Hesabım
    Suç Ordusu
     Suç Ordusu
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 19dk | Dram, Tarihi, Savaş Filmi
    Yönetmen Robert Guédiguian
    |
    Senarist Robert Guédiguian, Gilles Taurand
    Oyuncular: Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stévenin
    Orijinal adı L'Armée du crime
    Üyeler
    3,4 9 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Gerçek bir olayı anlatan Suç Ordusu, Göçmen İşçi Hareketi adı verilen bir grubun ve grubun önderliğini yapan, Türkiye'de ?Hitler’in Öldürttüğü Adıyamanlı? olarak bilinen şair Missak Manouchian?ın (Manuşyan) işgal altındaki Fransa'da Nazilere karşı direnişini anlatıyor.

    Alman işgali altındaki Paris'te şair ve fabrika işçisi Missak Manouchian, Yahudi, Macar, Polonyalı, Rumen, İspanyol, İtalyan ve Ermenilerden oluşan bir gruba çok sevdikleri Fransa'yı, insan haklarının beşiğini kurtarmak için verdikleri savaşta önderlik etmektedir. Hayatlarını tehlikeye atan bu insanların her biri tek başına birer kahramandırlar. Bu yabancı partizanlar, Nazileri ve işbirlikçilerini bombalar, taciz eder ve onlara saldırılar düzenlerler. Bu sırada onları yakalamak için her türlü casusluk, ihbar, şantaj ve işkence yöntemini kullanan Fransız polisinin öfkesini de kışkırtırlar. 1944 yılında 22 adam ve 1 kadın ölüme mahkum edilirler. Fransa uğruna ölen bu göçmenler tarihin sayfalarına gömülürler. Ta ki Guédiguian onları o sayfalardan çıkarana kadar? Guédiguian'ın filmiyle seyirciden istediği şey çok açık: ?Bu filmi görenler, sinema salonundan, karşısına dikilmesi, reddetmesi gereken şeyler olduğu hissiyle çıkmalı? Çünkü direnmek yaşamaktır.?

    Fragmanlar

    Suç Ordusu Orijinal Fragman 1:52
    Suç Ordusu Orijinal Fragman
    2.218 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Simon Abkarian
    Rolü : Manouchian
    Virginie Ledoyen
    Rolü : Mélinée Manouchian
    Robinson Stévenin
    Rolü : Marcel Rayman
    Grégoire Leprince-Ringuet
    Rolü : Thomas Elek

    İzleyici eleştirisi

    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    ETKİLEYİCİ BİR FİLM İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM Film; 2.dünya savaşı sırasında Nazilere karşı göçmen işçilerden oluşan bir partizan grubun askeri önderi olan 1906 Adıyaman (osmanlı imp.) doğumlu Ermeni Şair Missak Manouchia'ın Almanlara karşı direniş mücadelesini anlatıyor ve adı geçen şair filmin 2-3 yerinde ailesinin Türkler tarafından sebepsiz yere soykırıma uğradığından bahsediyor. Alman bir anneden ...
    Devamını oku
    rosicky11
    rosicky11

    9 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    fransızlar içindeki çeşitli göçmen gruplarının (ermeni,ispanyol,macar,italyan,ispanyol) ve yahudilerin kurtuğu bir çeşit çetenin direnişine yönelik bir film.Ayrıca Filmde Türklerin Ermenilere soykırım yaptığına dair dialoglar var Fransız yapımı olduğu belli oluyor ;) ama izleneilebilir

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 9 200 000 €
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      ETKİLEYİCİ BİR FİLM İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİMFilm; 2.dünya savaşı sırasında Nazilere karşı göçmen işçilerden oluşan bir partizan grubun askeri önderi olan 1906 Adıyaman (osmanlı imp.) doğumlu Ermeni Şair Missak Manouchia'ın Almanlara karşı direniş mücadelesini anlatıyor ve adı geçen şair filmin 2-3 yerinde ailesinin Türkler tarafından sebepsiz yere soykırıma uğradığından bahsediyor. Alman bir anneden ve Ermeni bir babadan olan yönetmen Robert Guediguian'ın 2006 yılında yönettiği Bir Ermenistan yolculuğu filminden de anlaşılacağı üzere atalara saygı maksatlı Türklere gönderme yaptığı aşikar..Film, 2. Dünya savaşının en tanınmış direnişçilerinden Parisli Ermeni şair Missak Manouchian ve göçmen kökenli arkadaşlarının hikâyesini anlatıyor. 1940-44 arasında Nazi işgali altındaki Fransa’daki İspanyol, İtalyan, Macar, Polonyalı, Rumen ve Yahudi göçmenlerinin oluşturduğu direniş hücresinin mücadelesini Louis Aragon (1897-1982) “Kızıl Afiş” adıyla şiirleştirmiş, Léo Ferré (1916-1993) aynı adla şarkılaştırmış ve bir başka Fransız yönetmen, belgeselci Frank Cassenti de yine “Kızıl Afiş” adıyla 1975’te sinemaya uyarlamıştı. Robert Guédiguian Fransız makamlarının çoğu zaman sessizce geçiştirmeğe çalıştığı bu direniş öyküsünü yeniden çekmiş. Manouchian’ın harekete katılışı, çevresindeki genç komünist ve anarşist göçmenlerin özverisi, ihanetler, bir dizi eylem ve suikast, son olarak da yakalanmaları ve idamları ekrana yansıtılmış.
    Back to Top