Hesabım
    Kırık Kucaklaşmalar
     Kırık Kucaklaşmalar
    8 Ocak 2010 Sinemada | 2s 9dk | Dram
    Yönetmen Pedro Almodóvar
    |
    Senarist Pedro Almodóvar
    Oyuncular: Penélope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo
    Orijinal adı Los abrazos rotos
    Üyeler
    3,1 72 Puanlama, 16 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Karanlıkta yazan, yaşayan ve seven bir adam. Bundan 14 yıl önce Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında sadece görme yeteneğini değil, Lena'yı, yani hayatının kadınını da kaybetmiştir.

    O günden sonra kendi adını bir daha kullanmaz ve senaryo yazarken kullandığı takma adı Harry Caine ismiyle hikayeler yazmaya devam eder.

    Penelope Cruz’un başrolünde olduğu ve 2009 Cannes Film Festivali programında da yer alan Broken Embraces, klasik Almadovar filmleri çizgisi dışında olma özelliğini taşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Kırık Kucaklaşmalar

    Kırık Kucaklaşmalar

    Yazar: Oktay Ege Kozak
    İlk filmlerinde sevişme sahnesi çekmeye hazırlanan acemi sinemacıların Almodovar'ın filmlerini derinden incelemelerini tavsiye ederim. Almodovar'ın yeni "sanat filmi melodramı" Kırık Kucaklaşmalar, üç adet önemli sevişme sahnesine sahip. Bu sahnelerin her birinin belli bir stilize erotizmi seyirciyi heyecanlandırıp dikkatlerini çekmek için kullandığı kesin. Fakat aynı zamanda hikayenin ve karakterlerin oluşumu bakımından önemli olmalarıyla beraber her seferinde görsel bakımdan yaratıcı ve orijinal olmayı başarıyorlar.Filmin açılışında kendine Harry Caine ismini takmış kör senaryo yazarı Matteo (Lluis Homar), sokakta tanıştığı bir kızı baştan çıkarır. Birbirini tanımayan ikilinin koltukta sevişmesi sırasında Almodovar, kadrajın yüzde doksanını koltuğun diğer tarafı ile doldurur, arada bir rastgele yarım bir sırt ve bir ayak ucu görürüz. Çiftin birbirlerine olan bağlılığı da aynı oranda ya
    Kırık Kucaklaşmalar Orijinal Fragman 1:45
    Kırık Kucaklaşmalar Orijinal Fragman
    2.022 gösterim

    Ekstra Videolar

    Interview 1 - Spanish 4:08
    Interview 1 - Spanish
    384 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Karakter Tarzlarıyla Büyüleyen Pedro Almodovar Filmleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Pedro Almodovar filmlerinin renkli stillere karakterleri...
    11 Ekim 2019 Cuma

    Oyuncular

    Penélope Cruz
    Rolü : Lena
    Lluis Homar
    Rolü : Mateo Blanco / Harry Caine
    Blanca Portillo
    Rolü : Judit
    José Luis Gómez
    Rolü : Hernesto Martel

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    denz-2
    denz-2

    Takipçi 82 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    11 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Biraz temposu düşük bir film. Çoğu insanın izlerken sıkılacağını düşünüyorum ama ben sıkılmadım, çok da beğendim filmi açıkçası. Almodovar yine yüz üstü bırakmıyor izleyenlerini.
    kemerlee
    kemerlee

    Takipçi 693 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Usta sinemacı Almodovar bir çok filmde yaptığı gibi geçmişle günümüzü başarıyla harmanlayıp anlatıyor(özellikle son filmlerinde fazlasıyla baş vuruyor bu yola) en iyi filmlerinden biri olan Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınların farklı bir versiyonunuda film içinde film mantığıyla Penelope Cruzlu versiyonunu izliyoruz.Anlatım herzamanki gibi çok başarılı ama Cruz dışında üst düzey bir oyuncu performansı ...
    Devamını oku
    keciboynuzu1985
    keciboynuzu1985

    Takipçi 30 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    4 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    'Kırık(ya da 'parçalanmış') Kucaklaşmalar', adındaki kırıklığı çok iyi yansıtan, dramatik açıdan güçlü bir film. Ancak bir 'Annem Hakkında Her Şey' ya da 'Konuş Onunla' kadar iyi bir senaryoya sahip değil. Ama yine de 'iyi bir Almodovar çalışması' ve yalnızca bu nedenle bile kalburüstü bir yapım olduğu su götürmez. Ayrıca film, Penelope Cruza aşık olmak için pek çok sebep barındırıyor. Harika bir performans!
    selmayurdasavas
    selmayurdasavas

    Takipçi 127 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    Acıkcası bu kadar iyi bir film beklemiyordum.Penelope Cruz oldukça başarılıydı.Yazarın sevdiği kadınla tanısmadan sonra adını değiştirmesi ve o gidince eskı adına dönmesi de cok anlamlıydı.Tek eleştirim son sahne bence gereksızdı.Filmde tek sıkılıdğım yer orası oldu.Bence adam elleriyle ekranı oksarken bitmeliydi.Bu nedenle9/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 18 000 000 USD
    Dil İngilizce, İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Almodovar görsel olarak şahane bir işe atmış olabilir ancak filmin senaryosu Yeşilçam melodramları sularında yüzüyor. Galiba sahneler üzerinde o kadar kafa yormuş ki üstad senaryoyu incelikle örecek enerjisi kalmamış. İzlediğim en zayıf Almodovar filmlerinden birisi olsa bile sıradan bir yönetmenin herhangi bir filmden yine de üstün film. Bu da yönetmenin artık yıllar içerisinde oluşturduğu alamet-i farikası haline gelmiş üslubundan kaynaklanıyor elbette. O üslubun en kıymetli eserleri hala ''Konuş Onunla'' ve ''Annem Hakkında Herşey''. Bu film onların seviyesinin yanına bile yaklaşamıyor ne yazık ki. -Cruz'un muhteşem oyunculuğuna rağmen-.
    Back to Top