Hesabım
    Dehşet Gezegeni
     Dehşet Gezegeni
    27 Temmuz 2007 Sinemada | 1s 45dk | Korku
    Yönetmen Robert Rodriguez
    |
    Senarist Robert Rodriguez
    Oyuncular: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Josh Brolin
    Orijinal adı Grind House: Planet Terror
    Üyeler
    3,3 715 Puanlama, 125 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    William ve Dakota Block, bir gece arka bahçelerinden gelen seslerle uyanırlar. Neler olduğunu anlamak için dışarı çıktıklarında karşılaştıkları manzara dehşet vericidir.

    Yaşanan bir patlama sonucu, ortalığa garip bir gaz yayılmıştır ve bu gazı soluyan insanlar, şiddet düşkünü canilere dönüşmüşlerdir. Giderek saldırganlaşan insanlar ortalığa dehşet saçmaktadırlar. Saldırılar sırasında bacağı kopan dansçı Cherry ve eski erkek arkadaşı Wray’nin de William ve Dakota’ya katılması ile birlikte olayların gizemini araştırmaya başlarlar.

    Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun iki film birden projesi olarak birlikte çektikleri Grindhouse’un Rodriguez yönetimindeki ikinci parçası olan Dehşet Gezegeni, eleştirmenler tarafından da başarılı bir çalışma olarak değerlendirildi. Özellikle Frank Miller uyarlaması Günah Şehri’nden sonra yönetmenin çalışmaları sinemaseverlerde büyük bir merak uyandırıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Dehşet Gezegeni

    Dehşet Gezegeni’nden Kaçış

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Eğer tür sinemasının kıdemli isimlerinden John Carpenter, Lloyd Kaufman’ın ucuz ve eğlenceli korku filmleri şirketi 'Troma' hesabına bir film çekseydi, herhalde ortaya aşağı yukarı Dehşet Gezegeni gibi bir film çıkardı. 'Grindhouse' projesinin geç gelen yarısı Dehşet Gezegeni bir Robert Rodriguez filminden çok eğlenceli bir Carpenter parodisi gibi duruyor. Quentin Tarantino, Grindhouse için çektiği Ölüm Geçirmez’in özellikle ikinci yarısında tam bir Tarantino eğlencesi sunmuştu; Rodriguez projenin ruhuna daha fazla sadık kalmayı tercih ederek katıksız bir istismar sineması örneği ortaya çıkarıyor. Bu anlamda eksiği yok fazlası var diyebiliriz, midesi hassas olanları şimdiden uyaralım.28 Hafta Sonra’nın politik göndermeleri ile iyice bir ciddiyet kazanan zombiler Dehşet Gezegeni’nde daha çok Troma gezegeninden fırlayıp gelmiş ıslak canavarlar olarak karşımıza çıkıyor. Gizemli kahraman, bi
    Dehşet Gezegeni Orijinal Fragman 1:30
    Dehşet Gezegeni Orijinal Fragman
    5.547 gösterim

    Ekstra Videolar

    En Seksi Zombi Avcıları 0:55
    En Seksi Zombi Avcıları
    4.000 gösterim
    Sinema Dünyasının En Sağlam Anneleri 1:25
    Sinema Dünyasının En Sağlam Anneleri
    3.854 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Tüm Zamanların En İyi Zombi Filmleri
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    6 Temmuz 2020 Pazartesi
    Korku Filmlerinin Gizemi Bozan Set Kareleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Ünlü korku filmlerinin korkutucu olmayan set karelerine göz atıyoruz.
    30 Mart 2019 Cumartesi

    Oyuncular

    Rose McGowan
    Rolü : Cherry
    Freddy Rodriguez
    Rolü : Wray
    Josh Brolin
    Rolü : Dr. William Block
    Marley Shelton
    Rolü : Dr. Dakota Block

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    Film baştan sona harika idi. Bu filmi ciddi ciddi korku filmi zannedenlere ve ona göre yorum yapanlarada helal olsun ne diyim yani...Tarantino bu. onun hiç ciddi bir film yaptığını gördünüz mü siz? film absürd-komedi türünden. bir çok aksiyon ve zombili filmlere gönderme var. filmde saçmalıklar olduğunu söyleyen arkadaşlara sesleniyorum; amaç zaten bu...
    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Mart 2008 tarihinde eklendi
    bunun bir başyapıt olduğunu iddia etmek filmden daha komik olur ancak tarantino nun ölüm geçirmez inin yanında bir başyapıt gibi durduğu da gerçek..
    delicewatt
    delicewatt

    Takipçi 244 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    iki filmi de izleyince bu adamların projeyi neden grindhouse adı altında tek bir seansta sunmak istedikleri daha net anlaşılıyor. bize gelene kadar maalesef böl parçala iki filme düşüyor ki abilerimiz daha bol para kazansın, olacak iş değil tabi bu. teker teker bakarsak filmlere, planet terror izleyene çok daha fazla seyir keyfi sunuyor. deathproof daha çok diyaloglarla ön plana çıkmıştı ama rodriguez’in filmi baştan ...
    Devamını oku
    kruvasan
    kruvasan

    Takipçi 134 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    Dün öngösteriminde izledim midesi kaldıranlar ve grindhouse kültürüne aşinalar için mükemmel bir başyapıt. Diğerleri içinse işkence olabilir absürdlük sevmeyen uzak dursun uyarayım

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Rodriguez ve Tarantino 2007 yılında çektikleri filmlerle ''istismar'' sinemasına saygı duruşunda bulunmuşlardı. Tarantino'nun yönettiği Death Proof (Ölüm Geçirmez) filmini eğlenceli olmasına rağmen yeteri kadar iyi bulmamıştım. Planet Terror (Dehşet Gezegeni) filmi ise -başrol oyuncusu Rose McGowan'ın da etkisiyle birazda- daha iyi bir film. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen iki filmde çabucak unutuldular ilginçtir ki. Gore ve istismar filmlerini sevenler bu iki filmide gönül rahatlığıyla izleyebilirler. Yönetmenlerin beklediği kadar çığır açan bir proje olmadı ''Grindhouse'' projesi belki ama 2000'li yıllara özgün yapımlar olarak farklılık kattıklarıda su götürmez bir gerçek.
    Back to Top