Hesabım
    Diriliş
     Diriliş
    27 Ağustos 2010 Sinemada | 2s 36dk | Dram, Korku, Gerilim
    Yönetmen Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
    |
    Senarist Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, Paul Vosloo
    Oyuncular: Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long
    Orijinal adı After.Life
    Üyeler
    2,8 140 Puanlama, 52 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kötü bir trafik kazası geçiren Anna (Ricci) kazadan sonra kendine geldiğinde gözlerine inanamayacaktır. Cenaze müdürü Eliot Deacon (Neeson) Anna'nın bedenini cenazeye hazırlamaktadır. Kafası karışan genç kadın paniğe kapılır. Korkmuş ve hala canlı halde olan Anna öldüğüne inanamaz. Deacon ise onun öteki tarafa intikal ettiğini düşünmektedir ve Anna'yı ölülerle iletişim kurabildiğine ve kendisine bir tek onun yardımcı olabileceğine dair ikna eder. Cenaze evinde mahsur kalan Anna'nın Eliot dışında şansı yoktur. En derinlerdeki korkularıyla yüzleşip, kendi ölümünü kabullenmek durumunda kalmıştır. Fakat Anna’nın yastaki erkek arkadaşı Paul (Long), Eliot'ın göründüğü gibi biri olduğuna dair çekincelidir. Cenaze töreni yaklaştıkça Paul da rahatsız edici gerçeği çözümlemeye başlar. Ancak bunun için çok geç olabilir çünkü Anna çoktan öbür dünyaya geçişini tamamlamaya başlamıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Diriliş

    Diriliş

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Bazı filmleri her seyredişimde bir zamanların TV fenomenlerinden Twilight Zone/Alacakaranlık Kuşağı’nda anlatılan hikayeler geliyor aklıma... Oldukça sürpriz hikayelere ve finallere sahip bu serinin kısa süren bölümleri, ağızda epey fantastik bir tat kalmasına yol açıyordu ve Diriliş gibi filmler sayesinde anlıyoruz ki bu 'kısa' olma durumu meğer bu tarz öyküler için aslında çok gerekliymiş!Diriliş, bir korku filmi sever için aslında çok cazip duruyor. Ortada öldüğü şaibeli genç ve güzel bir kadın, onun ölümünü kabullenemeyen ve bu işte bir bit yeniği arayan nişanlısı ve Araf’ta kalmış ölülerle konuştuğunu iddia eden tuhaf bir cenaze hazırlayıcısı var. Filmin sorusu da güzel; Anna gerçekten öldü mü yoksa öldüğüne mi inandırılmaya çalışılıyor!Fakat izleyicisini her 5 dakikada bir ters köşe yapmak niyetinde olan Diriliş’i izlemek, asap bozucu yavaş anlatımına rağmen epey yorucu olabiliyor.

    Fragmanlar

    Diriliş Orijinal Fragman 2:12
    Diriliş Orijinal Fragman
    14.133 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Christina Ricci
    Rolü : Anna Taylor
    Liam Neeson
    Rolü : Eliot Deacon
    Justin Long
    Rolü : Paul Coleman
    Chandler Canterbury
    Rolü : Jack

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    12 Ekim 2010 tarihinde eklendi
    Beyaz perde yorumcuları hiç bir filme iyi dememiş ki buna desin... bu film baştan sona harika. ilginç konusu ve size verdiği mesaj! hayatınızı yaşarken yaşayan ölü olmayın.
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    19 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    Bu kadar kötü yorumdan sonra izlemeden önce korkmuştum ama beklentilerimin üstünde çıktığını söyleyebilirim.İsmi zor yönetmen merak duygusunu filmin sonuna kadar canlı tutmayı başarıyor.Rolüne ''cuk oturan'' Liam Neeson ve Christina Ricci de her zamanki gibi çok iyiler.Anna'nın ölü olup olmadığının filmden sonra bile hala tartışılıyor olması aslında filmin kalitesiyle ilgili bir fikir veriyor.
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    11 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Beklediğimden çok daha fazlasını bulduğum bir film..Seneryosu ve mantığı gerçekten harikulade..Çok iyi düşünülmüş..Film hakkında konuşulacak çok şey var aslında ama izlemeyenlere saygısızlık olmasın.Ayrıca filmdeki mantığı daha iyi anlayabilmeniz ve kafanızda soru işaretleri kalmaması adına replikleri çok iyi takip etmenizi öneririm.
    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

    Takipçi 402 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    31 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Etkileyici ve güzel bir konu işlenmiş, oyunculuklarda güzeldi, bence güzel bir film.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 4 500 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • trndry
      Anna ölü mü diri mi anlaşılmıyor. Elliot iyilik mi yapıyo kötülük mü ve niye yapıyo belli değil. Konu biraz havada kalmış açıkçası sonu hiç beklediğim gibi çıkmadı. vasat diyorum.
    Back to Top