Hesabım
    Utanç
     Utanç
    20 Haziran 2008 Sinemada | 1s 21dk | Dram
    Yönetmen Hana Makhmalbaf
    |
    Senarist Marziyeh Meshkini
    Oyuncular: Nikbakht Noruz, Abdolali Hoseinali, Abbas Alijome
    Orijinal adı Buddha Collapsed Out of Shame
    Üyeler
    3,9 116 Puanlama, 20 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    San Sebastian'da Jüri Özel Ödülü, Roma'da ise Unicef Özel Mansiyonu'na lâyık görülen, amatör oyuncularla çekilen film Bamyan'da geçiyor ve altı yaşındaki Baktay'ı takip ediyor. Baktay'ın tek isteği okula gitmektir, ancak bu yolda, yoksulluk ve savaş oyunları oynayan oğlanlar gibi çok güçlü engelleri aşması gerekecektir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Utanç

    Utanç

    Yazar: Melis Zararsız
    Belki bin yıldır Bamyan vadisinde yer alan, binlerce Budist'in ziyarete geldiği Buda heykeli, Taliban'ın dinamitleriyle 2001 yılında yıkılmıştı. İranlı sinemacı ailenin en küçük üyesi Hana Makhmalbaf, filmini Afganistan'ın orta kesiminde, Kabil'in kuzeybatısında yer alan Bamyan'da çekmeye karar verir. Filmin orijinal adı "Utancından Yıkılan Buda", Hana'nın babasının bir sözü üzerine şekillenmiştir. Taliban dinamitleriyle yıkılmış olsa da, o bölgede varolan vahşete tanık olan Buda'nın, aslen utancından yıkıldığı gibi bir metafor yapar baba Makhmalbaf. Utanç adlı bu film de böylece Hana'nın kafasında iyice şekillenir.Oyuncularını Afganistan'da yaşayan yüzlerce çocuk arasından seçen Hana, filmde hiç profesyonel oyuncu kullanmamış. Buna rağmen özellikle filmin başrolündeki küçük kızın başarısı gerçekten görülmeye değer. Yakın plan, elde kamera ile çekilmiş sahneler, karakterlerle özdeşleşme

    Fragmanlar

    Utanç Orijinal Fragman 2:28
    Utanç Orijinal Fragman
    3.296 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Nikbakht Noruz
    Rolü : Bakhtay
    Abdolali Hoseinali
    Rolü : Taliban Child
    Abbas Alijome
    Rolü : Abbas

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    MİRKWOODLULEGOLAS
    MİRKWOODLULEGOLAS

    Takipçi 69 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    kontast görüntüleri ve kamera kullanımı nedeni ile görüntü yönetmeninin bir dahi olduğunu düşündüm. kızın üzerindeki her soluk şeye meydan okuyan yeşil elbise, renkli bidonlar gibi minik şiirsel ayrıntılar, senaryo ve oyunculukla başarılı bir film..
    mrs-durden
    mrs-durden

    Takipçi 350 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    17 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    harika bir film başka ne söylenir bilmiyorum filmin bu kadar düşük puan alması çok üzücü kesinlikle puana aldırış etmeyin bu filmi herkes izlemeli anlatılmak istenenin bu kadar sade fakat bu kadar etkileyici olduğu film sayısı çok nadirdir hele bir de filmde anlatılanların gerçek olduğunu düşünmek daha da etkileyici film bitti fakat sahneler hala gözümün önünde hele o kızın bakışları ve sevimliliği
    mehmeterhanucarr
    mehmeterhanucarr

    Takipçi 286 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    17 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    dün cnbc e de izlediğim bir başyapıt. o küçük çocukların fakirlikten yoksulluktan o küçücük yaşta nasıl yaşlı gösterdikleri çok dokunaklı gerçekten. puanı neden bu kadar düşük bir anam veremedim en az 8.5 olması gerekir.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    kötü puanını hak etmeyen filmlerden biri daha.bir kere konu gerçekten ilgi çekici ve izlenmeye değer,zaten oldukça kısa bir film olduğu için de sıkılmaya vakit bile bulamıyorsunuz diyebilirim,ki zaten uzun bir film olsa da sıkmazdı.küçücük çocukların yeteneği ve masumiyeti karşısında şaşıracaksınız.aslında genel olarak hoş bir dram ancak kesinlikle izlenmesi gerekir de diyemiyorum bütün kalbimle.pişman etmeyeceği kesin sadece.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İran
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Farsça
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top