Beşir’le Vals

12 kritik
19%
5 kritik
Sırala En yeniler- En çok eleştiri yazmış üyeler
- En çok takip edilen üyeler
potasyum
2 takipçi |
Onun 464 yorumunu gör
4 - Çok iyi
İzlediğim animasyonlar içinde çizgileri en keskin olanıydı.Kullanılan renkler,çizimler o kadar farklıydıki sanki animasyon değilde eti kemiği olan insanlar izliyormuşum gibi hissettim,atmosferi çok derindi,bunun üstüne müzikler ve gerçek bir trajedi eklenince soğuk bir duş etkisi yaratıyor.Çok etkileyici sahneleri vardı,hipodrom sahnesindeki atlar,filmin sonundaki kadınların yakarışları,kadınların ve çocukların ellerini kaldırıp kendilerini bekleyen katliama gitmeleri.Pek çok kişi tarafından kötülensede izlenesi bir yapım.
Eklenme Tarihi 11 Nis 2012, saat 16.59
Coyote-STARRK
Onun 12 yorumunu gör
4 - Çok iyi
ön yargı olmaksızın izlenirse gerçekten hoş bir olduğu kanısına varacaktır türk izleyicileri. ama eğer önyargılarından kurtulamayan bir izleyici kitlesi varsa, sinemadan uzak dursunlar :)
Eklenme Tarihi 18 Kas 2010, saat 14.43
Kurallara uymuyor ise tıklayın
Beşir’le Vals i gördünüz mü?
Eleştirimi yayınla
Eski Üye
2.5 - Eh işte
içerik tartışmasına girmek istemiyorum, ama mimiklere kadar bir animasyon filminde görmeye alışık olmadığımız derinik hakikaten çok çarpıcı. oyunculuk harika diye yazasım geliyor açıkçası. 6/10
Eklenme Tarihi 12 Kas 2010, saat 00.34
QURESMA-UGUR-TAZEGÜL
8 takipçi |
Onun 215 yorumunu gör
4 - Çok iyi
uğur tazegül..............................tolga_taze24@hotmail.comfilm hakkındaki yorumumFilmin neler anlattığına değinmeden önce teknik olarak bakmakta fayda var zira Beşirle Vals layıkıyla kült bir film. Bir canlandırma belgesel olan yapım animasyon, belgesel, biyografi, savaş, tarih ve dram türlerini aynı potada başarılı biçimde birleştiriyor. Bu yönüyle de türünün ilk ve - şimdilik- tek örneği. Her insanın geçmişinde hatırlamak istemeyeceği, unutup hafızasından silmek isteyeceği olaylar olabileceğinden yola çıkan film bu anlamda amacına fazlasıyla ulaşıyor. Yönetmen, senarist ve yapımcı Ari Folman Sabra-Şatila katliamını kendi gözünden bizlere sunarken, tercih ettiği - riskli- animasyon tekniğiyle bu riskin altından kalkabiliyor. Teknik olarak bu yol kullanılmasa yavan ve sıradan bir belgesel olabilecekken, folmanın başarısı sayesinde oldukça ilgi çekici bir hale bürünüyor film. DVD ekstrasında yer alan yönetmenle söyleşide de folman bu konu üzerinde duruyor ve bundan dolayı ilk etapta filme finansman sağlamakta oldukça sıkıntılar çektiğini belirtiyor. Kendisinin deyişiyle amacım sadece antimilitarist bir belgesel / film yapmak değildi... ayrıca filmin sonuna koyduğumuz - ki bu düşünce yapım aşamasının ilk etabından itibaren vardı- 70 saniyelik görüntülerle de bu yaşanılanların gerçekten yaşanmış olduğunu vurgulamak istedim gerçekten de filmin sonunda yer alan Lübnanlı kadınların ağıtlarıyla tüylerimizi diken diken eden görüntüler o dönemde yaşanılan olayların vahâmetini gözler önüne seriyor. Beğeniniz nasıl olursa olsun izlenmesi ve görülmesi gereken farklı bir deneyim Beşirle Vals.
