Hesabım
    Korku Gecesi
     Korku Gecesi
    23 Eylül 2011 Sinemada | 2s 0dk | Komedi, Korku
    Yönetmen Craig Gillespie
    |
    Senarist Marti Noxon
    Oyuncular: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette
    Orijinal adı Fright Night
    Basın
    2,3 2 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 62 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Charlie Brewster (Anton Yelchin) lisede popüler bir öğrencidir ve herkesin imrendiği seksi bir kız arkadaşı vardır. Charlie, kendisini çok sevmesine rağmen en yakın arkadaşı Ed’i bile (Christopher Mintz-Plasse) umursamaz hale gelmiştir. Fakat sıradan bir insan gibi gözüken komşuları Jerry (Colin Farrell) ile tanışması onun için hiç iyi olmayacaktır.

    Başlarda harika biri imajı çizen Jerry'deki tuhaflığı ne annesi (Toni Collette) ne de arkadaşları fark eder. Charlie gitgide garip şeylere şahit olukça, Jerry'nin kendi mahallelerinde av peşinde olan bir vampir olduğunu keşfeder. Ama buna kimseyi inandıramaz, şimdi kendi yöntemleriune biraz da yardım karatarak bu vahşi vampirin icabına bakacaktır...

    Chucky'nin yaratıcısı Tom Holland'ın yönettiği orijinal Korku Gecesi'nin yeniden çevrimi olan filmde vampir Jerry rolünde Colin Farrell'ı, Charley rolünde Anton Yelchin'i seyrederken, anne rolünde United States of Tara'da harikalar yaratan Toni Collette yer alıyor. Yönetmenliğini, 'Lars and the Real Girl' ile iyi bir iş çıkaran Craig Gillespie'nin yaptığı film, yurt dışındaki eleştirmenlerden iyi not almıştı.

    Orijinal filmde ise korku filmlerinin hastası olan Charley'nin, mahalleye yeni taşınan komşusunun vampir olduğunu keşfetmesinden sonra yaşananları eğlenceli bir şekilde anlatıyordu. Holland'ın filmi vampir kültüne absürd, komik öğelerle süslenmiş ters bir bakış atıyordu...

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Korku Gecesi
    Yazar: Kaan Karsan
    Sinema seyircisi maalesef öyle bir refleks kazandı ki, artık "yeniden çevrim" söz öbeğini duyduğumuz anda Hollywood'daki yaratıcı üretim sıkıntısını iliklerimize kadar hissedip, Hollywood yapımcılarının vakt-i zamanında zaten fazlasıyla saygı görmüş eserleri daha ne kadar sağabileceklerini sorgular olduk. Filmleri izlemeye giderken yanımızda taze ördüğümüz önyargı duvarlarını da götürüyoruz. Bu kez karşımızda Tom Holland'ın 1985 yapımı vampirli kültü "Fright Night"ın 'remake'i var.İlk filmi Gerçek Sevgili (Lars and the Real Girl) ile kucak dolusu ödül toplayarak festival festival gezen, hem eleştirmenlerden hem de seyirciden yıldızlı pek iyileri toplayan yönetmen Craig Gillespie'ın şaşırtıcı bir manevrayla B tipine çok yakın duran ve sinemanın eğlencesine odaklanan bir yola sapması aslında oldukça ilginç. Fakat sanırım daha da ilginç olan şey, Beden Öğretmeni Bay Woodcock (Mr. Woodcock)
    Korku Gecesi Altyazılı Fragman 2:28
    Korku Gecesi Altyazılı Fragman
    8.042 gösterim

    Ekstra Videolar

    Korku Gecesi Orijinal Video klip 2:23
    Korku Gecesi Orijinal Video klip
    94 gösterim
    Korku Gecesi Orijinal Video klip (2) 1:14
    Korku Gecesi Orijinal Video klip (2)
    75 gösterim
    Korku Gecesi Orijinal Video klip (3) 1:17
    Korku Gecesi Orijinal Video klip (3)
    86 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    En İyi Cadılar Bayramı Filmleri
    Haberler - Özel Dosyalar
    31 Ekim 2023 Salı
    Million Dollar Arm Filminin Vizyon Tarihi Kesinleşti!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Baş rolünde Jon Hamm'ın yer aldığı Million Dollar Arm filminin vizyon tarihi kesinleşti!
    3 Şubat 2014 Pazartesi

    Oyuncular

    Anton Yelchin
    Rolü : Charley Brewster
    Colin Farrell
    Rolü : Jerry Dandrige
    Toni Collette
    Rolü : Jane Brewster
    David Tennant
    Rolü : Peter Vincent

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Rollercoaster
    Rollercoaster

    Takipçi 382 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    Bana tarz olarak 90'lar sinemasini hatirlatti,soft komedi ve rahatsiz edici olmayan gerilim.Artik bu tip filmler pek yapilmiyor.Otomobildeki takip sahnesi gerçekten görülmeye deger...6,5/10
    sinema
    1 ziyaretçi
    5,0
    28 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Hafta sonu eglencesi olarak seyredebilecek bir film oldugunu söyleyebilirim. Collin Farrel'in mizahi oyunculugu vampir kisiliginde farkli bir etki birakmis.
    Aysu Gokova
    Aysu Gokova

    Takipçi 157 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    güzel bir yeniden yapim vampir filmi , vampir evet yanlis duymadiniz digerlerinin oldugu gibi yeniden yapilmasi 27 sene sonra bile gereksiz olan bir film
    bibi g.
    bibi g.

