrettiğim en eğlenceli en dramatik ve 3 kuşağın en güzel anlatıldığı filmdi..Kötü eleştrilere bir türlü anlam veremedim..Özellikle büyükanne ve Lindsay Lohan döktürmüşler resmen..Film zaten romantik komedi değil ki!!Bu gözle izlenmemesi gerekirdi..Özellikle büyükannenin kötü bir söz söylendiğinde sabun ısıttırması ve Rachaelin arkadaşı olan çocukla sandalda geçirdikleri sahne ve sonucunda ...
    Devamını oku
    bewhy-2
    bewhy-2

    Takipçi 172 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Afişine bakılınca romantik komediymiş gibi duruyor olsa da aslında bir aile dramı var ortada.. Ve güzel oyunculuklarla iyi işleniş olduğunu düşünüyorum. Felicity Huffman ve Jane Fonda zaten oldukça başarılılar, ama Lindsay Lohan'ın da burdaki oyunculuğunu beğendiğimi söylemeliyim.Ortalamanı üstünde hoş bir film olmuş.
    Hülya Kizil B
    Hülya Kizil B

    Takipçi 89 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Film 3 kuşağın dramatik komedisi. Akıcı,insanı sıkmıyor,izlenebilir...
    Onur Derin
    Onur Derin

    Takipçi 27 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    evet!! hep diğer filmlerden kaçıp sadece komedi izleyenlere, ve ön yargılı davrananlara ders olmuş bence:D.güzel bir film olmuş. biraz dram seyretmek onları sıkmış olmalı. hayatın bi tarafı da bu gerçeklerle dolu işte:D iyi seyrler

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 20 000 000
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top