Eklenme Tarihi 01 Kas 2010, saat 11.59
Nuwanda
6 takipçi |
Onun 284 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Bırakın ön yargıyı ve bu filme bir şans verin !İsrail yapımı diye,kendi ülkesini öven bir film olacağını düşünüpte izlemiyorsanız sizin sinemaya hiç saygınız yok demektir.Bu film çok cesurca tüm gerçekleri ayrıntılarıyla,kanıtlarıyla koymuş ve bunu yaparkende seyirciyi sıkmayan öğretici bir anlatım sunmuş.Bu yüzdende animasyon tekniği kullanılarak gerçekten yaşanmış bu olayları hatırlayan yönetmen,zihnindeki bu anıları animasyonla canlandırmış.Ki böylesi seyir zevki açısından çok daha iyi olmuş.Bunun yanısıra savaşın acılarının çok çabuk unutulduğunu göstererek dünya barışına sert bir eleştiri yapıyor.9/10
Eklenme Tarihi 07 Eki 2010, saat 15.42
yagmurguris
Onun 218 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Filmi televizyonda izledim. Zaman geçirmek için izlenebilecek ama uyuyup kalabileceğiniz derecede akıcılıktan yoksun. Daha vahşi bir gösteri beklerdim ama durgunluğu seçmiş yönetmen. 6/10
Eklenme Tarihi 02 Ağu 2010, saat 18.20
sarpcore
Onun 197 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Film harika bir animasyon görüntüye sahip.Bu tarzda bir görüntü olmasaydı dahamı etkili olurdu derseniz belki olurdu ama bence bu haliylede oldukça başarılı.Hayatında yaşadağı en önemli anları hatırlamaya çalışan Ari Folmanın geçmişe yönelik iz sürüşünü onunla beraber izleyip sonunda dehşet veren görüntülerle noktalıyoruz.İzlenmesi ve tarzıyla herkeze hitap etmeyebilir ama kesinlikle kayda değer.
Eklenme Tarihi 12 Eki 2009, saat 23.13
ill-key
1 takipçi |
Onun 209 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Filmi teknik açıdan beğendim sadece.. Ünlü bir ressamın tablosundan alınmış gibi canlı karelerden oluşuyor film.. Barındırdığı konu ise gerçekten insanlık ayıbı.. 10/7..
Eklenme Tarihi 08 Eyl 2009, saat 03.37
niobe1905
Onun 14 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Film farklı ve başarılı tekniğiyle animasyon filmleri içerisinde gerçekten dikkate değer ve izlenilmesi gereken bir film ama hepimizin bildiği bir takım gerçekler var. Teknolojinin yegane nimetlerinden rahatlıkla yararlanabilen, zaten Hollywoodı ellerinde bulunduran yahudiler için böyle bir filmi oluşturmak ve sonrasında da oscarı almak pek te şaşırtıcı değil.Ayrıca yorum yapan birçok arkadaşıma da katılıyorum. Film kesinlikle objektif olmamakla birlikte filmin vizyona giriş tarihinde de tam bir planlama var. İsrailin Sabra ve Şatila katliamından sonra en büyük katliamlarından birini gördüğümüz şu tarihte en son filistinli ve israilli iki bayan şarkıcının, barışa çağrı maksatlı düet yaptıkları eurovision parçalarıyla, aynı politikayı uyguladılar."There must be another vay"...
Eklenme Tarihi 26 Ağu 2009, saat 16.41
Onun 33 yorumunu gör
1 - Çok kötü
tarihin en utanç verici katliamındaki bilinen gerçekleri alenen çarpıtmaya çalışmış ve sonra da özür diler gibi bitirmiş filmi
Eklenme Tarihi 07 Tem 2009, saat 20.01
Filmle ilgili fikirlerin
İzlemek istiyor musun?
Evet
Hayır
İzledin mi? Puan ver

Kaydediyor…
Kaydedildi
Daha fazla yorum görmek istiyor musun?