Hesabım
    Gri Kurt
     Gri Kurt
    23 Mart 2012 Sinemada | 1s 57dk | Aksiyon, Macera, Dram
    Yönetmen Joe Carnahan
    |
    Senarist Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers
    Oyuncular: Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo
    Orijinal adı The Grey
    Basın
    2,8 5 Eleştiri
    Üyeler
    3,6 253 Puanlama, 41 Eleştiri
    Beyazperde
    4,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

    Yapımcı, senarist ve yönetmen Joe Carnahan'ın son filmi olan yapımın baş rolünde en son Kimliksiz filminde Dr. Martin Harris rolüyle seyrettiğimiz karizmatik aktör Liam Neeson var. Amerika'da 2012 Ocak'ın da gösterime girmesi planlanan filmin senaryosunu ise Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers ile beraber kaleme almış.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,5
    Muhteşem
    Gri Kurt
    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Sakın Gri Kurt (The Grey)'un fragmanlarına aldanmayın. Filmi olabilecek en geniş erkek seyirciye sunmak amacıyla, bütün reklamları, The Grey'i, geç yaşta durup dururken bir aksiyon sineması ikonuna dönüşen Liam Neeson'ın süpermen misali tek başına vahşi kurtları toz duman ettiği tipik bir aksiyon olarak göstermeye çalışıyor. Bir bakıma "Liam Neeson Kurtlar'a Karşı" tarzı bir güreş maçı pazarlıyormuş gibi...The Grey'in, hikayenin kurduğu temalara göre mükemmel olan sonundan halen hipnotize olmuş bir biçimde salondan çıkarken "bu mudur kardeşim?" diye şikayet eden bir sürü seyirci vardı. İlginçtir ki ben de The Grey'i bu eleştiriyi yazmam gerekmese izlemeye zahmet etmeyecektim. Bunun sebebi de fragmanların vaad ettiği tipik maço aksiyona artık ilgimin olmaması idi. Son iki filmi Tehlikeli Aslar (Smokin' Aces) ve A-Takımı (The A-Team), tam bu tür maço aptallığı gösterisi olan yönetmen Joe C
    Gri Kurt Orijinal Fragman 1:28
    Gri Kurt Orijinal Fragman
    24.825 gösterim
    Gri Kurt Orijinal Fragman (2) 1:21
    Gri Kurt Altyazılı Fragman (3) 2:14

    Ekstra Videolar

    Hayvanlar vs İnsanlar 0:52
    Hayvanlar vs İnsanlar
    10.669 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    En Zorlu Kış Şartlarında 28 Film!
    Haberler - Özel Dosyalar
    23 Ocak 2022 Pazar
    Şimdiye Kadar Yapılmış En Soğuk 20 Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    İçinizi serinletecek, buz gibi 20 film
    1 Ağustos 2021 Pazar
    TV’de Hafta Sonu (20-22 Temmuz)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    İnanılmaz Örümcek Adam 2, Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları, Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1...
    20 Temmuz 2018 Cuma
    Vizyonda Aksiyon Zamanı!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Bu hafta 6 yeni film gösterime giriyor…
    22 Mart 2012 Perşembe
    The Grey/Gri Kurt Filminde Altyazılı Fragman! [Video]
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Liam Neeson’ın başrolde olduğu filmin altyazılı fragmanı ilk kez Beyazperde’de!
    22 Şubat 2012 Çarşamba

    Oyuncular

    Liam Neeson
    Rolü : Ottway
    Dallas Roberts
    Rolü : Henrick
    Frank Grillo
    Rolü : Diaz
    Dermot Mulroney
    Rolü : Talget

