Amerikan sinemasında bolca işlenen korku komedi klişelerini cömertçe kullanan yerli yapım Okul aslında Doğu Yücel’in Hayalet Kitap romanından uyarlandı. Okul, kitapta yer alan olayları bir lise ortamına aktarıyor. Film ÖSS’ye hazırlanan ve tüm zamanını sınav çalışmalarına ayıran bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Aniden hayatlarına giren bir hayalet, küçük oyunlarla gençleri kışkırtmaya ve korkutmaya başlar. Onun tehditlerinden etkilenenler ise sadece öğrenciler değildir. Okulun hepsi birbirinden ilginç öğretmenleri de bu oyunların kurbanına dönüşür. Bütün bu hayalet hikayesinin kökeninde ise olayların başlangıcından bir yıl önce intihar eden bir arkadaşları bulunmaktadır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in, prodüktörlüğünü Sinan Çetin’in üstlendiği filmin senaryosu da, romanın sahibi Doğu Yücel’e ait. Bir lisede geçen filmin yaratık tasarımları ise çizgi romancı Galip Tekin tarafından yapılmış. Filmin müziklerini ise, eski Dream Theater üyesi, Amerikalı müzisyen Kevin Moore üsteniyor. Sanatçı daha sonrasında İstanbul'u o kadar çok sevdi ki, kendisine Galata'da bir ev satın aldı.
Dağıtımcı-
Daha fazla
Yapım yılı2004
Metrajuzun metrajlı film
İlginç Detaylar-
Bütçe-
Dil-
Görüntü formatı
-
Renk-
Ses formatı-
Yapım formatı-
Viza numarası-
Beyazperde Eleştirisi
2,5
Geçer
Okul
<b>Okul</b> Ağlıyor!: Sinefil Faktörü
Ali Ercivan
90'ların tam orta yerinde, Kevin Williamson denen bir adam, Scream (Çığlık) adlı film için yazdığı senaryoyla sadece korku türünün değil tüm bir dünya sinemasının içinde yeni bir eğilime öncülük etti. Korku türü içinde Williamson'ın dışında Joss Whedon gibi başarılı yaratıcıların da kimi iyi örneklerinin altına imza attıkları çeşitli sinema filmleri ve/veya televizyon dizilerinde göze çarpan bu eğilim, hem türün gereklerini yerine getirme hem de türü yapıbozuma uğratarak bir nevi kendi kendisinin parodisi olarak işleme şeklinde tezahür ediyordu. Doksanlar sinemasıyla birlikte, özellikle işlenecek konuların da artık tükendiğine dair bir inanışın uzantısı olarak, sinema kendisine bakmaya başlamıştı. Belki diğer farklı sanat formlarında da gözlendiği üzere, referanslar üzerine kurulu bir hikaye anlatma yolu izleniyor ve bu, ister seyirci ister senarist ister yönetmen olsun, tüm sinefillere...
Ragga Oktay ın performansı ile şenlenen bir gençlik-korkusu...
potasyum
Takip Et!
121 Takipçi
531 Eleştirisini Oku
1,0
23 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bir çok turk filmini yerden yere vuruyorlar diye çok kızıyorum ama film yerden yerede olmasada bayağı kotu bir film
throughout
Takip Et!
57 Takipçi
367 Eleştirisini Oku
4,0
28 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Korku sahneleri genellikle çok yapay olsa da komedi-dram yönü iyi olan bir film bence.. nehir erdoğan, ahmet mümtaz taylan ve burak altay başarılılar.. Etkili bir film değil tabiki ama izlenebilir keyifli bir film..
gokhan-lynch
Takip Et!
1 Takipçi
70 Eleştirisini Oku
1,0
11 Ocak 2004 tarihinde eklendi
korkunç komik...
eleştiri yapamıyorum bile 3 tane türk filmi girdi vizyona seğredelim deyip kötü olsada toz kondurmuyorlar.
bir hortlağın filmden çıkıp üzerime atlayacağını düşünüyorum eleştiri yaparsam.
neyse... düşe kalka öğreneceğiz....
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.