Hesabım
    Exiled
    Exiled
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 40dk | Aksiyon, Dedektif, Gerilim
    Yönetmen Johnnie To
    |
    Senarist Kam-Yuen Szeto, Tin-Shing Yip
    Oyuncular: Anthony Wong Chau-Sang, Francis Ng, Nick Cheung
    Orijinal adı Fong juk
    Üyeler
    3,2 4 Puanlama, 1 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yıl 1999. Çin idaresi altında yeni bir döneme adım atan eski Portekiz sömürgesi Makau'da yaşayan her insan, hızlı para kazanmak için elindeki her şansı denemektedir.

    Hong Kong'dan Makau'ya yollanan iki suikastçı, karısı ve yeni doğmuş bebeği ile hayatında temiz bir sayfa açmak isteyen eski çete üyesi arkadaşları Wo'yu öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Kapıyı çalarlar: Wo'nun karısı vardır karşılarında, onlara Wo'nun evde olmadığını söyler. Çok geçmeden kapı bir daha çalınır. Bu kez Wo'nun, onu korumak için kendi kendilerine karar almış bir çift eski çete arkadaşı daha gelmiştir eve. Yine Wo'yu sorup aynı cevabı alırlar karısından. Evine onu aramaya gelen dört tetikçi ile Wo'nun, çocukluk arkadaşı oldukları ve bu kanlı işlere aslında en başından birlikte bulaştıkları çıkar ortaya. Wo'nun eve dönmesiyle başlayan kısa ama sert bir kavga, bu beş eski dostun aralarındaki sorunları çözmeye yetmez. Tartışmayı bir sonraki güne bırakmaya karar vermişken araya eski patronları Fay girer ve beşini birden yeni bir göreve yollar.

    Çıktıkları macerada, ?bir otel lobisi, bir fahişe ve altınla dolu çantalar'dan oluşan bir bilmecenin yanı sıra kendi aralarındaki sorunları da çözmeleri gerekmektedir. Usta yönetmen Johnnie To Asyalı gangster/Western film kulvarına olan hakimiyetini bu kez kardeşlik, namus, sürgün gibi evrensel temalara değinen, her adımında nefes kesen, zeki ve alaycı bir aksiyon filmi ile kanıtlıyor.

    Öneriler

    Oyuncular

    Anthony Wong Chau-Sang
    Rolü : Blaze
    Francis Ng
    Rolü : Tai
    Nick Cheung
    Rolü : Wo
    Josie Ho
    Rolü : Jin

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Hong Kong
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Kantonca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top