Hesabım
    Tabu
    Tabu
    10 Temmuz 2009 Sinemada | 2s 4dk | Dram
    Yönetmen Alan Ball
    |
    Senarist Alan Ball
    Oyuncular: Summer Bishil, Toni Collette, Aaron Eckhart
    Orijinal adı Towelhead (Nothing is private)
    Üyeler
    2,6 60 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Argoda Ortadoğuluları aşağılamak için kullanılan “sarık” anlamına gelen Towelhead adlı çoksatar romandan uyarlama “Tabu”, ABD’nin Irak’a saldırdığı Birinci Körfez Savaşı döneminde geçen sert bir film. Lübnan kökenli Amerikalı Jasira’nın, ABD’nin en muhafazakar ve ırkçı eyaletlerinden biri olan Texas’a, babasının yanına gönderilmesi genç kızın hayatını alt üst edecektir. Jasira, Arap babasının hoyrat davranışları, okul arkadaşlarının ırkçı önyargıları ve hem evli bir erkek hem de ABD ordusunda görevli bir asker olan komşusu ile yaşadığı çarpık ilişki sonucunda kendini sorgulamaya başlar. İki kimlik arasında sıkışan genç kız, cinsel, dinsel ve etnik çelişkilerin etkisiyle ne yapacağını bilemez bir duruma sürüklenir.

    Six Feet Under dizisiyle Emmy ödülü kazanan ve 5 Oscar’lı American Beauty adlı sinema şaheserinin senaryosuna imza atan Alan Ball, bu defa yönetmen koltuğunda oturuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Tabu

    Tabu

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Amerikan Güzeli'nde gotik bir banliyö hikayesi anlatan Alan Ball, televizyon tarihine Six Feet Under gibi önemli diziler kazandırdıktan sonra, Tabu ile sinemaya geri döndü. Daha önce yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği diziler için yönetmenlik denemeleri yapan Ball, ilk defa bir sinema filmi için kamera arkasına da geçmiş oldu. Ball televizyonun dahi yazarı olarak kabul edilse de, ilk filmini popüler bir romandan uyarlamaya karar vermiş. Fakat burada sadık bir uyarlamadan çok yaratıcı bir buluşmadan söz etmek daha doğru olacak. Ball biyografik öğeler taşıyan romanı uyarlarken, bilinçli olarak bir televizyon dizisi tadı yakalamış. Fakat buna rağmen Tabu bir ilk film olarak şaşırtıcı bir orijinallik içeriyor. Basit öyküsüne rağmen izleyiciye zorlu yollara sokmaktan, yolculuk esnasında sıkı bir şekilde sarsmaktan hiç çekinmiyor. Amerikan bağımsız sinemasının güç kazanmasında önemli b
    Öneriler

    Oyuncular

    Summer Bishil
    Rolü : Jasira
    Toni Collette
    Rolü : Melina
    Aaron Eckhart
    Rolü : Mr Vuoso
    Maria Bello
    Rolü : Gail

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    10 Kasım 2012 tarihinde eklendi
    Alan Ball'dan bir Amerikan banliyö hikayesi daha.On üç yaşında,tutucu ve baskıcı babasıyla yaşayan bir kızın cinselliği keşfetmesini anlatırken ne katı ahlakçı bir tavır alıyor,ne de duygu sömürüsüne başvuruyor.İyiyle kötü çizgisinin bulanıklaştığı özenle oluşturulan karakterleri,korkusuz ve cesur haliyle rahatsız edici olmaktan çekinmeyen nitelikli bir drama.
    mamoru
    mamoru

    Takipçi 147 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Cinsel istismarı anlatması belki ebeveynler için güzel bir uyarı, ama kız çocuklarına izletilmemeli. Çünkü yanlış anlayabilirler filmin mesajını :(Kız çocuklarının, aileleri tarafından iyi yönlendirilmeyince nasıl yanlış şeyler yaptığını gösteriyor. 8 / 10
    can07
    can07

    Takipçi 83 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    1 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Sosyal olarak hassas konulara değinen,insanlara gayet başarı bir şekilde mesaj gönderebilen bir film olduğunu düşünüyorum.Kültür çatışması altında kalan ergen bir kızın yaşadığı birtakım zorlukları,tabiatının değişmesini izlerken etkilenmemek elde değil..
    Burakrises
    Burakrises

    Takipçi 687 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    tafsiye ediyorum gerçektende filmi izleyin 10/7.5-8

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top