    126 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Colin Farrel 'in bu filmde ne yaptigini gerçekten anlamadim ama onun disinda iyi filmdi

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Hindistan
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 17 000 000 $
    Yeniden çevrim Fright Night
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • zgrklck
      FILM IYIYDI BI SEKILDE BIRAKTIRMIYO KENDINI TÜRÜ SEVENLERE İDEAL
    • greendestiny
      orjinali berbattı aptal bir filmdi komedi olarak insanı snir eden aptallıklar vardı buda ondan aşağı kalmaz..böyle başarısız bir filmin neden böyle bir yeniden çevrimi yapılır anlamadım...günümüzdeki vampi filmlerini hiçmi izlemediler orjinal filmin makyajının neredeyse aynısını kullanmışlar. vakit kaybı
    • Henna Calimero
      begenmedim dalga geçiyormuş gibi geldi filmi birtürlü ciddiye alamadım:)
    • myparmaksiz
      Gayet iyi bir film
    • sekegu
      Fragmanı izlediğimde ciddi bir gerilim - korku filmi izleyeceğimi düşünmüştüm.Ancak filmi sinemada izlediğimde çok daha güzel bir komedi - macera hafifte gerilim filmi ile karşılaştım.Orijinal filmi izlemedim.İzleyenlerin çoğu bu "yeniden çevrim" den şikayetçi.Ben değilim.Çünkü bir yeniden çevrim güzel çevrilmişse izlemeye değer.Bu filmde güzeldi.Örnek Sean Bean'in başrolünü oynadığı 2007 yapımı otostopçu da harika bir yeniden çevrim.Peki Korku gecesinin eksikleri yokmuydu?Belki yeterince ciddi değildi üstelik filmin sonunda vampire dönüşmüş olan herkesin tekrar insan dönüşmeside oldukça mantıksızdı , ancak benim fikrim film çok güzel ve izlemeye değer ben çok eğlenceli 2 saat geçirdim , gece seanslarına gitmenizi tavsiye ederim :)
    • ?eyhmus Arkan
      Fright night'ın eski versiyonunun devamı var part 2 diye.Bu filmde tutulursa devamı gelir diye düşünüyorum.
    • MojoRising
      Filmin asıl sorunu karakterlerindeki derinlikten daha çok, karakterlerin eğlenceli olamaması. Mesela South Park çizgi filmindeki Kenny, Felekten Bir Gece'deki Alan, Scooby Doo falan da içi boş karakterlerdir. Ama eğlencelidirler. Bu filmin sorunu işte tam bu. İçi boş ama eğlenceli olmayan karakterleri. Bende filmin amacının eğlendirmek, filmin de ''popcorn filmi'' olduğunun farkındayım. Ama ben ''patlamış mısır sineması'' na göre bile zayıf buldum filmi. Tabii ki bu benim kişisel fikrim. Filmi beğenen arkadaşlara saygı duyuyorum. Berbat, çok kötü bir film olduğunu da söylemiyorum son olarak. Sadece beklentilerimin oldukça altında kaldı film.
    • ?eyhmus Arkan
      Evil dead'teki karakterlerinde de çok derinlik yoktu ash haricinde Bu bir remake filmi popcorn filmi zeka mantık bu tür filmlerde aranmaz drama filmi değil ki buMutlaka izleyin 3d olarak hem de bazı sahnelerde 3d sizi öyle bir içine çekiyo ki anlatamam
    • MojoRising
      Arkadaşlar korku-komedi sinemada 80'li yıllarda ortaya çıkıp zirve yapmış bir türdür. Bu türün ustası Sam Raimi (Örümcek Adam filmlerini yöneten Sam Raimi evet) ve türün en iyi filmi de yönetmenin ''Evil Dead 2'' filmidir. O filmi izlediğinizde korku-komedi'ye olan nefretiniz, hayranlığa dönüşecek emin olun. ''Korku Gecesi'' ise son zamanlarda izlediğim en kötü filmlerden birisiydi. Filmle ilgili uzun bir eleştiri yaptım, yukarından okuyabilirsiniz. Burada da birkaç satırla bahsetmek gerekirse zeka yoksunu senaryo, şaşırtıcılıktan uzak olay örgüsü, yapay, içi boş karaktercikler. Filmin 3D kısmı ise birçok filmdeki gibi para tuzağı işlevini görüyor.
    • blogger-yazar
      korku ve komedi sanki acı ile tatlıyı birleştirdiklerini ve sizin bunu yediğinizi düşünün eğer tadı hoşunuza gidiyorsa yemeğe devam edin ama birbirinden apayrı uç noktalar ve ikiside filmde mevcut nitekim beklediğim gibi bir filmdi kötü olduğunu biliyordum ama çıkınca filmden şunu anladım bu film kötünün de kötüsü. Buna verilen paraya acırım gidin o paraya karnınızı doyurun dünyada o kadar açlıktan ölen çocuklar varken sırf zevk için keyif için bu filme para vermeyin. Bedava bile izleyin deseler durun 2 kere düşünün ondan sonra karar verin bakın benden söylemesi seçim sizin.
    • ?eyhmus Arkan
      Film çok güzeldi tavsiye ederim david tennant'a bayıldım müthişti 3d olarak izleyin yalnız sonunu pek beğenmedim.10/8
    • Berk Mutlu
      Film hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim gitmek isityorum 3D olarak gelmiş bizim burdaki sinamaya değer mi sizce zaman ayırmaya ?
    • enigma-2
      david tennantı izlemek harika olacak :)
    Back to Top