Hesabım
    Başyapıt
    Başyapıt
    24 Ağustos 2001 Sinemada | 1s 55dk | Komedi
    Yönetmen David Trueba
    |
    Senarist David Trueba
    Oyuncular: Loles León, Ariadna Gil, Santiago Segura
    Orijinal adı Obra maestra
    Üyeler
    2,9 3 oy
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bu kara komedide, iki başarısız sinemacının yeni prodüksiyonlarında büyük bir star ile çalışmak istemeleri ve düştükleri durumlar anlatılıyor.

    Benito film yönetmek arzusundadır, arkadaşı Carolo da, Benito’nun yapımlarında başrol oynamak isteyen bir oyuncu adayı. Kariyerleri ise olduğu yerde saymaktadır. Benito yeni projesi A World For Us için değişik bir fikir atar ortaya; ünlü kadın oyuncu Amanda Castro’ya başrol verecektir. Tabii erkek oyuncu da Carolo’dan başkası değildir.

    Ancak Benito, Amanda’nın parasını ödeyemez bunun üzerine ikili, gizlice soyunma odasına sızdıkları güzel aktrisin görüntülerini çekmek ve filmde kullanmak isterler. Tabii hiç bir şey planlandığı gibi yürümeyecek ve Benito ile Carolo kendilerini Amanda’yı kaçırdıkları bir pozisyonda buluverecekler.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Başyapıt

    Oyuncuyu Al ve Kaç!

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Obra Maestra (Başyapıt) "kıyak" bir film. Amerikan yeraltı sinemasının "sidikli" prensi John Waters'ın Cecil B. Demented adlı (İstanbul Film Festivali'nde de gösterilmiş) filmini hatırlatıyor biraz. Açılış konuşmasını John Waters üzerinden yapalım, ardından esas filmimize geçeriz.Aç Parantez: John Waters Waters, eşi benzeri olmayan bir Amerikalı yönetmen. Trash aleminin Papa'sı olarak selamlayanlar var kendisini. Pink Flamingos ve Mondo Trasho gibi "başyapıt"lardan sonra hafifçe mainstream'e göz kırpan Hair-Spray, Serial Mom, Cry Baby gibi filmler yaptı. (ki bunlar ülkemizde de sinemalara, televizyonlara sıçramıştır). Son filmi Cecil B. Demented bir zamanlar (ya da hâlâ!) bir parçası olduğu yeraltı sinemasına dair bir parodi. Kendi kökenlerine dair bir "sıkıntısı" yok muhakkak ama çok da ciddiye aldığı söylenemez."Kaçık Cecil" liderliğinde, yönetiminde bir grup yeraltı sinemacısı büyük
    Öneriler

    Oyuncular

    Loles León
    Rolü : Catalina
    Ariadna Gil
    Rolü : Amanda Castro
    Santiago Segura
    Rolü : Benito Caaveras
    Luis Cuenca
    Rolü : Damin

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2000
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2000, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2000.

    Yorumlar

    Back to Top