Hesabım
    Kuduz Köpek Johnny
     Kuduz Köpek Johnny
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 36dk | Dram, Savaş Filmi
    Yönetmen Jean-Stéphane Sauvaire
    |
    Senarist Jean-Stéphane Sauvaire, Jacques Fieschi
    Oyuncular: Christopher Minie, Daisy Victoria Vandy
    Orijinal adı Johnny Mad Dog
    Üyeler
    3,4 11 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Johnny, henüz çok küçükken, 15'indeyken asker olmak zorunda kalmıştır. Büyük bir iç savaşın hüküm sürdüğü, kardeşin kardeşi öldürdüğü Liberya da kendi içindeki şeytanı dışarıya salmaya kararlıdır. 'Ölüm satanlar' isimli bir örgütün başında olan Johnny Mad Dog, etrafındaki arkadaşlarıyla beraber karanlık sokaklara vahşet saçmaktadır. Lokole ise 13 yaşındadır. Tek dileği sakat babasını bu korkunç şehirden kaçırmaktır. İki çocuk, korkunç bir kavgaya tutuşmak üzeredirler.

    Fragmanlar

    Kuduz Köpek Johnny Orijinal Fragman 1:27
    Kuduz Köpek Johnny Orijinal Fragman
    1.843 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Christopher Minie
    Rolü : Johnny Mad Dog
    Daisy Victoria Vandy
    Rolü : Laokole

    İzleyici eleştirisi

    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    AFRİKA ÜLKELİNDE YAŞANAN DURUMUN ÖZETİ BU ÜLKELERİ KARIŞTIR ÖRGÜTLERİ KUR VE BUNU EN KOLAY ŞEKİLDE MASUM ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİR Yoruma başlamadan önce Daha önce Oscar ödülleri kazanmış benzeri filmler olan çok kaliteli ve yüksek puanlı filmler izlemiştik neydi bu filmler city of god, blood diamond, slumdog millionaire, sin nobre gibi benzer temalı filmlerin bir adım gerisinde diyebilirim ...
    Devamını oku
    buragi
    buragi

    50 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    3 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    suya sabuna dokunmamış yüzeysel bir film. tamamen zaman kaybı.3/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Afrika Lehçesi, İngilizce, Fransızca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      4 x 4 LÜK BİR SUÇ FİLMİ...Çetedeki herkesin bir takma adı vardı, ...Kuduz Köpek, Kelebek, Kedicik, Orman Roketi, Tavuk Saçlı...Yönetmenliğini Jean-Stéphane Sauvaire'nin Emmanuel Dongala'nın kitabından uyarladığı "Kuduz Köpek Johnny" filmi çeşitli politik şiddet olayları içerisinde kaynayan Afrika ülkelerinin birinde, güç odaklarının kontrolünde bir grup çocuk askerin eylemlerini mercek altına alarak, uyuşturucu, silah ve şiddetle içlerindeki çocuğu nasıl öldürdüklerini ve çaresiz bir milletin korkunç vahşilikteki portresini baş döndürücü bir görsellikle ortaya koyan muhteşem bir yapıt.Kuduz Köpek Johnny filmi ile yönetmen çocuk askerlerin dramını psikolijk yönden de irdeleyerek en gerçekçi bir şekilde sunmayı başarabilmiştir. Yönetmen oyuncuları Liberya'daki iç savaşta savaşan gerçek çocuk askerlerden seçmiş ve filmin çekimine başlamadan önce onlarla bir yıl yaşayarak oyunculuğu öğretmeye çalışmış. Kamera karşısında özellikle çatışma ve şiddet sahnelerinde gerçekte yaşadıklarını canlandırmakta hiç zorlanmayan çocuk oyuncular sergiledikleri mükemmel performans ile göz doldurdular.Kuduz Köpek Johnny, Afrika’da savaşan çocuk askerlerin varlığını tüm dünyanın bilinmesine karşın tam olarak neler yaşadıklarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir. Çocukların zorla nasıl kaçırıldıkları, silahla talim yaptırılmaları ve uyuşturucunun etkisi ile beyinleri yıkanarak ölüm tacirlerine dönüştürülmelerinin iç yüzünü en gerçekçi bir şekilde yansıtabilmiştir.Vahşetin iç yüzünü Jackson Tennesse Fourgeaud'un özgün müzikleri ile harmanlayarak sergileyen yönetmen, sanki canlı bir kamera kaydından görüntülermiş gibi filmin her sahnesini etkileyici bir şekilde beyaz perdeye yansıtmıştır. 2008 de Oscar Aday Adayı olan ve katıldığı önemli festivallerden boş dönmeyen film, Cannes Film Festivalinden de "Umut Ödülü" (Hope Award) almıştır.Yönetmen öncelikle filmde oynayan çocuklara destek vermek amacıyla “Mad Dog Johnny” adlı bir vakıf kurmuş ama daha sonra 14 yıl süren iç savaştaki tüm çocuk kurbanlara destek vermek için vakfın hedeflerini genişletmiştir..!!
    • Ahmet Bakiman
      neden bu flim acılmıyor yhaw
    Back to Top