Hesabım
    Son Mevsim: Şavaklar
     Son Mevsim: Şavaklar
    14 Mayıs 2010 Sinemada | 1s 25dk | Belgesel
    Yönetmen Kazım Öz
    |
    Senarist Kazım Öz
    Oyuncular: Aga Erel, Dilara Erel, Emine Erel
    Orijinal adı Demsala Dawî : Şewaxan / The Last Season : Shawaks
    Üyeler
    2,1 28 Puanlama, 1 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kazım Öz'ün yönettiği belgesel film Son Mevsim: Şavaklar (Demsala Dawi: Sewaxan), 14 Mayıs 2010'da Tiglon Film dağıtımıyla Yapım 13 tarafından vizyona çıkarılıyor.

    Fransız ARTE televizyonunun ve Jan Vrijman Fonu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen ve çekimleri bir yıl süren Son Mevsim: Şavaklar, göçebe Şavak topluluğunun yok olmaya yüz tutmuş yaşam tarzlarının, doğayla bağlarının ve kıyasıya mücadelelerinin yanı sıra insani ilişkilerini belgeliyor. Hayvancılıkla geçinen Şavaklar kışları Pertek ve Çemişgezek bölgelerinde yaşıyorlar.

    Son Mevsim: Şavaklar belgeselinin çekimleri Şubat 2007 ile Agustos 2008 arasında yaklaşık 19 aylık bir sürede 7-8 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

    Uzun süren yapım öncesi çalışmaların ve araştırmaların sonunda, belgesel ekibi Dersim cografyasının dört mevsimini ve göçerlik hayatını Şavaklı bir aile ile birlikte yaşayarak belgeledi.

    Çekimler başta Pertek ve köyleri olmak üzere göçerleri takiple Ovacık ve Munzur dağlarının çeşitli bölgelerinde yapıldı.

    Fragmanlar

    Son Mevsim: Şavaklar Dublajlı Fragman 2:15
    Son Mevsim: Şavaklar Dublajlı Fragman
    1.655 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Son Mevsim: Şavaklar'ın İstanbul Galası Yapıldı
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    13 Mayıs 2010 Perşembe

    Oyuncular

    Aga Erel
    Rolü : Aga Erel
    Dilara Erel
    Rolü : Dilara Erel
    Emine Erel
    Rolü : Emine Erel
    Ayse Erel
    Rolü : Ayse Erel

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    • Orhan D.
      Öncelikle film ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. National Geographyic tarzında bir belgesel olmuş. Çekimleri zor doğa şartlarında çekilen film 19 ay gibi uzun bir süre sonunda tamamlanabilmiş. Buda verilen emeği gözler önüne seriyor. Belgeselin negatif yönlerini ele alacak olursak; kürtçeden anladığım halde belgeselde konuşulan dersim yöresine ait kürtçenin şive farklılığından dolayı konuşulanların yarısından çoğunu anlamadım. Yönetmen zaten konuşma kısımlarının çok az olduğu bu yapımda Türkçe altyazı koyabilirdi. Diğer yadırgadığım kısım ise filmin müzikleri, belgeselde bir yörede(dersim) yaşayan yörük(koçer) hayatı beyazperdeye aksettirmeye çalışıyorsun fakat her ne hikmetse İran'a ait fars müziği kullanıyorsun. İran seyahatlerimden aşina olduğum bu müziği bu belgeselde kullanacaklarına Dersim'e ait nice tınılar var bunları kullanabilirlerdi. Filmi izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Bölge coğrafyasının tüm güzelliklerini imrenerek izleyeceğinizden eminim....
    Back to Top