Hesabım
    Franklyn
     Franklyn
    31 Temmuz 2009 Sinemada | 1s 38dk | Dram, Fantastik, Bilim Kurgu, Gerilim
    Yönetmen Gerald McMorrow
    |
    Senarist Gerald McMorrow
    Oyuncular: Ryan Phillippe, Eva Green, Sam Riley
    Üyeler
    2,7 84 Puanlama, 39 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Gerald McMorrow'a ait bir film-noir "Kara Film" denemesi olan Franklyn, bir ilk film olma özelliği taşımasına rağmen, sinemaseverlerin ilgisini çekmiş bir yapım. İki paralel dünyada geçen fantazmatik bir film olan Franklyn'de, kendini kaybetmiş dört insanın kesişen hikayesi anlatılıyor. Güzeller güzeli Emilia, ölüm konusuna kafayı takmış alımlı bir sanat öğrencisidir. Günümüz Londra’sı ve gelecekteki Meanwhile isimli hayali metropolde geçen öyküde, Londra’da oğlunu arayan Körfez Savaşı gazisi Esser, sokaklarda intikam peşinde dolanan maskeli dedektif Preest, ölüm üzerine eserler üreten sanat öğrencisi Emilia ve çaresizce gerçek aşkı arayan otuzlu yaşlardaki Milo’nun hayatları, bir kurşun sonucu yaşanan patlamayla tamamen değişiyor. Gerald McMorrow’un ilk uzun metraj filmi Franklyn, sunduğu distoptik ve karanlık atmosferle ilgi çekici bir fantastik yapım vaat ediyor. İlk gösterimini Londra Film Festivali’nde yapan film, ülkemizde If İstanbul 2009 kapsamında izleyiciyle buluşmuştu.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Franklyn

    Franklyn

    Yazar: Mert Yenici
    Aylar önce "!f İstanbul 2009"da Franklyn'i 5 dakikayla kaçırdığımda bunun filmi izlememem için bir işaret olduğunu bilseydim, herhalde Emek Sineması'nın kapısından daha az hayal kırıklığıyla ayrılırdım. Zannediyorum pek çok festival izleyicisi gibi ben de alternatif bir evrende geçen bir bilim-kurgu izlenimi yaratan fragmanına tav olup bir hevesle almıştım bileti. Franklyn'ın probleminin de bu noktada başladığını söylemek yanlış olmaz. İlk hatayı seyircisine kendini olduğundan çok farklı bir filmmiş gibi satmakla yapıyor. İlgi çekici bir konuyla yola çıkan ve ilk dakikalarında gotik, karanlık ve fütüristik bir hikâye izleyeceğimiz imajı uyandıran filmin tüm konseptinin, aslında daha önce Hollywood filmlerinde defalarca işlenen bir temanın üzerine kurulmuş olduğu ortaya çıktığında arkamızda pek de hoş bir deneyim bırakmıyoruz. Bunun üstüne İngiliz yönetmen Gerald McMorrow, vaktinin çoğunu

    Fragmanlar

    Franklyn Orijinal Fragman 1:40
    Franklyn Orijinal Fragman
    1.049 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Ryan Phillippe
    Rolü : Preest
    Eva Green
    Rolü : Emily / Sally
    Sam Riley
    Rolü : Milo
    Bernard Hill
    Rolü : Esser

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Filme kendizini vererek sonuna kadar izlerseniz bnce herhangi bir pişmanlık hissetmezsiniz ama bnce bu %40 lık bir kesim için geçerli sanırım yorumlara bakıcak olursak..Benim için kesinlikle zaman kaybı değildi..7/10Unutmadan..filmi fantastik yazdığı için izlemeyi düşünenler,böyle bir niyetleri olmasın..En başta onlar için hayalkırıklığı olur..
    muhtekulade
    muhtekulade

    Takipçi 30 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    siyah yıldız bende Dark City hakkında birşey söylemek istedim. Aslında yüksek bütçeli bir film olarak elden geçirilse günümüzde iyi iş yapar diye düşünüyorum. Nede olsa bu işin merkezinde yeni filmler için kaynak sıkıntısı çekildiği bir gerçek..
    monopoly
    monopoly

    Takipçi 283 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    18 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Kurgusuyla öne çıkan başarılı bir film olmuş. İzlemeden geçilmemesi gerken türlerden. İyi seyirler.
    orki56
    orki56

    Takipçi 143 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Çok fantastik 1 film olmuş.2 dünya arasındaki geçişler çok güzel.Epey beğendim cidden.Çekimler çok güzel.Değişik 1 şey arıyorsanız 1 şekilde izleyin.Yoksa Recep İvedik 3 ü bekleyin.. (!).8/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 12 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top