Hesabım
    Korku
    Korku
    30 Ekim 2009 Sinemada | 1s 48dk | Korku
    Yönetmen Anthony DiBlasi
    |
    Senarist Anthony DiBlasi
    Oyuncular: Jackson Rathbone, Shaun Evans, Laura Donnelly
    Orijinal adı Dread
    Üyeler
    1,8 59 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İnsanlara ait temel içgüdü ve korkular üzerine eğilen bir gerilim filmi olan "Dread", üç üniversite öğrencisinin yaptıkları araştırmayı anlatıyor. Bir psikilojik gerilim hikayesi olan filmde, Stephen yeni tanıştığı Quaid'ten esrarengiz bir teklif alacaktır. Evinin alt katında tek başına yaşayan gizemli Quaid’in teklifiyle projenin içinde yer almayı kabul eden bir diğer genç ise Stephen’in sınıf arkadaşı güzel ve sempatik Cheryl’dir. Bu üçlü, insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Stephen Grace kardeşini elim bir trafik kazasında yitirmiş ve daha sonraki hayatına kontrolsüz bir şekilde devam etmektedir. Quaid ise takıntı halinde insan korkuları üzerinde incelemeler yapmaktadır. Ve Stephen’ın hayatını kendisi için inanılmaz derece kıymetli bir araştırma olarak görmektedir. Stephen’ın sınıf arkadaşı ve gizliden gizliye aşık olduğu Cheryl de bu üçlüyü oluşturan sacayağıdır. Bu kafadarların çektiği belgesel, insanların hayatlarını değiştiren içsel travmaları konu edinmektedir. Fakat Quaid arkadaşlarından tahmin edebileceklerinden daha büyük bir sır saklamaktadır. Dread, Korku Edebiyatı’nda ses getiren İngiliz yazar Clive Barker’ın kısa hikayesinden uyarlandı. Başrolde gençlerin büyük ilgiyle karşıladığı Twilight filminin beğenilen oyuncusu Jackson Rathbone bulunuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Korku

    Korku

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Stephen King'in tüm kitapları sinema filmi, televizyon dizisi ve çizgi roman gibi ortamlara uyarlandıktan sonra, sıra diğer korku ustası Clive Barker'a geldi. Kaynak öykünün ilginçliği nedeniyle vasatın üstüne çıkarmayı başaran "Dehşet Treni" ve "Clive Barker'dan Korku Kitabı"ndan sonra yeni bir Barker uyarlamasıyla daha karşı karşıyayız. Barker'da malzeme çok, yapımcılar da doğrusu ıskalamıyor; en azından Kan Kitabı'ndaki tüm öyküler beyazperdeye uyarlanacak gibi gözüküyor. Taze yönetmen Anthony DiBlasi'nin payına düşen, kitabın en sade ve insancıl hikayesi olmuş. Yazara özgü canavarlara veya yaratıklara yer vermeyen bu öykü insanın derinlerdeki korkularına, o korkuların kaynağına inmeye çalışıyor. Barker inmeyi başarıyor da, hemen arkasından inen taze yönetmen DiBlasi onun kadar başarılı olamıyor.Filmde üç arkadaş içlerinden birinin tez ödevi için bir araya geliyorlar ve insanların kor
    Öneriler

    Oyuncular

    Jackson Rathbone
    Rolü : Stephen Grace
    Shaun Evans
    Rolü : Quaid
    Laura Donnelly
    Rolü : Abby
    Hanne Steen
    Rolü : Cheryl Fromm

    İzleyici eleştirisi

    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    8 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Film çok eksik kalmış. Amaçlarını çok basit bir yapı ile anlatmışlar ama kokutmayı başaramamışlar. Bu konu üzerine daha iyi bir yapıt çıkarılabilirdi.
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    6 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Kimseye izleyin diye önereceğim bir film değil ama izledikten sonra zaman kaybı dediğim bir filmde değil..Psikopat bir herif izlemek istiyorsanız izleyin..Ayrıca son 10-15 dakikasındaki sahnesiylede midemi kaldırmayıda başaran bir film..Sonuda çok sadistçe mi desem öyle bir son..
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Bence çok ilginç ve bir o kadar da başarılı bir korku filmi. İnsanların kendi korkularıyla (dehşet) nasıl başedebileceğini anlatan çok başarılı bir yapıt. Ben şahsen bayağı beğendim.
    Ceren S.
    Ceren S.

    Takipçi 443 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    25 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    çok ama çok başarısız.. gerçekten 4.2 bu filme çok fazla..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    Back to Top