Hesabım
    Gecenin Kanatları
     Gecenin Kanatları
    11 Aralık 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Serdar Akar
    |
    Senarist Mahsun Kırmızıgül, Ahmet Küçükkayalı
    Oyuncular: Beren Saat, Alper Kul, Murat Ünalmış
    Üyeler
    2,2 292 Puanlama, 59 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Barda filmiyle geniş kitlelere ulaşmayı başaran Serdar Akar bu defa politik mevzulara el atıyor. Siyasi nitelikli bir film olan Gecenin Kanatları'nda, 12 Eylül askeri darbesinden sonra sosyalist anne ve babası polis baskınında gözleri önünde katledilen Gece adlı genç kızın yaşadığı travmayı izliyoruz. İstanbul'a geldiğinde kaldığı apartmanın kapıcısının oğluna gönlünü kaptıran genç kız, aşkı mı ölümü mü seçecektir? Yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı filmin senaryosu eski türkücü yeni yönetmen Mahsun Kırmızıgül ve Ahmet Küçükkayalı'ya ait.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Gecenin Kanatları

    Gecenin Kanatları

    Yazar: Murat Özer
    Mahsun Kırmızıgül'ün Türkiye'nin bütün meselelerine birer birer parmak basma eğiliminin yeni bir uzantısı gibi görünen "Gecenin Kanatları", ülkenin sol örgütlerinin 'çalışma biçimleri' üzerine 'fikir verme' işlevi üstlenirken, bir yandan da 'her şeyin üzerindeki aşk' kavramını öne çıkarmaya çalışıyor."Gemide"yle müthiş bir giriş yapıp, ardından "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar"la ritmini bulan, sonrasında "Maruf"la zor bir işin altına giren, "Kurtlar Vadisi: Irak"la nerelere savrulduğunu anlayamadığımız, "Barda"yla yeniden silkinir gibi görünen Serdar Akar'ı yönetmen koltuğuna oturtan film, 'ısmarlama' bir işin bütün ipuçlarına sahip gibi. Akar, kişisel sinemasının insanın özüne saplanan özelliklerini alabildiğine törpülediği, buna karşılık son derece yüzeysel portreler çizdiği yapımda, belli açılardan 'çekici' olması beklenen bir hikâyeyi televizyon dizisi (ki çok daha iyi televizyon dizile

    Fragmanlar

    Gecenin Kanatları Dublajlı Fragman 2:04
    Gecenin Kanatları Dublajlı Fragman
    14.657 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    11 Dramatik Yapım ile Terörizmin Acı Yüzü...
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    29 Haziran 2016 Çarşamba

    Oyuncular

    Beren Saat
    Rolü : Gece
    Alper Kul
    Rolü : Baran
    Murat Ünalmış
    Rolü : Yusuf
    Cezmi Baskın
    Rolü : Antrenör

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    zafer-calayoglu
    zafer-calayoglu

    Takipçi 249 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    murat ünalmış ve beren saatin performanslarını çok beğendimevet filmde herhangi bir konu giriş-gelişme-sonuç boyutunda incelenmediği için film askıda kalmışbence bu ikiliden çok büyük bir gerçek anlamda 'aşk' filmi çıkar. romantik komedi değil aşk filmi olur eğer iyi bir senaryo denk gelirse zaten filmi çok konuşacağımız için herkes bana katılacaktır.sonuca bağlayamadını bir kenara koyarak ben oyunculuklarını çok beğendiğim için 10/7 verdim.
    haydargunduz
    haydargunduz

    Takipçi 12 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    3 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    arkadaşlar bu film mahsun kırmızıgülün değil, serdar akarın. mahsun sadece post prodiksiyonunda var..
    dj-ozzy-07
    dj-ozzy-07

    19 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    14 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    filmin süper olduğunu söyleyenlerede berbat olduğunu söyleyenlerede katılmıyorum,çünkü film iyi ile orta arasında izlenmeyecek bir film değil fakat eksikleri var filmin bitiş finalini görünce keşke filmi mahsun yönetseydi dedim,çünkü filmin finali hiç etkileyici değildi.mahsunun önceki iki filminin finallerini düşünerek bu sonucu çıkardım.serdar akar filmin seneryosu okadar etkileyici olmasına rağmenseneryonun ...
    Devamını oku
    Ayaz
    Ayaz

    53 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    14 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Türk filmlerinin aşama aşama ilerlediğini gösteren bir film ama Mahsun Kırımızıgülün diğer filmleri kadar iyi değildi.Bazı insanlar zaten Mahsunun geçmişi ki sanki çok kötü bir geçmişi varmış gibi çok ön yargılılar bunu bir parça yıksa da mümkün değil yıkamayacak bunla yaşamayı öğrensin...Zaten ülke olarak eleştirmediğimiz insan yok...Film bir türk filmi için 6,5 -7 puan civolmuş..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      2009 yılının en çok gişe hasılatı getiren 12. filmi olmasını filmin İstinye Park'taki sonucu mahkemede hesaplaşmaya dönüşen Beren'siz Gala haberine borçlu. Film bu klasmanı haketmiyor. Maalesef senaristler yiyemeyeceği lokmayı yemeye çalışmışlar. Filmde Erkan Petekkaya ve Alper Kul haricinde oyunculuklar çok zayıf. Tabi bunda senaryonun tekdüzeliği ve yönetmenin ustalığını konuşturamamasından kaynaklandığını gözlemlemekteyiz. Bir kere Beren Saat'te atraksiyon oyuncu özelliği yok ki bu rol ona neden verilmiş. Yüz ifadesinde bile istemsizlik ve vurdumduymazlık var. Zaten oyunculuğunu beğenmezdim burda ayyuka çıktı. Ama ortada bir emek var. Film çekmek kolay değil. Umarım bu tip eleştirilerden ders alınıp kaliteli yapımlar çekilir.
    Back to Top