Hesabım
    Chungking Express
    Chungking Express
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 37dk | Komedi, Dedektif, Dram
    Yönetmen Wong Kar-Wai
    |
    Senarist Wong Kar-Wai
    Oyuncular: Brigitte Lin Ching-hsia, Tony Leung Chiu-Wai, Faye Wong
    Orijinal adı Chung Hing sam lam
    Üyeler
    4,1 68 Puanlama, 9 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Son dönem Uzak Doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. İlk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan Cop 223 (He Zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, Cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. Bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

    Uzak Doğu’nun yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden Wong Kar-Wai’nin yazıp yönettiği film, yönetmenin filmografisinin en değerli yapıtlarından biri. Aynı anda hem dokunaklı hem de eğlenceli olmayı başaran Chungking Express, renkli sinematografisi ve enfes müzikleriyle akıldan çıkmayacak anlara ev sahipliği yapıyor.

    Öneriler

    Oyuncular

    Brigitte Lin Ching-hsia
    Rolü : Woman in blonde wig
    Tony Leung Chiu-Wai
    Rolü : Cop 663
    Faye Wong
    Rolü : Faye
    Takeshi Kaneshiro
    Rolü : He Zhiwu, Cop 223

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    emrahsahin98
    emrahsahin98

    Takipçi 104 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    Wong Kar Wai'nin muhteşem filmografisinin en nadide parçalarından biridir bu film.İnsana California Dreaming'i bile sevdirir...
    erdemmarasli
    erdemmarasli

    Takipçi 130 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    1 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Bir kez izlemekle asla yetinmeyin aşk, hayatlar, beklentiler, umut v.s üzerine muhteşem bir film. Filmi izledikten sonra ağızlarda çok güzel bir tat bırakıyor.
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.880 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    21 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
    Senaryosunu da kaleme almış olan usta sinemacı Wong Kar-wai'nin yönetmen koltuğunda oturmakta olduğu “Chung Hing sam lam / Chungking Express”; zekice kurgulanılmış iki farklı hikayenin gözler önüne serildiği, romantik bir komedi (rom - com) olarak geliyor karşımıza... Gelin isterseniz, kişisel koleksiyonumuzdaki; gözden geçirilmek suretiyle pırıl pırıl hale getirilmiş 1080p formatındaki, bir The Criterion Collection ...
    Devamını oku
    basakbilgi
    basakbilgi

    Takipçi 354 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    27 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Güzfest'te izledik bu filmi... Hayatlar... Teğet geçen, birbirine değmeyen, dokunmayan hayatlar... İzlediğim birçok filmde bu filme göndermeler var yahut bu filmden esinlenmeler var. Wong Kar Wai sineması içinde baktığımızda dönüşümünün tam ortasında durduğunu fark etmek mümkündür. Wong Kar Wai farklı bir sinema diliyle "Auteur" kavramını sonuna kadar hak ediyor. Kendi sinemasından bolca referans aldığı karakter ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1991-2000)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Çin, Hong Kong
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1994
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Çince
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1994, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1994.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Wong Kar Wai' i yıllardan bu yana sevemedim. Birçoklarının gözünde kendisini kült filmlere imza atmış bir efsane farkındayım ama benim için orta sularda filmler çeken bir yönetmenden fazlası olamadı bir türlü. Sanırım frekanslarımız uyuşmadı. Olmayınca olmuyor işte. Bu çok övülen, yerlere göklere sığdırılamayan filmden sonra belki fikirlerimde bir değişme olur diye ummuştum ancak maalesef yine aynı doğrultuda fikirlerim. Evet naif ve hoş bir film ''Chungking Express''. Ancak bundan fazla filmde başka ne var derseniz belki görüntü yönetmenliği diyebilirim en fazla size. Bunlar hariç peki? Bence bir şey yok. Sanırım bu filmler gençlik yıllarında, insanın aşkla meşkle haşır neşir olduğu o yıllarda izlenilmeli. Belki o dönemlerimde izleseydim film benimde kült filmlerim arasında olurdu şu anda. Artık duygu filmlerinden, olgu filmlerine terfi ettiğimden :) herhalde filme çok bağlanamadım. Yine de ortalamanın üzerindeki bu romantik filmi genç arkadaşlara önerebilirim. Yetişkinler için fazla ''çoşkun'' işin doğrusu.
    Back to Top