Hesabım
    Avanak Kuzenler
    Avanak Kuzenler
    26 Eylül 2008 Sinemada | Komedi
    Yönetmen Oğuzhan Tercan
    |
    Senarist İrfan Saruhan
    Oyuncular: Yağmur Atacan, Erdal Tosun, Alp Kırşan
    Üyeler
    1,1 553 Puanlama, 111 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Borcun vadesi gelince köşeye sıkışıp epey bir dayak yedikten sonra çare arayışları haliyle en akla gelmedik fikirlere kadar ulaşmak zorunda kalır. Birbirinden farklı özellikleri olan üç avanak kuzen, bir araya gelip bir CD-DVD dükkanı açtıklarında, işi yüzlerine gözlerine bulaştırırlar. Bu kuzenlerden Serkan’ın yıllar yılı hayali bir mucit olmaktır. Tankut bir jön gibi davranarak memlekette bu konuya dair olan gereksinimi tamamlamanın peşindedir.Neco ise kadınlara fazlasıyla düşkün olup yine de diğerlerine göre daha olgun ve mantıklı davranabilen kuzendir. Dükkan açarken Süleyman adında birinden borç alırlar ve vadesi gelip de ödeyemeyince fena halde dayak yerler. Bunun üzerinde borçlarını tamamlamak için mühlet aldıklarında da plan peşine düşerler. Film, Recep İvedik’in yapımcısı Faruk Akso imzalı bir komedi.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Avanak Kuzenler

    Avanak Kuzenler

    Yazar: Ali Ercivan
    Recep İvedik ve Çılgın Dersane serilerinin başarılarından sonra Faruk Aksoy'un yapımcılığını üstlendiği yeni sulu komedi filmi Avanak Kuzenler, tam da bayram haftasında vizyona çıktı. Sinemaların tıka basa dolu olmasına çok da şaşırmamalı. Absürd komedi alanında at koşturan film, başarılı oyuncu kadrosu ve Oğuzhan Tercan gibi deneyimli bir yönetmenin eline teslim edilmiş olması sayesinde kendini kurtarıyor.Aklı beş karış havadaki üç kuzenin, tefecilere borçlarını ödeme ve pek gerçekçi olmayan hayallerini gerçekleştirme çabalarını anlatıyor film. Başlarından geçen maceralar can sıkıcı derecede naif bir finale ulaşana kadar, onların cin fikirleriyle ortalığı daha da karıştırmalarını izliyoruz. Öyle klişe yollardan ilerliyor ki senaryo, çoğu zaman salondaki seyirciler diyalogları karakterlerden önce söyleyebiliyor. Düzgünce kurulmuş, yer yer iyi fikirler barındıran ama genelinde pek yaratıc
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    Avanak Kuzenler, ilk başlarda çok sıradan vasat bir gençlik komedisi gibi görünsede dakikalar ilerledikçe güçlü oyuncu kadrosuyla eğlenceli ve zevkli bir komedi haline geldi. Özellikle, 'Avanak Kuzenler'in kendileri hariç, kadronun Recep İvedik filminin kadrosu olması filmi bence etkin kılıyor. Ancak ben üç 'Avanak'ı hele yeni yetme Pashan Yılmazeli çok beğendim.
    MehmetB
    MehmetB

    27 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Bu kadar ağır eleştirmeye gerek yok ortaya büyük bi film çıkarılmak için yapılmamış amaç insanları 1-2 saat azda olsa gülümsetmek zaman geçirmek için ideal.
    berk-ucbucuk81
    berk-ucbucuk81

    14 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    3 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    En baştan çok küfürlü bir film olduğunu açıkça belirteyim. Komik sahneler de vardı ama pek iyi değildi . Paşhan Yılmazel harika oynamış. Kafanızı boşaltabilirsiniz ama pek de bir beklentiniz olmasın. Sadece Paşhan için izlenebilir.
    ercan-akbay
    ercan-akbay

    65 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    3 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Arkadaşlar ben şahsen çok eğlendim...Komedi nedir ? Eğlence değil mi..O zaman ne sanatı filan arıyorsunuz..boşverin bunlara güzel vakit geçirmeye bakın...Senaryo da iyi..Fakat oyunculuk kötü diyenlere bir sözüm olacak...Yılların sanatçısı Erdal Tosuna ne diyeceksiniz...o güçlü sesi ve kabadayı rolüyle karışık komedisi çok iyiydi bence...Size belki komik gelecek ama bence Arog dan da,Recep tende daha eğlenceli bir film...

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    • Alp T.
      Filme girdim ve 5 dk. sonra çıktım. Vasat ve boş bence. 1/5
    Back to Top