Hesabım
    Agora
    Ortalama puan
    3,8
    35 Puanlama
    Agora hakkında görüşlerin ?

    4 Kullanıcı yorumları

    5
    1 Eleştiri
    4
    2 Eleştiri
    3
    1 Eleştiri
    2
    0 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    0 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Gwaihir0
    Gwaihir0

    Takipçi 28 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    11 Nisan 2020 tarihinde eklendi
    Film bize dinin baskısı yüzünden bilim insanları, sanatçı, filozof gibi insanların çektiği sıkıntılara Hypatia üzerinden anlatıyor. Nice bilim insanı; Galilei, darwin, kopernik ve daha niceleri bu baskıyı görmüştür.

    Ve bu bize şunu söylüyor: Özgür düşüncenin olmadığı yerde bilim de sanat da olmaz.
    Hasan Akif Aycibin
    Hasan Akif Aycibin

    Takipçi 99 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Çok beğendiğim bir tarihi dram filmi oldu. Özellikle de filmin geçtiği döneme çok ilgi duyduğum için film bana ayrı bir zevk verdi. Hypatia adlı bilim kadınının hikâyesini izliyoruz filmde. O dönemde bir kadının bilim ve felsefe ile uğraşması acayip bir durum olarak görülüyordu.
    Filmin hikâyesi; Film MS 391 yılında başlar. İskenderiye şehrinde 3 dine mensup halk bulunuyordur. Bunlar; Paganlar, Hristiyanlar ve Yahudilerdir. Dönemin bilim ve felsefe yuvası İskenderiye Kütüphanesi altın günlerini yaşamaktadır ama bir yandan da Hristiyanlar tarafından tehdit altındadır. Bu kütüphanede Paganlar bilim ve felsefe ile uğraşıyordur. Hypatia da burada insanlara eğitim veren biridir. Hristiyanlar ve Paganlar aynı şehirde yaşıyorsa da araları hiç de iyi değildir. Hristiyanlar, Paganların heykellerini yıkmaya başlayınca bir çatışma çıkar. Bu çatışma sonucunda şehre Roma'nın İskenderiye valisi gelir. Paganları, Hristiyanlardan kurtarır ama bir şart ile. O şart, İskenderiye Kütüphanesi'nin tahrip edilmesine yeşil ışık yakmalarıdır. Paganlar, kütüphanedeki önemli belgeleri alıp şehirden uzaklaşırlar. Hristiyanlar, şehirdeki çoğu heykeli ve kütüphanede kalan belgeleri kutsal kitaplarına aykırı gördükleri için mahvederler. Uzun bir zaman geçer. Pagaların bir kısmı artık Hristiyan olmuştur ve İskenderiye şehrine gelmişlerdir. Paganlar azalmıştır ama bu kez de Hristiyanlar, Yahudilerden kurtulma girişimlerine başlarlar. Hristiyanlar ve Yahudiler arasında çatışmalar olur. Hristiyanlar, Yahudileri İsa'yı öldürmek ile suçluyordur. Artık Roma valisi de Hristiyan olmuştur. Adı Orestes olan bu vali, Hypatia'nın da eski eğitmenlerinden biridir ve onun arkadaşıdır. Hristiyanlar artık şehirde büyük bir güç sahibi olurlar. Hypatia'nın görüşleri halk arasında duyulmaya başlanır. Bu görüşler İncil'e aykırı olduğu için Osteres, Hypatia'dan Hristiyan olmasını ister. Hypatia bunu kabul etmez. Cyril önderliğindeki Hristiyanlar, Hypatia'yı alırlar ve vahşice öldürürler. Filmin hikâyesi bu şekilde.
    Filmde konu anlatımını çok beğendim. Hiç sıkmadan güzel bir olay örgüsü kurmuşlar. Hypatia'yı canlandıran Rachel Weisz başarılı bir performans ortaya koymuş. Diğer oyuncuları da beğendim. Filmde gerçekçilik unsurunu fazla hissedemedim. Karakterlerin, bugünün insanının mizacına sahip olmaları buna neden olmuş bence. Yerleri ve mekânları beğendim. Filmin beğendiğim yanlarından biri de, yeryüzünden yavaşça yükselerek dünyanın dışına çıkması oldu. Marjinal bir özellik olmuş bu.
    Hyptia adlı bilim kadınının hangi bilimsel görüşlere sahip olduğunu öğrendiğimiz ve din yüzünden nasıl vahşice öldüğünü izlediğimiz başarılı bir tarihi dram filmiydi.
    Filme verdiğim puan= 8
    Evrim E
    Evrim E

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    20 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Dinlerin çatıştığı, dinlerin uğruna kan döküldüğü bir dönemdeki karmaşadan bahsediyor film ama bunu yaparlarken, güzelliğin, bilmin, masumiyetin sembolü olan Hypatia'yı koyuyor bu kargaşanın ortasına.

    İnsanların tek amacı kendi dinlerine inanmayanları yok etmek olurken Hypatia'nın inandığı tek şey bilim ve felsefeydi bir yerde yazılanlara inanmaktansa gerçekleri kendi araştırmayı istiyordu.
    Filmden puan kırma sebebim sadece romantiğe takılmadan ilerlemelerini yada gereği kadar romantiğe takılmalarını isterdim bunun dışında cidden mükemmel bir film.

    Bu film görüşleri yüzünden katledilenleri anlatıyor bunu film yüzünden sadece din olarak algılamayın yönelimler, görüşler,siyaset, tarih..
    İnsanlar başlangıçtan beri görüşleri yüzünden çoğunluk olan kişiler tarafından katledildiler katlediliyorlar, insanlar birbirlerine saygı duymayı öğrenmedikçe bunlar bitmeyecek.
    Şöylede bir ekleyeyim bu filmin çoğu yerde 7-8/10 puan aralığında yada daha düşük kalmas, ses getirememesi bence din konusu yüzünden.
    Benim atalarım insanları böyle katletmez düşüncesi yüzünden adı duyulmamış bir film.
    (Belki konudan birazcık sapmış olabilirim bundan ötürü özür diliyor,anlayışınızı talep ediyorum.)
    Mete Arslan
    Mete Arslan

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    9 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    Muhteşem bir film .. Sonunda ağlamamak elde değil . İnsan doğması dinlerin insanoğluna yapmış olduğu zulum . Hristıyanlar ne çok katliamlara imza attı . Enginizasyon mahkemelerinide unutmamak gerek . Hristiyanlar 200 yıl önce üzerinden attılar aydınlanma çağına girdiler . Geçmişte yaptıklarını düşündükçe utanç duyuyorlar . Hristiyanların ortaçağ karanlığı Müslüman coğrafyasına bulaştı . Bakalım Müslümanlar ne zaman kurtulacak ve aydınlanma -bilim çağına ayak uydurabilecek .
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top