Hesabım
    Dünyalı
     Dünyalı
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 27dk | Dram, Bilim Kurgu
    Yönetmen Richard Schenkman
    |
    Senarist Jérôme Bixby
    Oyuncular: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley
    Orijinal adı Jerome Bixby's Man from Earth
    Üyeler
    4,0 226 Puanlama, 57 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    John Oldman, bir üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John’un taşınmasının altındaki nedeni merak eder.

    Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John’un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

    Düşük bütçeli ve tek bir mekanda çekilmiş olan Dünyalı, seyircisini de tüm film boyunca düşünmeye ve sorgulamaya iten, herhangi bir özel efekte ihtiyaç duymamış farklı bir bilim-kurgu.

    Fragmanlar

    Dünyalı Orijinal Fragman 2:22
    Dünyalı Orijinal Fragman
    15.391 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Evin Ön Planda Oluğu 15 Harika Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    11 Nisan 2020 Cumartesi

    Oyuncular

    David Lee Smith
    Rolü : John Oldman
    Tony Todd
    Rolü : Dan
    John Billingsley
    Rolü : Harry
    Ellen Crawford
    Rolü : Edith

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Kasım 2013 tarihinde eklendi
    Yönetmen aslında 3.sınıf erotik filmler çeken, bir kaç başarısız denemenin ardından 2007 tarihinde bu filmi çeken sönük bir sinemacı. Bence burada asıl önemli olan Jerome Bixby ,startrek dizilerinden hatırlayacağımız senarist. Bu filmde detaylandırılacak çok unsur var. Fakat bunlardan birkaçına değinmek istiyorum. Filmin tek bir mekanda geçtiğini herkes biliyor ve sanırım bu herkes tarafından ilginç bulunan ve ...
    Devamını oku
    desiredesire
    desiredesire

    Takipçi 16 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    gerçekten bu kadar az masrafla bu kadar mükemmel bir film çekilir. senaristine helal olsun.Süper bir konu bulmuş ve çokta güzel işlemişler.Telefon kulübesi filmi için masrafı az ama güzel diyordum ki bu film çok daha mükemmel kesinlikle izleyin.
    potasyum
    potasyum

    Takipçi 531 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    İzlediğim en iyi bilim-kurgu belki,ha bilim kurgu demişken sakın ışın kılıçları,görsel efektler,başka bedenlerde başka dünyalar ya da paralel evrenler anlaşılmasın bu filmle ilgili.Bu film bildiğin bir odada bir avuç insanın kendi aralarında yaptığı muhabbetten oluşan bir film.Ama ne muhabbet !Dinler,mitler ve daha birçok konu üzerine beyin egzersizleri yapmamızı sağlayan bir beyin fırtınası mübarek.
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    21 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Bana kalırsa fazlasıyla tatmin ediciydi, detaylarını düşündüğünüzde dahi bir hoşluk bir merak duygusu bir perde aralarmışçasına izlenimler buluyorsunuz kendinizde, sevdim.9/10

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı DV
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.78
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      TEK KELİME İLE İNANILMAZ 10 ÜZERİNDEN 10Üniversitede iyi bir tarih profesörü olan John Oldman ortada hiç bir neden yok iken , aniden on yılını geçirdiği akademiden ayrılmıştır. Şehirden ayrılmaya ramak kala veda etmek için evine gelen meslektaşları (üniversite den farklı dallardaki profesörler) ondan neden istifa edip gittiği konusunda bir açıklama ortaya koymasını isterler. Önceleri sessizliğini koruyan John da neden ayrılması gerektiğini biraz gecmişe dayanarak anlatmaya başlar. Filmde ortamdaki kisiler profesör ve alanında uzmanlardan oluşan bir ekip olduğu için , John'un hayat hikayesini anlatmaya başlamasıyla birlikte ortam geriliyor. Tartışma merak çekmeye ve içinden sıyrılamaz bir hal almaya yüz tutuyor. İlk baslarda oyun ve masalvari giden hayat hikayesi acaba gerçek mi ? Yoksa bir hayal ürünü mü.Film sadece bir odada geçmekte ve kendine o kadar bağlıyor ki gözünüzü kulağınızı bir an için bile olsa alıkoyamıyorsunuz bunun sebebi konu bakımından ender rastlanan bir yapıya sahip olması kanımca. Senaryo gayet sağlam bir şekilde oturtulmuş ve fantastik bir biçimde buram buram tarih kokmakta. Filmin başı ve sonu hayli düşündürücü düğümü orta kısımlarda çözdüğünüzü düşünseniz de en sona atılan birkaç düğüm gerçekten hayal dünyanızı tatmin edecek düzeyde. Kısacası tarih ve anatomi harmanı bir film. İzleyenleri büyük bir etki altına alıyor ve bilinmezler içerisinde sürüklüyor. Daha önce bu tarz filmlerle nadiren karşılaştım ve çok beğendim. Bu filmi izleyenler eminim ki bu filmin tadı damakalraında kalıcak ve aynı tipte bir çok film bulmaya çalışacaklar. İyi seyirler dilerim.
    • kuvvetmira19
      gerçekten iyi film. adamlar oturup aylarca düşünmüşler. neredeyse hatasız bir senaryo ve bir an olsun insanı sıkmayan insanı filmin içine alan bir film
    Back to Top