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    30 Mart 2013 tarihinde eklendi
    Başarılı sayabileceğim özellikleri olsa da, "izlenmese de olur" kategorisine soktuğum filmlerden. Neeson'ın son dönemde bu gibi rollerdeki başarısı su götürmez bir gerçek. Ottway karakterine de oturuyor, onu kolayca taşıyabiliyor usta oyuncu. Muhteşem doğa görüntüleri içinde hayatta kalma mücadelesini izliyoruz bir grup adamın. Vahşi doğada "insan" olmalarının faydalarını görebilecekler mi? Yoksa tam tersi mi? Fena ...
    Devamını oku
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    26 Kasım 2012 tarihinde eklendi
    Fena değildi ;hikayenin klasik olması filmi zaten bir adım geriden başlatıyor,bazı sahneler gereksiz uzun tutulmuş fakat sonlara doğru hareketleniyor yani izledikten sonra ne çok mutlu oluyorsunuz nede mutsuz ama çok bir yenilikte yok filmde boş vaktiniz varsa izleyin
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    Daha önce çeşitli ortamlar kullanılarak defalarca işlenmiş bir konu ve Joe Carnahan'ın gerilim kurma becerisiyle bir yerlere gelebilen bir film.Aslında çok iyi başlayan ilk yarım saatinden sonra hızını kaybediyor biraz (özellikle kaza sahnesi izlediklerim arasında en iyilerden) ancak merak unsurunu korumayı başarıyor son anına kadar.Orijinallikten bahsedilemez tabii,ama iyi bir yönetmenden iyi çekilmiş bir gerilim.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    20 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    "Yine mücadelenin ortasındayım.Bildiğim en büyük muammayla boğuşuyorum.Yaşa ve öl bugün. Yaşa ve öl bugün..." Alaska yüzölçümü bakımından Amerikanın en büyük eyaleti,Türkiye'nin 2 katı büyüklüğünde ama nüfusu Kütahya ilimiz kadardır. ama soğuk ve karasal iklimi burda insanların yaşamasına engel olmuştur. orda bulunan insanların çoğunun hayattan beklentisi olmayan yada bir bekleyeni olmayan hayattan bi ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Chantier Films
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 34 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    • Gkhn G.
      Film bir uçak kazası sonrası bir grup kazazedenin Alaska`nın zor şartlarında hayatta kalma mücadelesini anlatıyor... Filmde Alaska`nın atmosferi güzel verilmiş ama ne yazık ki senaryoda saçmalık derecesine yaklaşan mantık hataları var ve diyaloglar çok kötü... Yer yer bir hayata tutunma veya ondan vazgeçme teması işlenmeye çalışılsa da, bana çok başarısız geldi... Son sahne de ne yazık ki, filmin geneli gibi basit... Boş vaktim var şansımı denemek istiyorum diyorsanız, siz bilirsiniz....Ama ben önermiyorum!!!
    • Dilaa
      sonu çok kötüydü... çok fazla beklenti sarsar bence....
    • Enver Saglam
      Sağlam bir konu, üst seviye oyunculuk, iyi bir kurgu, aksiyon ve akıcılık bir filmden daha ne beklenebilir ki?
    • Alper M.
      ramiz dayı şöyle derdi: mesele kurtlar değil yeğen..işte filmin güzelliği burada..dvd sini sabırsızlıkla bekliyorum..
    • Enes B.
      Çerezlik bir kurt kovalasın kurbanlar kaçsın filmi bekleyenler kesinlikle izlemesin.Filmde ilk uçaktaki ölüm sahnesi film boyunca aklımdan çıkmadı çok iyi bir sahneydi.Her ne kadar film kurtların üzerinde dursada insanın hayattaki zorluklara karşı vereceği kararını sorguluyor ; öl ya da yaşa .
    • gr?bchen
      liam neesonun en kötü filmi herhalde.fragmanda aksiyon sahnelerini peşpeşe verip kandırıyorlar,böyle bir konu için bu kadar ağır bir film çekilemezdi herhalde,sonu da berbattı
