Hesabım
    The Pillow Book
    The Pillow Book
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 6dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Peter Greenaway
    |
    Senarist Peter Greenaway
    Oyuncular: Vivian Wu, Ewan McGregor, Yoshi Oida
    Üyeler
    3,0 1 Puanlama, 1 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Genç bir Japon güzeli olan Nagiko'nun babası küçüklüğünden beri ona her doğum gününde hediye oalrak, bir kaligrafın vücuduna dövme işletir. Dövmelerindeki aşk şiirleri ise 10yy.'dan kalma The Pillow Book adında bir günlükte yer almaktadır. Fakat gençkız büyüdüğünde babası bu ritüele bir son vermek ister ve onu evlenmesi için ikna eder. Fakat güzel bir model olan genç kadın kocasıyla hiç mutlu olamaz; bütün arayışı çıplak bedenine şiirler işleyecek olan genç bir aşktır. Bir gün Jerome adında bir İngiliz ile tanışır. Yakışıklı adam onun bedendeki şiir tutkusuna karşılık verir ve vücuduna şiirleri işemesini kabul eder. Fakat aşkları trajik bir sona doğru gitmektedir.

    Autuer yönetmenlerden olan Peter Greenaway'in bu filmi, kadın ve erkek arasındaki entelektüel ve erotik çekiciliğin sınırlarını sorgulayan bir yapım. Başrollerde Vivian Wu ve Ewan McGregor yer alıyor...

    Öneriler

    Son Haberler

    Peter Greenaway Koç Üniversitesi'nde!
    Haberler - Sektörden
    13 Ekim 2014 Pazartesi

    Oyuncular

    Vivian Wu
    Rolü : Nagiko
    Ewan McGregor
    Rolü : Jerome
    Yoshi Oida
    Rolü : The Publisher
    Roger To Thanh Hien
    Rolü : Calligrapher

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1991-2000)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Lüksemburg, Hollanda, İngiltere, Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1996
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Kantonca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Mandarin
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1996, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1996.

    Yorumlar

    • Berkin A.
      Filmi henüz bitirdim ve film ile ilgili okunacak dişe dokunur bir yazı ararken sitenize rastladım. Aslında filmden çok uzun zamandan beri haberdar olmama, MSÜ deki hocamın sürekli izleyin diye başımızda boza pişirmesine ,daha önce bir iki kere başlamama rağmen tamamiyle izlemek daha şimdi kısmet oldu.Güzel Sanatlar mezun ve amatör olarak dövmeye başlayan "sanatçı" olarak filmle ilgili görüşlerim, filmde neredeyse her öğe, cinsel hazzın merkezi olan insan bedeninin tuvale dönüşmesi gibi, Greenaway'in fırçasından çıkan renklerle boyanan bir tuvale dönüşmüş.Japon alfabesi Latin alfabesinden farklı olarak, sembollerden oluştuğu için çok estetik bir alfabe ve Greenaway'in çıkış noktası. Benzer estetik içeriği olan, hat gibi sanatlara uygun olan Arap alfabesi de Greenaway tuvaline girmiş.İnsan bedeni cinsel hazzın da nesnesidir, o yüzden bir çok feminist, queer teorilerde insan bedeni merkeze koyulur. Film de erkek bedeni fazlasıyla merkezde. Dolayısıyla film fazla homoerotik ve bence bu teorilere gönderme yapıyor.Filmde doğanın şiir aracılığıyla anlatılmasında Japonya'da ve Uzakdoğu'da hakim olan Zen Budizm, Taoculuk v.s gibi doğa ile iç içe geçmiş dinlerin de büyük işlevi olduğunu düşünüyorum.Bir güzel sanatlar mezunu amatör dövmeci olarak filme puanım yüksek.
    Back to Top