1 takipçi | Onun 43 yorumunu gör |
Derviş Zaimim güzel filmlerinden. Sert bir gerçeklik var filmde. Müzikler de güzel olmuş. Uğurlu rolünde başarılı. İzlenmeli..
Eklenme Tarihi 08 May 2011, saat 00.51 Kurallara uymuyor ise tıklayın
1 takipçi | Onun 43 yorumunu gör |
Eklenme Tarihi 08 May 2011, saat 00.51 Kurallara uymuyor ise tıklayın
1 takipçi | Onun 339 yorumunu gör |
Etkisi zaman zaman düşen zaman zaman tavan yapan bir film.. bazı tuhaf ve gereksiz sahneler nedeniyle filmin etkili atmosferi birkaç kez bozuluyor.. mesela polisin adamdan bezginlikle bahsederken söyledikleri ve konuşma tarzı çok basitti, hatta amatörce bir sahne gibiydi.. yine başka bir sahnede 2 polisin konuşmaları çok yavandı.. ayrıca mezarın içkiyle sulanması çok garipti yani ne gerek var böyle tuhaf ve filmin atmosferini bozacak bir sahneye ? üstelik 1 değil 2 kez tekrarlanıyor bu.. olumsuz yanlarının dışında etkili bir film olduğu da çok açık.. insanın çaresizlikten her şeyi yapabileceğini gösteriyor yönetmen.. ve bir insanın koskoca dünyada her yere ve herkese fazla gelebileceğini.. ve film müzikleri muhteşemdi.. derviş zaim filmlerinden cenneti beklerkene göre etki anlamında daha güçlü, görsel anlamda daha zayıf bir film tabutta rövaşata.. elbette etki daha önemli bence.. sonuç olarak abartıldığı kadar süper bir film değil ama kalburüstü ve zaman zaman fazlasıyla etkileyen bir film.. 8/10
Eklenme Tarihi 15 Mar 2011, saat 00.37 Kurallara uymuyor ise tıklayın
3 takipçi | Onun 135 yorumunu gör |
Kurtiz ve Uğurlu süper oynamış, senaryo güzel ama çekimler çok aceleye getirilmiş ve basite indirgenmiş, film de kalite düşük, daha iyi çekilse çok yüksek puanlara çıkabilirdi. diğer oyuncular çok sıradan oynuyor. Senaryo güzel olduğu ve anlatmak istediği konular anlamlı. 6 puan
Eklenme Tarihi 01 Şub 2011, saat 00.44 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 43 yorumunu gör |
hayatta kalmaya çabalayan vazgeçmiş(ler)in trajikomik hikayesi... gülüyoruz ağlanacak halimize.
Eklenme Tarihi 27 Ağu 2010, saat 23.56 Kurallara uymuyor ise tıklayın
4 takipçi | Onun 280 yorumunu gör |
Çok yavaş bir anlatımı var filmin..Konu çok farklı fakat her şey çok yavaş gelişiyor,izlerken anlam veremediğiniz yerler mutlaka olacaktır.Sonunda toparlamasaydı anlamsız bir film olacaktı benim için..ama evet sonu gerçekten her şeyi açıklıyor...Eklemek lazım;gösterilen mekanlar gerçekten harikaydı,izlerken istanbulun hiç değişmediğini farkettim.Ahmet Uğurlu ve Tuncel Kurtiz dışındaki tüm oyuncular gerçekten rezil bir performans gösterip filmin kalitesini düşürmüş.Final Sahnesiyle toparlayan bir film.7/10
Eklenme Tarihi 23 Ağu 2010, saat 00.04 Kurallara uymuyor ise tıklayın
14 takipçi | Onun 779 yorumunu gör |
En son 4 yıl önceydi TV de soluksuz izlemiş çok beğenmiştim ve şimdi yeniden izledim mest oldum. 74 dakikaya sığdırılan müthiş bir hikaye. daha sonra geniş bir yorum yazacağım...100/95 en beğendiğim 10 filmim içinde yer alıyor...
Eklenme Tarihi 21 Nis 2010, saat 18.05 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 38 yorumunu gör |
Toplum-alışkanlık-zorundalık ilişkisi üzerine kurulmuş film bireyler üzerinden topluma da bir ayna tutuyor.Filmdeki bir çok köşe noktası filmin ana hattını oluşturuyor.Bu yüzden sakin bir kafayla izlenmesi lazım 10/9
Eklenme Tarihi 20 Nis 2010, saat 10.01 Kurallara uymuyor ise tıklayın
8 takipçi | Onun 730 yorumunu gör |
film de senaryo biraz kötü hatta yoq gibi ama o duyguyu yakalaınca film akıp gidiyor...tuncel kurtiz-ahmet uğurlu çok iyi performans sergilemişler...çok iyi bir türk filmii izlenmeli bence ben 8 verdim...
Eklenme Tarihi 16 Şub 2010, saat 00.18 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 41 yorumunu gör |
Bir filmin anlatacağı hiç mi birşey olmaz,bu kadar mı boş konuşur.Hayır hayatın acı gerçekleri diyeceğim ama bu filmdeki çoğu kötü olay ana karakterin salaklığından kaynaklanıyor.Şimdi bazıları Sen anlamamışsın diyecek ama öyle değil.Bu türde ve buna benzer hikayaleri anlatan onlarca film var.Bu filmin onlara göre hiçbir artısı yok,lafı boşyere dolandırdıkça dolandırıyor.Müzikler ve oyunculuklar hatrına 2/10.Bu türde güzel bir film görmek istiyorsanız Masumiyeti tavsiye ederim.
Eklenme Tarihi 04 Şub 2010, saat 23.55 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 18 yorumunu gör |
sinemamıza böylesi toplumsal içerikli filmlerin eklenmesi ve sanatın yeniden üretilmesi sürecinde sınıfsal yaşamı gözler önüne seren bütünlüklü filmlerin çoğaltılması gerekir.oyuncular ve yönetmen harikaydı...
Eklenme Tarihi 23 Oca 2010, saat 15.37 Kurallara uymuyor ise tıklayın