Hesabım
    Cinnet
    Cinnet
    3 Ekim 2008 Sinemada | 1s 40dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Tony Giglio
    |
    Senarist Daniel Kay, Tony Giglio
    Oyuncular: Josh Randall, Brianna Brown, Nick Searcy
    Orijinal adı Timber Falls
    Üyeler
    2,3 180 Puanlama, 61 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Talihsiz Mike ve sevgilisi Sheryl'nin, izbe bir ormanda tuhaf bir yaşam süren, köktendinci sapık bir ailenin evinde tutsak olmasının hikayesinin aktarıldığı bu film, Mike ve kız arkadaşı Sheryl'nin bir haftasonunda, kamp yapmak için Batı Virjinya'ya yolculuğa çıkması üzerine başlar. Burada karşılaştıkları bir yerlinin tavsiyesi üzerine muhteşem bir doğası olan ve çağlayanlarıyla ünlü Timber Falls'a gitmeleri kaderlerini değiştirecektir. Çünkü gittikleri bu doğa harikası mekan onların yaşamına bir kabus gibi çökecek olan olay zincirlerinin ilk halkasıdır. Sheryl gölün kenarında yıkanırken kaçırılır. Mike önce yardım istese de sonunda tek başına ormanın içinde onu çaresizce aramaya devam eder. Sheryl’i ararken bir kadınla karşılaşır ve yardım istemek için yaklaştığındaysa kadın onu bayıltır. Mike gözlerini açtığında sevgilisini mum ve haçlarla dolu bir odada, bir masanın üzerinde kurban edilmek için bağlı olarak bulur. İki sevgili, din unsuruna gözleri körcesine kendilerini kaptırmış tuhaf bir aile ortamının içine sürüklenmiştir. Fanatik bir şekilde dinlerine bağlı bu ailenin elindeki tutsaklık günleri başlamıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Cinnet

    Cinnet

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Daha önceleri "Chaos" isimli bir aksiyona, "In Enemy Hands" adlı bir savaş dramına ve hayvan temalı bir komedi filmine imza atan Tony Giglio'nun yeni çalışmasının isminin "Cinnet" olduğunu duyunca şaşırmayın. Bu film de birilerinin tüm yabancı korku filmlerinin isimlerini 'cinnet' olarak Türkçeleştirme ya da en azından 'cinnet', 'dehşet' gibi kelimelerin kullanıldığı bir Türkçe isim tamlamasına çevirme eğiliminin kurbanı. Özellikle televizyon kanallarının film kuşaklarında sık sık başvurulan bu Türkçeleştirme girişimi tabi ki, film şirketlerinin ya da yayın kuruluşlarının pazarlama politikalarına hizmet ediyor. Orijinalinde "Timber Falls" adını taşıyan Giglio'nun son çalışması da "Cinnet" adı altında vizyona sokularak 'kanımızı donduracak bir korku filmi' olarak yansıtılıyor. Diğer yandan, filmin bu tür bir pazarlama taktiğiyle renklendirilmeye çalışılması, derinden derine Giglio imzalı
    Öneriler

    Oyuncular

    Josh Randall
    Rolü : Mike
    Brianna Brown
    Rolü : Sheryl
    Nick Searcy
    Rolü : Clyde
    Beth Broderick
    Rolü : Ida

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Bence güzel bir film olmuş evet klişe olduğu doğru ama kendi türündeki filmler arasından sıyrılmayı başarıyor ben beğendim,filmin geçtiği mekalarda gerçekten çok güzeldi.Gerilim severlere tavsiye ederim.
    korcane
    korcane

    Takipçi 186 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    bence gayet güzel bir korku -gerilim filmi eger texas katliamı tarzında filmler seviorsanız begeniceksiniz.zaten bu turu sevmıorsanız hiç izlemeyın ve yanlış yorumlar yazmayın .10/7
    pembeoje
    pembeoje

    Takipçi 330 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Mart 2017 tarihinde eklendi
    film gayette güzel bir film.. şimdiye kadar niye keşfedip izlememişim bilmiyorum.. her saniyesi gerilim, heyecan dolu.. gayet güzel bir film..
    aydin-dereli
    aydin-dereli

    96 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    Yorumlara katılmıyorum. İnsanı sıkmayan kaliteli bir korku filmi.10/8

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 6 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • Ugur Sener
      izlenebilir bir film geçer not aldı benden, ama çok çok iyi fazla sürükleyici değil
    Back to Top