Yumurta
    •     36% - 47 kritik
    •     27% - 35 kritik
    •     0% - 0 kritik

En yeniler
    • En çok eleştiri yazmış üyeler
    • En çok takip edilen üyeler
    zgrklck
    zgrklck

0 takipçi | Onun 10 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

ben bu tür filmleri acımasızca eleştiren arkadaşları anlayamıyorum ne olmalı her film de kötü iyiyi kovalasınmı hepöi aynı olsun zaten bunu çeken adamda bu filmi kimlerin izleyeceğini bile bile çekiyo.kervanlar yürüyo kısaca

Eklenme Tarihi 22 Nis 2011, saat 21.16
    Eski Üye
    Eski Üye

4 - Çok iyi

sonbahar filmini daha önce seyrettiğim için sanırım benzeri duyguları yaşadım.. tarkovsky kadar olmasa da aynı yoğunlukları ve içe dönüşleri taşıyan bir film yumurta. nejat işleri de ilk kez bu kadar başarılı ve içten bir oyunculuk performansı içinde buldum.9/10

Eklenme Tarihi 13 Mar 2011, saat 00.14
    Yumurta i gördünüz mü?
    filmhastası
    filmhastası

7 takipçi | Onun 680 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

bumu şimdi sanat film :( ya "sanat" denilen şeyin daha ne anlama geldiğini bile bilmiyenlerin böle saçma işlere niye kalkışırki. rezalet 10/1

Eklenme Tarihi 27 Oca 2011, saat 15.15
    velnmt
    velnmt

1 takipçi | Onun 43 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Semih Kaplanoğlunun Yusuf Üçlemesinin ilki olan Yumurta, bir hikayenin sondan başa anlatıldığı ilk film. Bu bakımdan diğer filmleri izlemediğim için Üçleme ile ilgili konuşmak erken. Ancak Yumurta ile ilgili bir şeyler denebilir. Meleğin Düşüşüne göre hikaye bakımından daha flu bir film olmuş. Film sessizce bir şeyler anlatma gayretinde. Yalnızlık, ayrılış, dönüş, bağların kopuşu vs. Filmde bir yerde "Ankaradayken her şey özlenir." diyor İstanbullu Yusuf. İstanbuldan Ankaraya, taşradan Ankaraya bakınca Ankaranın karası görünüyor herhal. Filmde görüntüler kadar sesler de ilgi çekici. İlk sahnedeki yaşlı kadının yürüyüşünde arka planda derinden gelen sesler ve filmin son sahnesindeki yağmur sesleri etkileyiciydi. Filmle ilgili yorumlara değinmeden geçmek olmayacak. Öyle eğlenceli ki gülmek ağır kaçıyor.Genelde izleyiciler sıkılmış filmden, mektepte öğretilen sıkıcı giriş, gelişme, sonuç kompozisyonuna alışıklar için zor elbet. Bir hikaye dört başı mamur anlatılmayınca zahmet buyurup kim düşünecek, anlamaya çalışacak. Filmlerde size her şeyi ince ince düşünülmüş hikayeler sunulacak siz de sadece izleyeceksiniz, beğeneceksiniz, ne anlatılıyorsa ne bir eksik ne bir fazla, sadece anlatılanı anlayacaksınız. Edilgen, koltuklarınızda hoşça vakit geçireceksiniz. Yalnızlığı, kopuşu, dönememeyi iki arada kalmayı anlatmaya çalışan biri bunu sizin alışık olduğunuz formatta nasıl yapacak? Yazık ki bu yumurtadan sizin için civciv çıkmıyor. Başka eğlenceye...

Eklenme Tarihi 19 Ara 2010, saat 13.46
    throughout
    throughout

1 takipçi | Onun 339 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

reha erdem, yeşim ustaoğlu, nuri bilge ceylan, zeki demirkubuz gibi sanat filmleri çeken yönetmenleri sevdiğim halde semih kaplanoğlunun tarzını sevdiğimi söyleyemem.. en azından 2 filmini izlemiş biri olarak.. meleğin düşüşü çok sıkıcıydı.. yumurta o kadar kötü değil ama bu filmden de yeterince zevk almadım yeterince etkilenmedim.. en fazla 6/10.. inşallah altın ayı ödüllü bal filminden etkilenirim

Eklenme Tarihi 25 Kas 2010, saat 21.52
    Alper Tosun
    Alper Tosun

0 takipçi | Onun 8 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

İzlemeye karar verdiğim halde 15 dk kadar dayanabildiğim film. Bundan daha sıkıcı bir film görmedim. Neden hep en sıkıcı filmlere ödül veriyoruz ki? Biraz da halkın beğenisine saygı gösterin. Tarlanın bir ucundan yürümeye başlıyor, diğer ucuna geliyor, ben sanıyorum ki bişeyler olacak, hayır! hiç bir şey olmuyor, başka sahneye geçiyor... Kesinlikle puanım 1/10

Eklenme Tarihi 23 Eki 2010, saat 23.37
    nilelune
    nilelune

1 takipçi | Onun 6 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

izlediğim en sıkıcı filmdi.ödüllü film diye izleyip yanıldım.filmin sonuna kadar belki bişey olur diye bekleyip de hiç birşey olmayan bir film.sinema salonundan çıkan herkesin bu neydi şimdi öff pöfff şeklinde yorumlarını duydum.ödüllü film sevenlere bişeyler ifade edebilir belki.

Eklenme Tarihi 13 Eki 2010, saat 17.59
    siyahönlük
    siyahönlük

0 takipçi | Onun 14 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

kabul edelim ki özel bir film..herkesin beğenmesini beklemek komik olurdu zaten..ama dikkatli bakan,sinemanın çok daha farklı anlamlar taşıdığına inanan biri için beğenecek çok yanı var bu filmin..ben semih kaplanoğlunun,nuri bilge ceylanın,zeki demirkubuzun filmlerini sait faik abasıyanıkın Durum hikayalerine benzetiyorum..onlar da durum filmi yapıyor..ve iki durum sanatından da aynı lezzeti alabiliyorum..

Eklenme Tarihi 09 Ağu 2010, saat 15.23
    ideyme
    ideyme

0 takipçi | Onun 2 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

filme boş diyen arkadaşlar çok amerikan filmi seyredip bolca aksiyona alışık olduğundan bu yorumlar normal.bir kere bu film bir 3leme.yusufun hikayesi.öyle tek bir film izleyip karar vermek saçma.dikkat ederseniz filmde hiç müzik yok.oyuncu sana duyguyu verdi verdi veremedi kaldır çöpe at.diğer filmlerde olduğu gibi seyirciye bakın burda gerileceksiniz burada tırsacaksınız buralar romantik gibi dayatmaları yok.hayatın içinden görüntüler.bence mutlaka izlenmesi gereken bir film

Eklenme Tarihi 04 Ağu 2010, saat 00.03

5.0 : Başyapıt
    Kaydediyor…
    Kaydedildi
    Eleştiri
    Daha fazla yorum görmek istiyor musun?
     Facebook'ta Beyazperde'nin hayranı olun.