Hesabım
    Sahtekarlar
     Sahtekarlar
    20 Mart 2009 Sinemada | 2s 25dk | Komedi, Romantik, Casusluk, Gerilim
    Yönetmen Tony Gilroy
    |
    Senarist Tony Gilroy
    Oyuncular: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson
    Orijinal adı Duplicity
    Üyeler
    2,9 196 Puanlama, 41 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    CIA ajanı Claire Stenwick (Julia Roberts) ile MI6 ajanı Ray Koval (Clive Owen), hükümete bağlı istihbarat dünyasından ayrılarak özel sektöre geçmişlerdir. Artık birbiriyle kıyasıya rekabet halindeki iki dev şirkette çalışmaktadırlar.

    Bu iki şirket arasında yüksek kazanç elde etme amaçlı soğuk savaş hüküm sürmektedir. Peki, Claire ve Ray'in görevleri nedir? Patentini ilk alan şirkete servet kazandıracak yeni bir ürünün formülünü elde etmek için kıyasıya mücadele.

    Claire ile Ray'in patronları olan endüstri devi Howard Tully (Tom Wilkinson) ile CEO Dick Garsik'in (Paul Giamatti) her ikisi de sınır tanımayan işadamlarıdır.Claire ile Ray'in en büyük sorunu ise, birbirleriyle nasıl oynamaları gerektiğini bilememektir.

    Önlerine çıkan engelleri teker teker aşmaya çalışırken hazırladıkları büyük soygun planını tehlikeye atacak tek şeyin bir türlü uzak duramadıkları aşk olduğunu keşfedeceklerdir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Sahtekarlar

    Sahtekarlar

    Yazar: Ali Ercivan
    Senaristlikten gelen Tony Gilroy, özellikle Jason Bourne serisiyle adını sıkça duyduğumuz ve önceki yıl Michael Clayton adlı ilk yönetmenlik denemesinde Oscar'a aday gösterilmiş bir sinemacı. Yönetmenlik kariyerine sıkı bir başlangıç yaptıktan sonra, bir dolandırıcılık/soygun hikayesiyle tür sinemasını denemek istemiş bu kez. Özellikle Michael Clayton'ın ardından kendisinin dahi bir senarist olduğuna kanaat getirdiğim için, Gilroy'un bu janr içinde neler yapacağını da merak ediyordum.Sahtekarlar, Ocean serisi veya 1968 yapımı The Thomas Crown Affair kadar kimi popüler Hitchcock filmlerini de anımsatan bir yapım. İki başrol oyuncusunun karizması ve aralarındaki kimya da bu amaca mükemmel şekilde hizmet ediyor. Ama saydığım örneklerde hep varolan mizah duygusu, Gilroy'un filminin ana unsuruna dönüşmüş. Senarist/yönetmen, belli ki bu türün kalıplarıyla olabildiğinde oynamak, eğlenmek de ist

    Fragmanlar

    Sahtekarlar Orijinal Fragman 2:22
    Sahtekarlar Orijinal Fragman
    3.788 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Julia Roberts
    Rolü : Claire Stenwick
    Clive Owen
    Rolü : Ray Koval
    Tom Wilkinson
    Rolü : Howard Tully
    Paul Giamatti
    Rolü : Dick Garsik

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
    Julia Roberts ve Clive Owen iyi bir ikili olmuşlar filme gelince konusu oyunculuk eğlence aksiyon iraz olsn aş komedi gereken herşey var tavsiye ederim pişman olmazsınız iyi seyirler...
    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    26 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Çok zeki olduklarını ve herkesi aldatabileceklerini zannedenlere atılan dahice bir kazığın kurgu harikası hikayesi..Holywood ayarında film çekme iddiasında olan sinemacılarımızın bunu sıradan efektler ve sönmeye yüz tutmuş yıldızların -orada kazanamayacakları paraları vererek-ışıklarıyla yapamayacaklarına sağlam bir örnek..
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Mart 2009 tarihinde eklendi
    Çok başarılı bir casusluk komedisi (Üstat Atilla Dorsay bu filmi niye beğenmedi halen anlamış değilim). Clive Owen ve Julia Roberts müthiş bir ikili olmuşlar, ama kedi köpek gibi kavga eden Wilkinson ve Giamatti ikilisi var ki adeta döktürüyorlar. Kurgu ve Senaryo ise bence çok başarılı ve sürekleyici.
    juve-baby
    juve-baby

    Takipçi 171 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Mart 2009 tarihinde eklendi
    filmi bgn izledim ve beğendim diyebilirim, zaman zaman sıkıldığımı itiraf edebilirim ama film cidden başarılı, Clive Owena gelirsek bi insana takım elbise ancak bu kdr yakışır, gereğinden fazla karizmaydı=), Juliaı ise özlemişim onu farkettim,bütün sevimliliğiyle yine ekrandaydıizleyin pişman olmazsınız..***..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 60 000 000 USD
    Dil İngilizce, Almanca, Rusça, İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    Back to Top