    • y?netmen89
      Klasik konusuna rağmen sürükleyici ve sıkı bir gerilim.Hiç durdarak bilmeden ilerliyor film.Ve gerilim açılışından sonuna dek hiç düşmüyor.Soğuya ve tipiye;ama en önemlisi vahşi kurtlara yem olmamak için verilen bir hayatta kalma mücadelesi.Son zamanlarda pek çok filmde irili-ufaklı rollerle karşımızda çıkıyor Liam Nesson.Hollywood'un en çalışkan aktörü kendisi olsa gerek.İzleyici olarak onu bu kadar çok izlemekten şikayetçi olduğumuzu hiç sanmıyorum elbette.Bu filmde de başarılı bir oyunculuk sergiliyor zaten.Özellikle Ottway'in gökyüzüne bakıp Tanrı'ya hem yakarıp hem de isyan ettiği sekans ve acımasız finali filmin artılarından yine.Bu arada filmin sonunda yazılar akana kadar salondan çıkmamınızı öneririm.Çünkü mücadelenin sonuna dair ufak bir sürpriz sizi bekliyor olacak.Ian Mackenzie Jeffers'ın,'Ghost Walker' isimli kısa bir hikayesinden uyarlanan The Grey filmini kaçırmamanızı öneririm.Ama beyazperde eleştirmeninin notunu biraz abartılı bulduğumu da eklesem iyi olacak.
    • universestar
      Bursa'da vizyona girmemiş... söyleyecek pekte birşey yok zaten.
    • Ekrem Doydu
      Sinemada keyifli saatler geçirmek isteyenler hiç düşünmeden gitsin. Pişman olmassınız..
    • CrazyGirl
      Liam Nesson müslüman olacak haberlerini duyduktan sonra ilgimi çekmeyi başardı. Taken Filmi oldukça iyiydi. Buna da hafta sonu gideceğim. Fragman iyiye benziyor..
    • Sinemaloji
      Sağlam bir filme benziyor. Nitekim yorumlarda beni destekleyen cinsten :) Liam Nesson eminim yine döktürmüştür..
    • mustafatokcan
      Filmin sonunda (yazılardan sonra) 3 sn'lik ilave bir görüntü var. Filmin sonu boşlukta kalmıyor..
    • The-Erinch
      Filmi dün izledim... ilk anda lost geldi aklıma,yaşam mücadelesi,hayatta kalma savaşı,kurtlar,macera,aksiyon,heyecan ve gerilim... bence izlenmesi gereken,seyirlik ve sıkmayan bir film.. tavsiye ediyorum.
    • Yilmaz G?lc?
      Başrolde Liam Neeson ismini görünce konuyu çok incelemeden izlerim.Genelliklede tatmin olurum.Ama ben bu filmden pek memnun kalmadım.Konu başlangıçta ilgi çekici,uçak kazası ve sonrasında vahşi kurtlarla yaşanan kovalamaca ancak belli bir yerden sonra mantık sınırlarını aşıyor.Seksenli yıllarda vahşi köpeklerin insanlara sürü halinde saldırılarını anlatan filmler izledik bu film bana bu filmleri çağrıştırdı.
    • MRAXM
      Doğadaki kurt gibi asil bir canlıyı bu kadar vahşi ve insan katletme meraklısı göstermeleri hiç hoşuam gitmedi nedense.Konun tam olarak ne olduğu neyi anlatmak istediği de belli değil.
    • Amy05
      Evet 312 bu konuya degindiginiz cok iyi oldu.Bende fark ettim ki hep filmler Türkiye'ye en gec gec geliyor. Ya subata kadar nerdeyse dogru dürüst gidecek film yoktu sonradan basladi arka arkaya filmler vizyona girmeye. Su filmlerin vizyona girislerini bu kadar gece alinmasi konusunda birsey yapilmasi lazim
    • simulacra
      gidince de gözünü acmana gerek yok Yasin Bey. sahiden cok cok kötü bir film, heyecan, korku, duygusallik, hicbirisi yok bu filmde
    • Yasin Rorschach
      hollywood daki boş film yapmayanlardan biri gözü kapalı gider izlerim
    • -312-
      böyle güzel kutuplarda geçen filmi bu karlı havada izlemek varken martın sonunda getiren zihniyeti kınıyorum. imdb sitesinde 27 ocak turkey yazıyor ama nasıl becerdilerse mart sonuna gelmesinin bir anlamı yok.
    • muratecel
      fragman saglam liam guzel filmlere devam ediyor gibi.
    Back to Top