otokrasinin, faşizmin, diktatörlüğün gelişim süreci bir deneyle ancak bu kadar etkin anlatılabilirdi. mutlaka izleyin. 8/10
Eklenme Tarihi 09 Kas 2010, saat 00.03 Kurallara uymuyor ise tıklayın
- Biliyor muydunuz?
67% - 20 kritik
33% - 10 kritik
0 takipçi | Onun 7 yorumunu gör |
Faşizm nasıl ortaya çıkar diye merak ediyorsanız bu filmi izleyin. Gerçekten çok etkileyici ve başarılı. Bizim bu filme verdiğimiz puan nasıl 5.5 olur onu da anlamadım :)
Eklenme Tarihi 31 Eki 2010, saat 12.11 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 4 yorumunu gör |
Almanyaya taşındığımın yirminci günü.. Her sahneyi tüylerim diken diken olarak izledim.. Gurbet psikolojisi olabilir ama çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Gerçekten bir sinema harikası! İşin acı tarafı birşeylerin yanlış olduğunu düşünürken izlediklerinizden zevk alabilirsiniz benim gibi......
Eklenme Tarihi 07 Eki 2010, saat 01.46 Kurallara uymuyor ise tıklayın
6 takipçi | Onun 284 yorumunu gör |
En kısa sahnesinde bile eleştri olan bir film.Baştan sona fikir özgürlüğüne,ideolojilerin kusurlarına,her fikrin yanılma ihtimalinin olacağına ve insanları en etkileyen yerden yani kendilerine yapılan haksızlıkları örnek vererek benlik duygusuyla nasıl bir birlik oluşturalacağını gösteriyor.(Cümle biraz artistik oldu boşverin,filmi izlemek benim cümlemi okumaktan iyidir :)ve bu bu yayılan bencil birlik düşüncesini ele alırken örnek gösterilen ideoloji ise faşizm.Elbetteki almanya için çok önemli bir film,zamanında yayılan bu ideoloji tüm dünyayı etkilemişti.Ki aynı olmasada faşizim hala yayılmakta.Yani The Wave çok sert bir film,ne tür bir yönetim şekli olursa olsun tüm ülkelere bolca mesaj veriyor ve bence dünyanın en yararlı filmlerindendir.9/10
Eklenme Tarihi 11 Eyl 2010, saat 05.21 Kurallara uymuyor ise tıklayın
9 takipçi | Onun 1385 yorumunu gör |
İşlenişindeki basitliğe dikkat, inanılmaz başarılı bir gösteriş yolu.Bundan dolayıdır ki sağlıklı düşünenlerin bile ne denli basit ideolojilerle faşizmin içine girebildiklerini ancak olaylar ciddileşince fark edebilmeleri fazlasıyla gerçekçi anlatılmış.8/10
Eklenme Tarihi 27 Ağu 2010, saat 17.52 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 5 yorumunu gör |
Faşizm ve diktatörlük daha iyi bir şekilde anlatılamazdı yorumlaması bize kalmış =)
Eklenme Tarihi 01 Tem 2010, saat 13.27 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 10 yorumunu gör |
Herkesin izlemesi gereken güzel bir film.. Bir ve beraber olabilmek için aynı gömleği giymek gerekmez.
Eklenme Tarihi 07 Eyl 2009, saat 21.43 Kurallara uymuyor ise tıklayın
2 takipçi | Onun 317 yorumunu gör |
hoca mı kaş yapayım derken göz çıkarıyor yoksa kimlik arayışındaki gençlik mi olayı fazla abartıyor ? izleyin ve yoRumlayın..
Eklenme Tarihi 12 Ağu 2009, saat 23.54 Kurallara uymuyor ise tıklayın
1 takipçi | Onun 131 yorumunu gör |
neye göre puan veriosunuz bilmiyorum ama bu film 10 luk film anlatması gerekeni anlattı izleyin derim
Eklenme Tarihi 01 Tem 2009, saat 20.03 Kurallara uymuyor ise tıklayın
7 takipçi | Onun 562 yorumunu gör |
Faşizm, diktatörlük, anarşizm, terör, yaygara..! İnsanın adını duyduğu an bile kan dolaşımını hızlandırıp gerginlik hissi uyandıran bu kavramlar yine aynı şekilde telaşa kapılıp ürken insanların ürünü aslında. Eşitliği savunup sınıfsal çatışmaları fitilleyen, sözüm ona demokrasi ve özgürlük diye yanıp tutuştuğu halde ağzından çıkanla faaliyete geçirdiği eylemlerde çelişki yaşayanların ortak bir sorunu mu var acaba? Birbirinin neredeyse dehşet veren türevleri olan korku sözcüklerini aslında tek bir nokta etrafında toparlamak mümkün: Ego!!! İnsan düşünmeden de edemiyor,toplumda söz ve koltuk sahibi olanlar kendi egolarını tatmin etmek için mi bazı yaptırımları uyguluyorlar??? Hadi canım daha neler :)Mutlaka izlenilmesi gereken ders niteliğinde bir eser?
Eklenme Tarihi 27 May 2009, saat 14.30 Kurallara uymuyor ise tıklayın- En son Beyazperde eleştirileri
- Kullanıcılara göre tüm zamanların en iyi filmi
- Basına göre tüm zamanların en iyi filmi
Kaydediyor…