Ana Sayfa > Filmler > Tüm filmler - Dövüş > Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
Vizyon tarihi:
14 Kasım 2008
Yönetmen: Hüseyin Karabey
Oyuncular: Ayça Damgacı, Hama Ali Khan,
devamı...
Orijinal adı: Gitmek: My Marlon and Brando
uzun metrajlı film
Türkiye
.
Tür:
Dövüş
,
Dram
,
Romantik
Süre: 93 dk
Yapım yılı:
2008
Özet: Farklı coğrafyaların çocuklarının sınır tanımayan aşkı. İstanbul'da bir film setinde tanışan Ayça ile Hama Ali birbirlerine aşık olurlar. Film bittikten sonra Hama Ali yurdu olan Kuzey Irak'a döner. Irak Savaşı'nın ortaya çıkmasıyla Ayça'yla Ali'nin birbirlerine ulaşmaları imkansızlaşır. Ayça da aşkına ulaşabilmek için yollara düşer.
Batı'dan Doğu'ya yolculuğun yaşandığı film için İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Silopi, Van, İran'da bulunan Urmiye, Kuzey Irak'ta bulunan Erbil ve Süleymaniye'de çekimler gerçekleştirilmiştir.
İnsan haklarını ön planda tutmasıyla tanınan Hüseyin Karabey'in bağımsız sanat sinemasının temsili olan ilk uzun metrajlı filmi için, başka ülkelerden ve Kültür Bakanlığı'ndan yardım almıştır.
Beyazperde
![]()
Basın
![]()
Üyeler(149 puan)
(3,2)
Gitmek: Benim Marlon ve Brandom filmi, özellikle sansür çabalarıyla basına malzeme oldu ve bunun bir siyasi propaganda filmi olduğu yanılgısı yaratıldı sanki kimi zihinlerde. Halbuki Hüseyin Karabey, ilk uzun metrajlı filminde ne Kürt milliyetçiliği yapmanın peşinde ne de büyük laflar etmenin. Gerçekten yaşanmış ve Irak İşgali'ne rağmen ayakta durmaya çalışmış bir aşk hikayesini anlatıyor bu filmde bize yönetmen. İşin içine bu "gerçekten yaşanmış" tanımı girince, zaten "Bir Türk kızı bir Kürt erkeğine aşık olamaz" safsataları en baştan anlamını yitiriyor, gülünçleşiyor.
Devamını oku
Üyelik süresi: 2.716 gün | 208 eleştiri
Eleştirisi: filmi gayet baarl buldum.. zellikle aya karakteri olduka doal oyunculuu ile filmi tayor.. zentiden uzak sade yapsyla kendi izlettiriyor film.. ilenen konular, sradan ama hayatn paras ve bu da fiilmi scak hissettiriyor..
Üyelik süresi: 784 gün | 140 eleştiri
Eleştirisi: Kısıtlı bütçe ile çekilmiş belgesel tadında ilginç anektotların aktarıldığı iyi bir film olmuş. Özelliklede amatör oyuncuların başrolünü oynadığı gerçek bir yaşamdan kesitlerin filmin senaryo kurgusu ile bir potada eritildiği güzel bir yapıt olmuş. Yalnız filmin telefon hattı satan İranlı dükkan sahibinin İran hattı için farsça 420 bin tümen dediği bölüm 550 dolar olarak çevrilmiş. Doğrusu 450 dolardır. İrana 2 kere gittiğim için böyle küçük ayrıntıyı yakalamak beni gülümsetti. İzlenebilecek güzel bir film olmuş.
|
|
Yönetmen: Nezih Ünen
Oyuncular: Yunus Güner, Fadik Sevin Atasoy
Film Türkiye - Dram
Fragman | Seanslar (1)
Yönetmen: Aytaç Ağırlar
Oyuncular: Halil Sezai, Melike Güner
Film Türkiye - Romantik
Fragman
Yönetmen: Leyla Yılmaz
Oyuncular: Berrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan
Film Türkiye - Dram
Fragman
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin
Film Türkiye - Dram
Fragman
Yönetmen: Mehmet Aslantug
Oyuncular: Mehmet Aslantug, Arzum Onan
Film Türkiye - Dram
Yönetmen: A. Taner Elhan
Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Halit Ergenç
Film Türkiye - Dram
Yönetmen: İlksen Başarır
Oyuncular: Ayten Uncuoğlu, Saadet Işıl Aksoy
Film Türkiye - Dram
Yönetmen: Jacques Deschamps
Oyuncular: Jean-Gabriel Nordmann, İsmail Hakkı
Film Türkiye - Dram
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal
Film Türkiye - Dram
Yönetmen: Kerim Barutçu
Oyuncular: Ömür Cedimağar, Volkan Öge
Film - Komedi
Fragman
| 2. | Fetih 1453 |
| 3. | İnanılmaz Örümcek Adam |
| 4. | Titanların Öfkesi |
| 5. | Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike |
| 6. | Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi |
| 7. | Köstebek |
| 8. | Kara Şövalye Yükseliyor |
| 9. | Sen Kimsin |
| 10. | Yenilmezler |
Daha çok film
Tüm filmler | Tüm sinemalar | Tüm diziler
Site haritası
Beyazperde hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!