Orjinal Cinayet(ler)
    •     27% - 43 kritik
    •     50% - 81 kritik
    •     23% - 37 kritik

En yeniler
    • En çok eleştiri yazmış üyeler
    • En çok takip edilen üyeler
    murtis2005

l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

23 takipçi | Onun 2089 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Yavaş ilerleyen bir temposu vardı filmin ama iki şahane aktörü, bir filmde, birlikte görmek pek mümkün olmuyor...

Eklenme Tarihi 15 Kas 2010, saat 15.14
    Kurallara uymuyor ise tıklayın
    Orjinal Cinayet(ler) i gördünüz mü?
    strength
    strength

0 takipçi | Onun 17 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

daha ilk cinayette katil budur dedim.çok klasik bi senaryo.filmde sıkıyor insanı.böylesine iki büyük oyuncu böyle bir filmde buluşmuş ona yanarım.10/6

Eklenme Tarihi 23 Eki 2010, saat 01.48

0 takipçi | Onun 26 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

nedense bu tip filmlerin atmosferi hep çok hoşuma gitmiştir(88 dakika, bu vb).Birçok insan gibi Al Pacino ve Robert De Niro hayranıysanız film daha çok hoşunuza gidebilir. İnsanların büyük isimlere bakıp, kendilerini şartlandırıp, sinemaya gitmeleri sonra da filmden memnun kalmamaları o filmin kötü olduğu anlamına gelmiyor. hele burada ya da Imdb de falan 0 puan alsın önemli değil.Orjinal Cinayetler zaman ilerledikçe değeri artacak bir film.Orada insanlar filmi bir düşünce takımıyla,senaryo aşamasında zıt düşünceleri bir araya getirebilerek bir proje olarak yapıyorlar, yani sinema yoluyla insanlarla iletişime geçmeye çalışıyorlar, yerel şartları birebir yansıtmaya çalışıyorlar.Sinema orada bir araç.Bizimkiler gibi özenti fimler yapıp (her dalda) insanlar izlemeyince ya da beğenmeyince sen ne anlarsın sanattan havasına bürünmüyorlar.bizim burada birçok yapımcı bileğinin hakkıyla sinema sektörüne giren insanlar değiller.Geçmişleri ve maddi birikimleri olan insanlar, Türk sinema sektöründe yavaş yavaş yükselme durumu pek az kişide görülür ancak bu filmde bir Al Pacino vardır mesela zamanında ufak işlerde bile çalışmıştır bir şeyler görmüştür geçirmiştir o yüzden bu gibi filmlerde(hatta her filmde) abartısız oynar, olduğu gibidir, bir Robert De Niroyu görüyoruz gene filmde.Filmin sonuna kadar adamcağızı yargılıyoruz.Ancak sonu pek umduğumuz gibi olmuyor.Ben sevdim siz de sevin demiyorum fakat film ağır eleştiriyi haketmiyor bence.Ben beğendim 10/8. Kusursuz değil ama kendi emsalleriyle kıyaslamak gerekir, insan filmi izlerken hangi ruh haliyle izledi onu da düşünmeli bence.Kendimizi şartlandırmanın ya da beklenti oluşturmanın bir anlamı yok.Harika bir film.. Tavsiye ederim..

Eklenme Tarihi 10 Eki 2010, saat 05.53
    zafer-calayoglu
    zafer-calayoglu

1 takipçi | Onun 242 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

'çaylak' - 'büyük hesaplaşma' - 'testere' filmlerinin aynısı olduğunu söylesek herhalde fazla abartmamış oluruz. ben filmi izlerken yapmış olduğum tahminlerin çok azı gerçekleşmedi ve bu yüzden filmi çok okunur buldum.oyunculuklara gelince abartılacak bir performans yok ve filmi sıkıcı kılan ise aynı ses düzeylerinde oynamaları yani tansiyon yükselmediği için sesler aynı tonda ve bu insanı uyuşturuyor.fazla seçeneğiniz olmadığında izlemenizi tavsiye edebileceğim bir film10/3

Eklenme Tarihi 12 Nis 2010, saat 19.44
    bdemirag
    bdemirag

0 takipçi | Onun 1 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

film kötü.. iki ünlü oyuncunun ismi kullanılmış.. onlara da bu filmde oynamak yakışmamış.. izlemeyin kötü.. hele bütün film boyunca alttan gelen müzik insanın sinirlerini bozuyor..

Eklenme Tarihi 21 Şub 2010, saat 14.49

temxy
    temxy

0 takipçi | Onun 2 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

filme kötü yorum yapanlara söylüyorum siz böyle filmlerle aklınızı karıştırmayın recep ivedik izlemeye devam edin arkadaşlar :)

Eklenme Tarihi 05 Şub 2010, saat 02.48
    dunyaek
    dunyaek

0 takipçi | Onun 15 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

film afişine baktığınız da "de niro" ve "pacino" yazılarının puntolarının filmin isminden büyük olduğunu görüyor olmalısınız

Eklenme Tarihi 29 Oca 2010, saat 00.13
    nskmourinho
    nskmourinho

3 takipçi | Onun 953 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

Filmi izlemeden önce o kadar kötü yorumlar okudum ki elim bir türlü izlemeye gitmemişti ama izlediğimde o kadar da kötü bir film olmadığını gördüm.Tamam al pacino ve de niro diyince beklenti yüksek ama sıkılmadan izlenecek bir polisiye gerilim 6/10

Eklenme Tarihi 28 Oca 2010, saat 11.39

5.0 : Başyapıt
    Kaydediyor…
    Kaydedildi
    Eleştiri
    Daha fazla yorum görmek istiyor musun?
     Facebook'ta Beyazperde'nin hayranı olun.