Hesabım
    Adını Sen Koy
     Adını Sen Koy
    4 Aralık 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Tuna Kiremitçi
    |
    Senarist Tuna Kiremitçi
    Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Toktaş, Ahmet Mümtaz Taylan
    Üyeler
    1,9 290 Puanlama, 101 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Adını Sen Koy; naif bir sevgi filmi. Aşkın arkadaşlıkla flört ettiği; ümit duygusunun umutla birleştiği ve karamsarlıkla neşenin birlikteliği... Bu trajikomik hikayede Can, çılgınca sevdiği Aybige ile bir hafta sonra evlenecektir. Ama hayatının kadınını çocukluk arkadaşı Ilgaz'la tanıştırdığında, garip bir şey olur: Ilgaz'ın Aybige'ye karşı tutumu, şaşılacak kadar soğuktur.

    En güvendiği arkadaşının bu tavrı, Can'ın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına, Aybige'nin de huzursuz olmasına yol açar. Ama Ilgaz'ın intihar saplantılı ağabeyi Harun çıkagelince, olayların seyri birdenbire değişir. Beklenmedik sırların açığa çıkmasıyla nikâhtan önceki son hafta Aybige, Can ve Ilgaz için hayatlarının sınavına dönüşecektir. Daha önce sinema okulunda çektiği kısa filmlerle ödüller alan Tuna Kiremitçi, Git Kendini Çok Sevdirmeden romanından sonra, doğup büyüdüğü Eskişehir'e bu kez kamerasıyla döndü.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Adını Sen Koy

    Adını Sen Koy

    Yazar: Melis Zararsız
    Tuna Kiremitçi, yazar kimliğiyle tanınmış ve kitabevlerinin "çok satılanlar" isimli bölmelerinde yer alan romanlarıyla popüler olmuş bir isim. Türk edebiyatının genç isimlerini ilgiyle takip eden bir okuyucu olarak Tuna Kiremitçi'nin romanları ne yazık ki bana pek bir şey ifade etmemişti. Adını Sen Koy adlı filmin senarist ve yönetmeni olduğunu duyan çoğu insan, her önüne gelen de film çekiyor, sen yazarsın, kitap yazsana gibi tepkilerde bulunduklarında allahtan Tuna Kiremitçi'nin Mimar Sinan Sinema Bölümü mezunu olduğunun bilincindeydim. Bu yüzden hah bir bu eksikti, bakalım ne yaptın gibi bir yaklaşımla değil, daha sakince, ama gene de belirli bir kaygıyla izlemeye başladım filmi. Sanki, esas mesleği sinema da olsa, profesyonel hayatına yazarlıkla başladığı için, ve beğenilir ya da beğenilmez, bir metin yazarı kimliğine sahip olduğu için, filmdeki diyalogların, anlatımların ağdalı olma

    Fragmanlar

    Adını Sen Koy Dublajlı Fragman 2:15
    Adını Sen Koy Dublajlı Fragman
    3.478 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Melis Birkan
    Rolü : Aybige
    Cemal Toktaş
    Rolü : Ilgaz
    Ahmet Mümtaz Taylan
    Rolü : Harun
    Ali İl
    Rolü : Can

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Çoğu sinema eleştirmenlerimizin aksine filmi çok beğendim, özellikle filmin Eskişehir gibi cennet güzelikte bir yerde çekilmesi de filme artı bir puan getirmiş. Melis Birkan rolünde çok başarılı hatta iddia ediyorum Issız Adam rolünden daha başarılı, diğer oyuncular öyle ancak öyle bir Ahmet Mümtaz Taylan performansı var ki anlatılmaz iddia ediyorum ben bir jüri üyesi olsam en iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü ...
    Devamını oku
    throughout
    throughout

    Takipçi 367 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    5 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Gerçek sinemadan anlayanlara bu film... hayatın içinden karakterlerin yalın ve etkileyici anlatımı.. Gerçekçi ve etkileyici bir final... müzikler çok hoş.. bütün oyuncular iyi ama özellikle ahmet mümtaz taylan süper.. ee daha ne olsun ki ? 2009 yılının en iyi yerli filmlerinden...10/10
    ozge91
    ozge91

    Takipçi 6 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    film güzeldi ama çok durağandı.Sonu anlamsız bitti.Devamı varmış gibi.Tüm düğümler ve asıl gelişmeler orda yaşancakmış gibi.
    akMurat
    akMurat

    35 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Gayet iyi bir konu ve işlemiş, oyunculuklar bazen biraz zayıf kalıyor o kadar, 10/8

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Cinefilm Türkiye
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Tuba Kaya
      DESETÜL VAHSET BİSİ YAAA HERKESE TAVSİYE EDERİMM
    • mesuttas42
      bu kısa videonun altında filmin konusunu görebilirsiniz..
    • mesuttas42
      http://www.youtube.com/watch?v...
    • Orhan D.
      Tuna Kiremitçi'nin ilk uzun metraj film denemesini bazı yönleri ile mazur göremiyorum. Sebebi ise romanları ile geniş kitlelere nam salmış bir yazarın böylesine basit diyalogları yazıp senaryo oluşturmasına anlam veremediğimden kaynaklanıyor olabilir. Bu basit ve olgunlaşamamış ham senaryo karşısında Melis Birkan gibi amatör oyuncu vasfına dahi layık göremediğim birinin zorlanmasını anlıyorum ama A.Mümtaz Taylan gibi usta bir oyuncu bile sırıtabiliyorsa Tuna Kiremitçi nerede hata yaptığını kendine sormalı..Bence 2009 yılı filmlerinde haketmediği 1.5 milyon liralık gişe başarısının onurunu romanlarının ününe atfetsin. Bu yapımı film olarak değil deneme olarak görüyorum.
    Back to Top