Hesabım
    Yolda - Rüzgar geri getirirse
    Yolda - Rüzgar geri getirirse
    8 Nisan 2005 Sinemada | 1s 30dk | Dram
    Yönetmen Erden Kıral
    |
    Senarist Erden Kıral
    Oyuncular: Halil Ergün, İştar Gökseven
    Üyeler
    2,8 17 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Türkiye sinemasının medarı iftiharı Yılmaz Güney'in hayatından bir kesitin aktarıldığı bu yapımda tutuklu bir sinemacının çekemediği filmi için dış dünyadaki genç bir yönetmenle anlaşmasının üzerine kurulu bir öykü hayata geçiriliyor. O içerdeyken, özgür olan dışardaki filmi çekecek ve senaryosu bu mahkumiyetten kurtulacaktır. Yönetmen Erden Kıral'ın uzun yıllar üzerinde çalıştığı film, yaklaşık 25 sene önce Yılmaz Güney'le beraber çıktığı bir yolculuğun hikayesi.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Yolda - Rüzgar geri getirirse

    Yol Bozuk

    Yazar: Ali Ercivan
    Kendi adıma, Yılmaz Güney'i sadece filmlerinden ve bir bakıma sinemadaki ustası sayılabilecek Lütfi Akad'ın anlattıklarından tanırım. Bir dönem kendisiyle ortak bir çalışma içinde bulunmuş yönetmen Erden Kıral'ın Güney'i tasvir ediş biçimi elbette kendi açısından somut temellere dayanmakta olabilir. Fakat zaten ne derece iyi bir oyuncu olduğu tartışmaya açık olan Halil Ergün'ün Yılmaz Güney rolünde olduğu bir film, daha ilk andan seyircisini kaybetme riskini kabulleniyor demektir. Yolda, daha sonra Şerif Gören yönetiminde çekilmiş olan Yol filminin, senarist Yılmaz Güney tarafından ilk yönetmeni Erden Kıral'ın elinden alındığı dönemi anlatıyor. Fakat bunu birebir gerçeklere bağlı kalmadan, isimleri ve olayları kısmen değiştirerek yapıyor. Bu dönemde hapiste olan Güney'in başka bir hapishaneye nakli sırasında, kırgın genç yönetmen, eşinin peşine takılıp bu nakil sırasında ustasını izliyor
    Öneriler

    Son Haberler

    Kıral Mostra Yollarında
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    30 Temmuz 2005 Cumartesi

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    mahatma57
    mahatma57

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    17 Nisan 2005 tarihinde eklendi
    Yılmaz Güney"e dair bir şeyler söyleyen bir filmi izlememek olmazdı.. ben de önyargılarla gittim.. önyargılarım da değişmedi ama pişman da olmadım.. Erden Kıralın hala tamamlayamadığı hesaplaşmasından kaynaklanan sinemasal olana yaklaşımında eksikler, atlamalar, vb.. ama en büyük atlamayı başlangıçta, rol dağıtımında yapmış kanımca.. yani Yılmaz Güney rolünü Halil Ergün'e verirken..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Bulgaristan, Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top