Hesabım
    Büyük Aşk
     Büyük Aşk
    16 Ekim 2009 Sinemada | 1s 58dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Jan Kounen
    |
    Senarist Chris Greenhalgh, Jan Kounen
    Oyuncular: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Natacha Lindinger
    Orijinal adı Coco Chanel & Igor Stravinsky
    Üyeler
    2,0 37 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Paris, 1913 yılında tutku ile sarsılmaktadır. Coco Chanel varlıklı bir genç adam olan ve çekici ve yakışıklı Boy Capel’a gönlünü kaptırmıştır. Rus kompozitör Igor Stravinsky’ın The Rite of Spring’i bale olarak sahnelenmek üzeredir. Igor’un ses uyumsuzluğundaki devrimci hareketi Coco’nun aşırıcı ve köktenci fikirleriyle uyum içindedir. Coco dişi modasını demokratikleştirmek, Igor’sa müziğin anlamını yeniden belirlemek derdindedir. The Rite of Sipring’in prömiyerinde, Coco’nun şık beyaz elbisesine dedikodular eşlik eder. Tabi sahneye konulan bale gösterisi ve müzik de adeta kitleleri sarsıcı bir etki yaratmıştır. Müzik ve bale çok modern, çok yabancı olduğu gerekçesiyle eleştirilmiş ve gösteri esnasında infial yaşanmıştır. Coco bu gösteriden oldukça etkilenmişse de Igor bu eleştirilerin kötü etkisini bir türlü üzerinden atamaz. Aradan yıllar geçer. Takvimlerin 1920 yılını gösterdiği an, Coco'nun önü çoktan açılmıştır. Kendisi oldukça başarı kazanmıştır; fakat Boy’un araba kazasında ölmesinden sonra yaşadığı travma neticesinde acılar içinde kıvranmakta ve aşk acısı çekmektedir. Igor, Sovyet Devrimi’nden sonra, Paris’te beş kuruşsuz sürgün hayatı sürüyordur. Coco, Igor ile Ballet Russes’un (modern bale topluluğu) kurucusu olan Sergey Diaghilev tarafından tanıştırılır. Coco Igor’u tüberküloz hastası karısı ve dört çocuğuyla evinde kalmaları için davet eder. Bu esnada Coco ve Igor’un gizli ilişkisi başlar. Aralarındaki yakınlık yaptıkları iş üzerinde de etkili oluyordur. Igor yeni ve daha devrimci müziği üzerine çalışırken, Coco parfümcüsü Ernest Beaux ile ünlü parfüm Chanel No.5 üzerine çalışıyordur. Jan Kaunen'in yönettiği, Chris Greenhalgh'ın 2002 yılında yazdığı Coco & Igor adlı romanından senaryolaştırılan Coco Chanel & Igor Stravinsky: Büyük Aşk, 2009 Cannes Film Festivali’nin kapanış filmi oldu.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Büyük Aşk

    Büyük Aşk

    Yazar: Melis Zararsız
    Bu sene, ünlü Fransız modacı Coco Chanel'in ölümünün otuzsekizinci yılı ve beyazperdede bu sene kendisiyle ilgili iki film yer alıyor. Bunlardan ilki, Büyük Aşk. Cannes'da da gösterilmiş olan film, ünlü modacının 1920'lerde ünlü Rus müzisyen Igor Stravinsky ile yaşamış olduğu tutkulu aşkı merkeze alıyor.Chris Greenhalgh'ın 2002'de yazmış olduğu Coco&Igor adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu da Chris Greenhalgh yönetmenle birlikte oluşturmuş.Hollandalı yönetmen Jan Kounen, filmin açılış sahnesini Stravinsky'nin The Rites of Spring isimli skandala yol açmış prömiyeri olarak seçmiş. Fazla modern, fazla yabancı, fazla devrimci ve fazla isyankar olduğu için eleştiri ateşine tutulan The Rites of Spring, stilin divası olma yolunda ilerleyen Coco Chanel'i oldukça etkiliyor ve Chanel yıllar sonra Rus İhtilali sonrası sefil bir hayat süren Stravinsky'i muhteşem villasında birlikte yaşamak

    Fragmanlar

    Büyük Aşk Orijinal Fragman 1:56
    Büyük Aşk Orijinal Fragman
    5.961 gösterim

    Ekstra Videolar

    Interview 1 - English 6:00
    Interview 1 - English
    660 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Anna Mouglalis
    Rolü : Coco Chanel
    Mads Mikkelsen
    Rolü : Igor Stravinsky
    Natacha Lindinger
    Rolü : Misia Sert
    Grigori Manoukov
    Rolü : Sergeï Diaghilev

    İzleyici eleştirisi

    seliria
    seliria

    Takipçi 94 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    23 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    bu film sayesinde coco chanel i tanıdım okudum inceledim...film birer aracı oldu.puAnım 6:)
    peterpunk
    peterpunk

    37 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    26 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Şimdiye kadar hiç bir filme sıkıldığım için kötü yazmadım. Sonuçta kişisel beğeni yada olumsuz görüşlerden dolayı sıkıldım iğrençti diyerek pek yorum yapılmış olmuyor . Ancak bu sefer tam tersi. İzlemiş olduğum en anlamsız film. 2 saate yakın kendimi zorladım hep bir şeyler bekledim acaa birazdan bir sürpriz olacakmı diye ancak tamamen hayal kırıklığı. Ve aynı zamanda zaman kaybı.
    fb-godfather
    fb-godfather

    10 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    30 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Benim anlamadığım bu film iki tane mi var sinemalar da ( benim duyduğum coco chanel de Audrey Tautou oynuyor )peki bu film nerden çıktı ayrıca seyretiğim kadarı ile anormal sıkıcı ydı Bide Audrey Tautou oynadığı film i izlemek lazım o nasıl bana göre bir fark olacağını sanmıyorum ama bu film beni kesmedi
    boraa-izmir
    boraa-izmir

    7 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    19 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    kız arkadaşımla gittim bu filme gitmez olaydım..hayatımda izlediğim en kötü filmdi.ne aşk vardı ne duygusallık nede aksiyon..inanılmaz kötü bir filmdi.salonda zaten 8-10 kişiydik film bittiğinde 3-4 kişi kaldık düşünün ne kadar kötü bir film olduğunu..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İsviçre, Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Fransızca, Rusça
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli / Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    Back to Top