Iwo Jima’dan Mektuplar

16%
12 kritik
0 kritik
Sırala En yeniler- En çok eleştiri yazmış üyeler
- En çok takip edilen üyeler
areano
Onun 78 yorumunu gör
harika bir film..
savaş felakettir..
dili..dini..rengi..ne olursa olsun..insan insandır..
atalarımızın bayrakları adlı film ile kardeştirler..onuda izleyiniz..
Eklenme Tarihi 16 Oca 2011, saat 17.53
Fatih Günes
3 takipçi |
Onun 407 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Clint Eastwooddan bir başyapıt. Savaş psikolojisini anlatan en iyi, en harbi film!
Tam puan.
Eklenme Tarihi 27 Ara 2010, saat 08.11
Kurallara uymuyor ise tıklayın
Iwo Jima’dan Mektuplar i gördünüz mü?
Eleştirimi yayınla
mamoru
Onun 140 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Bugün izledim ve hoşuma gitti. Dokunaklıydı, acımasızdı, seveceni, vahşiydi, her şey tam savaş ortamını anlatıyordu :))Clint Eastwood yönetmenlikte sınır tanımıyor, o kadar gerçekçi ve normal anlatıyorki... Sanki filmi yaşıyorum o anda.10 / 10
Eklenme Tarihi 10 Eki 2010, saat 22.23
kursunasker1978
Onun 8 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Bu filme sıkıldım yorumu yazan arkadaşa sorarım nasıl bir savaş filmi bekliyordu herhal de 300 spartalı filmi tam ona göre sanırım... Bu filmi atalarımızın bayrakları ile birlikte izlemenizi tavsiye ederim iki DVDyide alın ve arka arkaya izleyin derim size ve oturup savaş hakkında derin düşüncelere dalın size göre kim düşman kim değil savaş neden ve niçin var vb. bir çok soruyusorarken bulun kendinizi. Amerikan sinemasının bence ender gizli veya açık propaganda malzemesi olmadan çekilmiş filmlerden bu iki yapım iki filmide 3 defa izlemişimdir ama yine olsa yine izlerim...
Eklenme Tarihi 07 Eki 2010, saat 11.14
buragi
Onun 47 yorumunu gör
4 - Çok iyi
çok iyi diyemesem de iz bırakan bir film. atalarımızın bayraklarının tamalayıcısı olan ve savaşı japonların gözünden anlatan bu film daha dramatik ve dokunaklı. izleyiciyi ilk filmden daha çok etkiliyor. bu iki film aynı anda çekilmiş galiba bazı sahneler birebir aynı.
Eklenme Tarihi 24 Eyl 2010, saat 00.06
electronica
2 takipçi |
Onun 159 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Bir dostun karşı tarafta olsa ona ateş eder miydin?Değerlerimin peşinden gitmeliyim ...Kendi değerlerinizi mi yoksa ülkenin değerlerini mi takip ederdiniz?Aynı değiller mi?Gerçek bir asker gibi konuştunuz ...Shimizudan Saigoya ;Amerikalıların korkak olduğuna inanırdım.Ama korkak değillermiş.Amerikalıların vahşi olduğunu düşünürdüm.Ama amerikan askerinin annesinin söyledikleriyle benim annemin söyledikleri aynıydı.Generale ve ülkeme olan hizmetimi bitirmek istiyorum.Ama bir hiç için ölmek istemiyorum.Sevdiklerimle yaşamak istiyorum.
Eklenme Tarihi 08 Tem 2010, saat 15.18
tarhansimsek
Onun 590 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Clint Eastwood farkı demek lazım. Savaşı karşı cepheden aksettirmek. Sıkıldım diyenler de olur ve 10 tam puan verenler de. Lakin Ken Watanabeyi bile bu oyunculukla izlemek 8 ediyor. Uzun zamandır izlemediğim bir zevkle izledim. İzlemeden önce filmin içeriğini googleden taratınce film daha da bir anlam kazandı.Kendi tür ve yapım ve de anlayışında 10 diyorum.
Eklenme Tarihi 08 Mar 2010, saat 01.33
-alp-
Onun 195 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Enfes bir film. Oyunculuklardan tutunda kurgusuna senaryosuna vs. Her şeyiyle çok beğendim. 10/10
Eklenme Tarihi 28 Eki 2009, saat 11.38
Eski Üye
2.5 - Eh işte
Iwo Jima Muharebesi 1945 senesinde 20.000 Japon askerine karşı 110.000 Amerikan askerinin adaya çıkarma yaparak giriştikleri savaştır.40 gün boyunca Japonlar adayı savunmuştur ama doğal olarak sayıca ve her açıdan üstün Amerikalılar 40 gün sonunda adayı ele geçirmişlerdir.Film yer yer Amerikan propagandası yapsa da(vurguladıkları Amerikalılar korkak ve vahşi değiller) sinema açısından başarılı bir yapımdı.Görsel efektler,savaş sahneleri,ambians gayet gerçekçiydi.Amerikan yapımı olmasına rağmen filmin hemen hemen hepsinin Japonca olması güzel düşünülmüş bir ayrıntı(malum bazı flmlerde karşı tarafı mantıksız şekilde film boyunca İngilizce konuşturabiliyorlar)Japonların kendi içlerindeki savaş ortamı başarıyla yansıtılmış.Son Samuray filminde Katsumoto rolünden tanıdığımız oyuncu burda Japon ordusuna komuta eden general rolünde,yine çok iyi bir oyunculuk çıkarmış.Iwo Jimoda Mektuplar filmi bir Cesur Yürek,Er Ryanı Kurtarmak kalitesinde bir film değil ama dram yönü ağır basan iyi bir savaş filmi olarak nitelendirebiliriz.Özellikle savaş filmlerine aşina olanların beğeneceği bir yapım.
Eklenme Tarihi 13 Eki 2009, saat 06.52
yvzhr
Onun 13 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Savas filmi hevesiyle izlemeye koyuldum acikcasi pek heyecan vermedi senaryo tamamen kitaba bagli kaldigi icin belgesel havasi katmis filme 10/7
Eklenme Tarihi 28 Haz 2009, saat 02.58
Filmle ilgili fikirlerin
İzlemek istiyor musun?
Evet
Hayır
İzledin mi? Puan ver

Kaydediyor…
Kaydedildi
Daha fazla yorum görmek istiyor musun?