Hesabım
    Eve Dönüş
    Eve Dönüş
    3 Kasım 2006 Sinemada | 1s 45dk | Dram
    Yönetmen Ömer Uğur
    |
    Senarist Ömer Uğur
    Oyuncular: Sibel Kekilli, Memet Ali Alabora, Savaş Dinçel
    Üyeler
    3,7 582 Puanlama, 104 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    12 Eylül faşizminin tüm toplum kesimlerine birden ne kadar zarar verdiğini anlatan en iyi örneklerden birisi de Eve Dönüş adlı bu cesur yapım. Apolitik Mustafa ve karısı, siyasetten ve toplumsal olaylardan uzak, almış oldukları televizyonun taksidini ödemek için günlerce mesaiye kalmak zorunda oldukları yoksul bir yaşam sürmektedirler. Gece yarıları sokaklardan gelen çatışma sesleri, her gün birbirlerini öldüren sağcı ve solcu gençler ya da fabrikadaki sendikal çalışmalar ile hiçbir alakaları ve ilgileri yoktur. Bir sabah darbe haberleri ile uyandıklarında, bu haberin onlar için sokaklardaki çatışmaların durmasının ötesinde bir anlamı yoktur. Hatta Mustafa, o dönemdeki bir çok yurttaş gibi durumdan memnun bile olmuştur çünkü artık güvenlik sağlanmıştır. Ama bir gece ansızın hiç beklemedikleri bir şekilde, Şehmuz kod adlı bir siyasi sorumlu olduğu gerekçesi ile evleri basılıp tutuklanınca Mustafa, hayatın hiç de siyah ve beyaz gibi net ayrımlarla çizilmemiş olduğunu görecektir. 'O gün batımında karanlığın bu kadar uzun süreceğini' hiçbiri bilmiyordu. 12 Eylül askeri darbesi üzerine şimdiye kadar yapılmış belki de en ’sert’ film olan Eve Dönüş, dönemin acılarını bizzat yaşamış bir yönetmen olan Ömer Uğur imzası taşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Eve Dönüş

    Biraz Cesaret Lütfen...

    Yazar: Ali Ercivan
    Bir sanat eseri söz konusu olduğunda, bizleri yanılgılara düşürebilecek çok sayıda tuzak var. Önemli bir konu üzerine yapılmış bir filmle karşılaştığınızda, içeriğin gözünüzü boyaması pekala mümkün. Eve Dönüş, 12 Eylül süreci hakkında yapılmış ilk film değil ama uzun zamandır bu konuya doğrudan değinen tek film. Ömer Uğur'un yıllardır gerçekleştirmeye çalıştığı proje, izleyicinin söz konusu dönemde neler yaşandığını anlamasını sağlıyor ama yaşananların dehşetini hissetmemizi ya da en basitinden görmemizi sağlayamıyor.Hiçbir politik kimliği olmayan, kendisi çocukluktan kurtulamamışken aile geçindirme sorumluluğu altına girmiş Mustafa karakteri, nereden geldiği kolaylıkla tahmin edilen bir asılsız ihbar neticesinde gözaltına alınır ve sol örgütlerle ilişkide olduğu varsayımıyla türlü işkenceye uğrar. Bu sırada karısı da dışarıdaki yaşam koşullarına karşı direnmektedir. Şüphesiz, 12 Eylül d
    Öneriler

    Son Haberler

    Dönem Filmlerine Dönüş
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    28 Ağustos 2006 Pazartesi

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    ızlenılmesı gereken onemlı fılmlerden bırısı halıne gelmıss mutlaka ızleyın
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    21 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    Ben o yılları yaşamadığım için bilemem fakat böyle filmlerden görerek gerçekten acı gerçekleri öğrenmiş oluyoruz.Oyunculuklar iyiydi.Aslında herkesin izlenmesi gereken bir film gerçeklerin bilinmesi açısından.İyi seyirler.
    yenilige-dogru
    yenilige-dogru

    Takipçi 176 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    18 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    izlediğim ve gerçekten etkilendiğim en iyi türk filmlerinden biriydi.yürek burkan bir hikaye.gerçeklen gözler önüne seriliyor.alaborayla birlikte kekilli de oldukça başarılı.
    dawson-creek7
    dawson-creek7

    Takipçi 93 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    bu film hakkında güsel şeyhler duydum umarım gercek anlamda beyaz perdede turk sineması icin we biz izleyiciler icin TAŞ gibi bi film cıkar...eehh fazla bişeyde kalmadı zaten filme hadi hayırlısı...bu arada filme ilk yorum yazanlardanım sanırım tuhaf bi duyguymuş bu bea:P :)

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top