Hesabım
    Kadın İsterse
     Kadın İsterse
    20 Mayıs 2011 Sinemada | 1s 43dk | Komedi
    Yönetmen François Ozon
    |
    Senarist François Ozon
    Oyuncular: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini
    Orijinal adı Potiche
    Basın
    2,6 4 Eleştiri
    Üyeler
    2,6 27 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1977 yılında, Fransa'nın kuzey bölgesinde yer alan Sainte-Gudule kasabasındayız. Robert Pujol hem sahip olduğu fabrikasını hem de reisi olduğu aileyi tiran gibi yöneten, despot bir adamdır. Eşi Suzanne ise evine bağlı, kocasının emirlerinden neredeyse çıkmayan bir kadındır.

    Fakat fabrikadaki işçilerin artık canına tak etmiştir; herkes genel greve gider ve patron Robert'ı rehin alırlar. Şimdi fabrika yönetimi doğrudan Suzanne'a kalır; hiç kimse yapabileceğine inanmazken o becerikliliği ve başarısıyla herkesi cevap verir. Fakat işçiler kocası Robert'ı serbest bıraktıktan sonra işler hiç de umduğu gibi gitmeyecektir.

    Fransız sinemasının nev-i şahsına münhasır yönetmeni Francois Ozon'un Pierre Barillet ve Jean-Pierre Grédy'nin "Potiche" adlı tiyatro oyunundan uyarladığı filmin başrollerini Fransız sinemasının göz bebeği oyuncuları Catherine Deneuve ve Gérard Depardieu paylaşıyor.

    Dünya prömiyeri 2010 Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirilen yapım, eleştirmenlerden de genelde iyi not almıştı...

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Kadın İsterse

    Kadın İsterse

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Kafanızda "Fransız filmleri" ile ilgili üç aşağı beş yukarı bir tarif vardır. Tuhaf eğilimleri olan, umursamaz, neşeli ama depresif karakterleri ortaya çıkarmak için iyice arkalara gizlenmiş bir hikaye, sakince ama keskin dönüşler yapan bir olay örgüsü, herkesin hoşlanmayacağı kadar hafif meşrep bir yaklaşım ve sonunda bir yaz esintisi gibi hatırlanacak sinemasal anlar. İşte bu kadar net bir tarifin çıkmasının en büyük sorumlularından biri olan usta sinemacı François Ozon'un yeni filmi Kadın İsterse, İstanbul ve Eskişehir film festivalinde gösterildikten hemen sonra vizyona girip kalan seyircisini arıyor.Fransa'nın kuzeyindeki Sainte-Gudule kasabası, sene 1977... Suzanne fabrikasını ve ailesini demir yumrukla yöneten varlıklı sanayici Robert Pujol'ün itaatkâr ve evine bağlı karısıdır. İşçiler greve giderek Robert'ı rehin aldıklarında fabrikanın yönetimi ellerine kalır; becerisi ve iddia

    Fragmanlar

    Kadın İsterse Orijinal Fragman 1:50
    Kadın İsterse Orijinal Fragman
    743 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Catherine Deneuve
    Rolü : Suzanne Pujol
    Gérard Depardieu
    Rolü : Maurice Babin
    Fabrice Luchini
    Rolü : Robert Pujol
    Karin Viard
    Rolü : Nadège

    İzleyici eleştirisi

    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    21 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
    Oyuncu kadrosu, oyunculuk özellikle Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu, 1970leri yansıtan giysiler ve atmosfer feminizm konusu ve tabii müzikler hepsi görüntüde çok iyi. Ancak, filmin sadece bir konu üzerine eğilmesi ve o konu üzerinden yaklaşık iki buçuk saat boyunca filmin sürmesi bir müddet sonra baymaya ve sıkmaya başlıyor. Gittiğim seansta sinemada 10 kişi vardı sinemada çıktığımda ise sadece üç kişi ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    • Emre Saygın
      Bu filme eleştiri yapılmaz.Mükemmel bir film.İzlerken insan içten izliyor.Gerard Depardieu'nun müthiş oyunculuğu beni gerçekten etkiledi.Gerard Depardieu'nun diğer filimlerindede iyi oyuncululuğunu gösteriryor.
    Back to Top