Hesabım
    Köprüdekiler
     Köprüdekiler
    19 Mart 2010 Sinemada | 1s 27dk | Dram
    Yönetmen Aslı Özge
    |
    Senarist Aslı Özge
    Oyuncular: Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker
    Üyeler
    2,5 32 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Fikret, kelle koltukta zorlu hayat koşullarını sürdüren bir garibandır. Boğaziçi Köprüsü'nün sıkışık trafiğinde kaçak olarak gül satmaktadır. Ayn zamanda kendine düzgün bir iş de aramaktadır. Umut, her gün Boğaziçi Köprüsü'nü defalarca geçerek ömür tüketen, yollarda yaşayan bir taksi-dolmuş şoförüdür. Yeni evlidir ve karısı Cemile'nin aklı bir karış havadadır, dizilerde gördüğü hayatlardan etkilenmiştir. Umut karısını memnun etmek için daha güzel bir eve taşınmaya karar verir. Murat ise Boğaziçi Köprüsü'ne yeni transfer olmuş, kendi halinde bir trafik polisidir. Binlerce arabanın içerisinde kendisini yalnız hissetmektedir, her gece internetten kendine kız arkadaş arayarak yalnızlığına derman olabilecek bir yoldaş bulmaya çabalamaktadır. İstanbul'un varoşlarında oturup, her sabah iş için şehrin merkezine gelen bu üç adam hiç farkına varmadan her gün karşılaşırken, hayalleri de kesişmektedir. Ödüllü kısa film yönetmeni Aslı Özge'nin ikinci uzun metraj çalışması, bu sene İstanbul Kültür Sanat Vakfı Altın Lale Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Köprüdekiler

    Köprüdekiler

    Yazar: Serdar Kökçeoğlu
    Tahtaya vurmak lazım, vizyon yenisi altı filmin çoğunluğu yerli yapımlardan oluşuyor. Festival takipçilerinin önceden izleme imkanı bulduğu Köprüdekiler ve Kara Köpekler Havlarken ile basın gösteriminde eleştirmenleri şaşırttığını duyduğumuz Büşra ve az sinema bol ders içeren 'Dersimiz Atatürk' sinemalarda. Yazının esas amacı Köprüdekiler olsa da, bu çarpıcı filmi ele alabilmek için başka filmleri kullanmak doğru bir yol gibi gözüküyor. Sanki başka filmlerdeki hataları ortaya koyarak, Köprüdekiler’in aslında neleri müthiş bir şekilde başardığını ortaya koyabilmek daha kolay olacak. Kara Köpekler Havlarken söz konusu olduğunda Başka Semtin Çocukları da akla geliyor. Şüphesiz sinemacılar aynı zamanda benzer filmler tasarlayabilirler; ama burada iki film arasındaki benzerlikler, ister istemez ilk izleneni daha önemli kılıyor. Ayrıca başka Semtin Çocukları özensiz görüntü çalışmasına ve se

    Fragmanlar

    Köprüdekiler Dublajlı Fragman 2:03
    Köprüdekiler Dublajlı Fragman
    732 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    'Hayatboyu' Hong Kong Ve İstanbul Film Festivallerinde
    Haberler - Festival ve Ödüller
    7 Mart 2013 Perşembe
    Aslı Özge'nin Köprüdekiler Filmi ABD'de!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Filmin prömiyeri MoMA'da yapıldı...
    25 Haziran 2012 Pazartesi
    Türkiye'den dünyaya uzanan Köprü...
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Festivallerden ödülle dönen Köprüdekiler, Hollanda ve İngiltere'de sinemalarda.
    6 Ocak 2011 Perşembe
    'Köprüdekiler'in Oyuncusu Fikret Portakal'a Ödül!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Portakal, 'Sale Kadın Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı...
    29 Eylül 2010 Çarşamba
    Köprüdekiler Toronto'da!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Köprüdekiler 34. Toronto Film Festivali ile uluslararası yolculuğuna devam ediyor.
    15 Eylül 2009 Salı

    Oyuncular

    Fikret Portakal
    Rolü : Fikret
    Murat Tokgöz
    Rolü : Murat
    Umut İlker
    Rolü : Umut
    Cemile Ilker
    Rolü : Cemile

    İzleyici eleştirisi

    Enver Erkan
    Enver Erkan

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    3,0
    1 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Her ne kadar filmin sonu bekleneni veremese de ve kamera çekimleri amatörce gibi görünse de bence gayet güzel ve ilginç bir yapim.Istanbul'da 3 ayri yasamin kesisimi... Bir Babel tadini veremese de sanki film degil de bir belgesel ya da haberleri olmaksizin birilerinin hayati gizlice kameraya çekilmis gibi bir dogallik var filmde.Oyuncularin amatörce konusma ve davranislari dahi ayri bir dogallik katmis.10/6,5 veriyorum.
    hero8282
    hero8282

    36 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    15 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    Üç farklı dünya, üç ayrı ruh hali,istanbulda köprüde geçimini sağlayan üç insan.Kesişen hikayelermiş gibi devam eden film, üç farklı lezzet bırakıyor boşluk duygusu vermeden. Amatör oyuncular da ustalara taş çıkarıyor. Oyunculuk başarısı, hayatın içinden diyaloglar ve gerçeklik duygusu film boyunca hakim. Altın Koza da Jüri başkanı N.B.Ceylanın dediği gibi hayattan dikey bir kesit sunuyor film bize..
    firatsevilgen
    firatsevilgen

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    19 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    istanbulda farkında olmadan boğaz köprüsünde birbirleri ile karşilaşan sıradan karakterleri anlatan farklı bi film.. türk sinemasında pek rastlanmayan bir şekilde işlenmiş. ama şunuda söylemeden geçemem. filmde resmen kürtleri dışliyorlar. bide dine karşi yaklaşimlarıda hiç hoş değil.
    muratti149
    muratti149

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    25 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    fırat kardeş filmde inan ne kürtleri nede dini dışlamak gibi çaba olmadı.ben öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum.umutun ufak bir sahnesi var yeşille ilgili onu dini kötülemek gibi düşünme.filmde gerçek hikayeler anlatuılıyor sadece

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Hollanda, Almanya, Türkiye
    Dağıtımcı Özen Film
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Almanca, Türkçe
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      Filmden ziyade; kurgusal belgesel niteliğinde bir çalışma olmuş. Amatör oyuncuların oyunculuğu fena değildi. Yorum yapılacak nitelikte bir yapım değil. Sonuçta senaryodan çok hayatın karmaşıklığını köprü üzerinden geçen taksici, gül satan roman çocuk ve köprü trafiğini kontrol eden trafik polisi paralelinde irdelemeye çalışan bir yönetmenin amatör çalışması.
    • Enver Erkan
      Her ne kadar filmin sonu bekleneni veremese de ve kamera çekimleri amatörce gibi görünse de bence gayet güzel ve ilginç bir yapım.İstanbul'da 3 ayrı yaşamın kesişimi... Bir Babel tadını veremese de sanki film değil de bir belgesel ya da haberleri olmaksızın birilerinin hayatı gizlice kameraya çekilmiş gibi bir doğallık var filmde.Oyuncuların amatörce konuşma ve davranışları dahi ayrı bir doğallık katmış.10/6,5 veriyorum.
    Back to Top