Hesabım
    Denizden Gelen
     Denizden Gelen
    16 Nisan 2010 Sinemada | Dram
    Yönetmen Nesli Çölgeçen
    |
    Senarist Ersin Kana
    Oyuncular: Onur Saylak, Sümer Tilmaç, Ahu Türkpençe
    Orijinal adı Denizden gelen
    Üyeler
    2,7 33 Puanlama, 5 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Göçmenlik ve uyum sorunları, başka memleketlere daha iyi yaşam koşulları maksadıyla göçen, iltica eden ya kaçak olarak hayatları pamuk ipliğine bağlı yaşayan gariban insanların hikayesinin aktarıldığı filmde Halil, babasının zoruyla polis olan birisidir. Görev esnasında Halil şüphelendiği bir Afrikalı göçmenin ölümüne yol açar. Olayın vicdani sorumluluğu,intihara teşebbüs ve babasıyla sorunlu bir ilişki Halil'i kendi dünyasına hapseder. Jordan annesiyle birlikte başladığı yolculuğu Yunanistan'da buluşacağı babasıyla İngiltere'de sonlandıracaktır. Bu haftalar sürecek olan kaçak yolculuktur. Jordan babasına ulaşmadan önce son durağı Dalyan'dır. İşte Jordan ve Halil'in yolları tam da bu noktada kesişir. Denizden Gelen, dünyanın temel problemlerinden biri haline gelen kaçak göçmenler sorununu işlerken önyargıların sevgi ve fedakarlıkla aşılabileceğinin mesajını iletme kaygısı güdüyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Denizden Gelen

    Denizden Gelen

    Yazar: Murat Özer
    Sanıyoruz ki Nesli Çölgeçen'i "Züğürt Ağa"yla hatırlamaya devam etmek en doğrusu olacak. Hele ki son filmi "Denizden Gelen"i görünce bu fikrimiz daha da pekişti.Filmin hikâyesi, pek de bu fikri destekler nitelikte değil aslında. Üçüncü dünya ülkelerinden kopup kaçak yollarla Avrupa'ya girmeye çalışan insanların dramı anlatılıyor filmde. Bunlardan birinin, küçük bir çocuğun Türkiye'de sıkışıp kalması ve eski bir polisin (ki bu polis de günahlarıyla var) yardımıyla bu durumdan kurtulmaya çalışmasını izliyoruz hikâyede...Dediğimiz gibi, hikâyeye bakınca "neden bu filmi 'kötü' olarak değerlendiriyorsunuz?" sorusuyla başbaşa kalmak kaçınılmaz. Zira bugünün dünyasındaki temel sorunlardan birine parmak basıyor ve 'ulvî' bir amacın peşine takılıyor Nesli Çölgeçen. Ancak çıkış noktasını inkar eden bir yapıyla yoluna devam ediyor, ki temel itirazımız da bu noktada devreye giriyor.Hikâyenin merkezi

    Fragmanlar

    Denizden Gelen Dublajlı Fragman 1:22
    Denizden Gelen Dublajlı Fragman
    1.279 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Onur Saylak
    Rolü : Halil
    Sümer Tilmaç
    Rolü : Tekin
    Ahu Türkpençe
    Rolü : Yaren
    Deniz Özerman
    Rolü : Ümran

    İzleyici eleştirisi

    wolverine12
    wolverine12

    68 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    24 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    izledim filmi aslında güzel bir konu işlenmeye çalışılmış bir toplumsal sorun ama tam olarak konun içine dalamamış senarist eh fena değil diyorum birde Onur Saylakın bu ikinci filmi ikisindede filmin sonunu göremiyor ölüyor bende 3.film de sonunda ölüm olmayan bir film olsun :) :)
    termon
    termon

    22 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    filmi,konusu itibariyle çok ilgi çekici bir festival filmi niteliğinde sanki. Umarım iyi işlenmiş ve resmedilmiştir. İzleyeceğim.
    Servet S
    Servet S

    34 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    22 Nisan 2020 tarihinde eklendi
    Biraz daha aksiyon biraz daha mücadele sahnelerinin olmasını beklediğim bir filmdi, bu konuda karşılamadı fakat Onur saylak'ın el attığı hiçbir şey Tabii ki Kötü değildir. Gönül isterdi ki daha soluksuz izleyelim.
    pinklovee
    pinklovee

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    28 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Çok sıkıcıydı. Sonucu bir yere bağlı değil.Devamı olsa kurtarılabilir bir film. Ama genel olarak beğenmedm.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Özen Film
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      Türk sinema tarihinin klasiklerinden "Züğürt Ağa" filminin yönetmeni Nesli Çölgeçen; bu filmi ile beni hayal kırıkığına uğrattı. Film senaryo ve kurgu itibarı ile birbirinden çok kopuk ve yüzeysel. İnandırıcılık özelliği neredeyse yok. Film konusu itibarı ile irdelenmesi gereken kaçak göçmenleri konu ediyor. Fakat teknik yetersizlikmi desem bütçenin azlığımı desem, filmde sıradan bir dizi havası var. Halil ile Yaren ne ara samimi oldular da durduk yerde birbirlerine bağırırken öpüştüler anlamak güç. Bu arada cast firmasını tebrik ediyorum. Jordan bu film için biçilmiş kaftan. Çocuk Godiva çikolata kıvamında. Ne kadar tatlı ve şeker şey. Finaldeki bakışı insanın aklından çıkmıyor. Ortaca ve dalyan koylarının eşsiz güzellikleri de filme renk katmış. Fakat dediğim gibi Nesli Çölgeçen'i Züğürt Ağa ile hatırlamak isterim bu yapımla asla...
    Back to Top