-
Vizyon tarihi
2 Ekim 2009 (1s 40dk)
- Yönetmen:
-
Oyuncular:
Erdem Akakçe, Meral Cetinkaya
-
Tür
Dram, Gerilim
-
Ülke
Türkiye
Egemen 30'lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.
Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi kâbus, sakinleştiriciler, bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Gençliğinde yaşadığı travmaların etkisiyle kendini ev yaşamına hapsetmiş ve hayatla bağlarını koparmıştır. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen'dir. Oğlunu ondan ayıracak olan herhangi bir düşünce bile onu ciddi bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.
Egemen'in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse, çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen'i. Öte yandan patronu Umay'a duyduğu ilgi annesi Gülseren'in krizlerini tetiklemektedir.
Karanlıktakiler dışarıdan bakıldığında normal gözüken bir evin içine gizlenmiş küçük bir cehennemi anlatıyor. Orta sınıf ahlakının yargısıyla hayatı biçimlenmiş bir anne ve cehenneminde annesiyle beraber yaşamak zorunda kalan genç bir adamın, zaman zaman ürküten, zaman zaman gerilimli ve biraz da komik hikâyesi.
FİLMİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!
| Dağıtımcı | - | İlginç bilgiler | - | |
|---|---|---|---|---|
| Yapım yılı | 2009 | Türkiye Box Office | - | |
| VOD çıkış tarihi | - | Bütçe | - |
Murat Özer
Çağan Irmak, hikâye anlatma konusunda Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en 'sağlıklı' yönetmenlerden biri, buna hiç kuşku yok. Sinemacının ilk filminden bu noktaya gelişine kadar geçen zaman diliminde, filmlerinde anlattıklarına katılalım katılmayalım (ya da ikna olalım olmayalım) etkili bir 'anlatım geleneği'nin takipçisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Hikâyeye nasıl başlayacağını, nasıl geliştireceğini, kırılma noktalarını nerelere yerleştireceğini ve nasıl bitireceğini çok iyi biliyor Çağan Irmak. Diyalog yazma konusunda da yetkin bir görünüm sunan senarist-yönetmen, Türkiye'nin bu alandaki boşluğunu doldurma konusunda adımlar atabilen ender sinemacılardan biri aynı zamanda.
-
Rol: Egemen
-
Rol: Gülseren
-
1% - 1 kritik
-
35% - 37 kritik
-
0% - 0 kritik
-
51% - 54 kritik
-
12% - 13 kritik
-
0% - 0 kritik
En son üye eleştirileri:
İzlerken mideme kramplar giren, sıkıntıdan ve kasvetten dolayı daraldığım ama oyunculuk açısından başarılı bir yapım... Beğenene karışmam ama ben b... Devamını oku
-
Karanlıktakiler DVD'de!
10 Aralık 2009 Perşembe - Haberler - Genel
Çağan Irmak'ın son filmi Karanlıktakiler'in DVD'si çıktı.
-
Talihliler Belli Oldu!
28 Eylül 2009 Pazartesi - Haberler - Genel
Çağan Irmak'ın merakla beklenen filmi Karanlıktakiler için yapılacak özel gösterime katılacak Beyazperde üyeleri belli oldu!
-
Karanlıktakiler'i Aydınlatan Yorumlar
07 Eylül 2009 Pazartesi - Haberler - Genel
Çağan Irmak'ın Karanlıktakiler adlı filmine yabancı basından büyük ilgi!
Daha fazla film bulmak mı istiyorsun? Şunlara da göz at: 2009'deki en iyi filmler, 2009'nin en iyi Dram filmleri
Yukarıya dön
- Bu filmle ilgili tüm forum konuları
Yönetmen: Rupert Sanders
Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth
Film - Fantastik
Fragman
| 2. | Cehennem Melekleri 2 |
| 3. | Buz Devri 4 : Kıtalar Ayrılıyor |
| 4. | Skyfall |
| 5. | Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti Bölüm 2 |
| 6. | Berlin Kaplanı |
| 7. | Prometheus |
| 8. | Kurtuluş Son Durak |
| 9. | Resident Evil 5: İntikam |
| 10. | Abraham Lincoln:Vampir Avcısı |
Daha çok film
Kaydediyor…